Νέα Υόρκη: Ελικόπτερο συνετρίβη πάνω σε κτίριο – Τουλάχιστον ένας νεκρός (Βίντεο)

Ένα ελικόπτερο συνετρίβη σε κτίριο στο Μανχάταν, της Νέας Υόρκης. Σύμφωνα με την αστυνομία το ατύχημα συνέβη στην 7η λεωφόρο στο νούμερο 787 ενώ η Ομοσπονδιακή Αστυνομία μιλά για την 6η Λεωφόρο.

Σύμφωνα με το CNBC, πρόκειται για ένα κτίριο 54 ορόφων, το Axa Equitable Center, όπου στεγάζονται γραφεία της BNP Paribas, της Citibank και της δικηγορικής εταιρείας Willkie Farr & Gallagher.

Ο πιλότος σκοτώθηκε, ενώ θεωρείται ότι το ατύχημα συνέβη ενώ επιχειρούσε αναγκαστική προσγείωση.

Σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο, που έφτασε στο σημείο του δυστυχήματος, είπε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Οι αρχές έχουν αποκλείσει την πρόσβαση στην περιοχή. Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι τα γειτονικά κτίρια εκκενώθηκαν από την αστυνομία και την πυροσβεστική.

Βίντεο ντοκουμέντο που καταγράφει την τρελή πορεία του ελικοπτέρου λίγο πριν καταπέσει και συντριβεί σε ουρανοξύστη στη Νέα Υόρκη, είδε το φως της δημοσιότητας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το ελικόπτερο φαίνεται να μην έχει ευστάθεια, αρχικά να χάνει ύψος και στη συνέχεια να ανεβαίνει και πάλι την ώρα που στην περιοχή έβρεχε και είχε πέσει ομίχλη.

Ο κυβερνήτης Άντριου Κουόμο, που βρέθηκε στο σημείο πολύ γρήγορα, είπε στους δημοσιογράφους ότι κατά τα φαινόμενα το ελικόπτερο επιχείρησε να κάνει αναγκαστική προσγείωση στη στέγη ενώ πρόσθεσε ότι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε μετά τη συντριβή τέθηκε υπό έλεγχο σε σύντομο χρονικό διάστημα, πρόσθεσε.

«Οι άνθρωποι που βρίσκονταν μέσα στο κτίριο είπαν ότι το αισθάνθηκαν να τρέμει», είπε ο κυβερνήτης.

 

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications