Καιρός: Έρχεται καύσωνας – «Καμίνι» το Σαββατοκύριακο

Καιρός: Κατακόρυφη άνοδος της θερμοκρασίας τις επόμενες μέρες.Μέχρι τους 37 θα φτάσουν οι βαθμοί. Εκ νέου άνοδος την Κυριακή.Στα ύψη ο υδράργυρος του Σαββατοκύριακου, καθώς ο καύσωνας που θα επικρατήσει θα θυμίσει… για τα καλά καλοκαίρι.

Ειδικά το Σάββατο η θερμοκρασία θα φτάσει μέχρι και του 37 βαθμούς, στην Κεντρική Μακεδονία συγκεκριμένα, σύμφωνα με το meteo.gr.
Επίσης, ψηλές θα είναι οι θερμοκρασίας και στην υπόλοιπη Ελλάδα, με την Αθήνα να φτάνει τους 33 βαθμούς Κελσίου, την Θεσσαλονίκη τους 35, τη Λάρισα 36, ενώ στο Ηράκλειο η θερμοκρασία είναι σαφώς χαμηλότερη, στους 28 βαθμούς Κελσίου.Την Κυριακή προβλέπεται να ανέβει κι άλλο η θερμοκρασία, οπότε αναμένεται άνοδος και στα δυτικά.

Αναλυτικά ο καιρός το Σάββατο
Το Σάββατο 8 Ιουνίου 2019 αναμένεται ηλιοφάνεια με τοπικές μόνο νεφώσεις τις θερμές ώρες τη ημέρας, κατά κύριο λόγο στα ορεινά όπου και υπάρχει πιθανότητα για σύντομες τοπικές βροχές. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα των ηπειρωτικών θα είναι σχετικά αυξημένες.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 16 έως 30 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και τη Θεσσαλία από 18 έως 37, στη Θράκη από 19 έως 33, στα δυτικά ηπειρωτικά από 17 έως 31, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 18 έως 34, στα νησιά του Ιονίου από 17 έως 34, στα νησιά του Αιγαίου από 19 έως 32 και στην Κρήτη από 15 έως 29.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ και στο Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά έως 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, όμως τις θερμές ώρες της ημέρας θα γίνουν βόρειοι και βορειοδυτικοί 3 έως 5 μποφόρ.

Στη Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά το μεσημέρι έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 24 έως 33 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια, με τοπικές μόνο νεφώσεις τις θερμές ώρες της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 22 έως 35 βαθμούς.

Post A Comment:

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications