Αποστολάκης: Δεν θα επιτρέψουμε την παραμικρή αμφισβήτηση της ελληνικής υφαλοκρηπίδας

Ο Ευάγγελος Αποστολάκης διαβεβαίωσε ότι οι ελληνικές Ένοπλες δυνάμεις έχουν επάρκεια και ετοιμότητα, για να προασπίσουν τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα.

Ο υπουργός Άμυνας σε συνέντευξη του στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Ευάγγελος Αποστολάκης επανέλαβε την πάγια θέση της Αθήνας ότι είναι υπέρ της ειρήνης και της τήρησης του Διεθνούς Δικαίου στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα κάνει εκπτώσεις στα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα.

Αποστολάκης: Δεν θα επιτρέψουμε την αμφισβήτηση της ελληνικής υφαλοκρηπίδας
Συγκεκριμένα ο Ευάγγελος Αποστολάκης είπε: «Η Ελλάδα, όπως και η Κύπρος, ήταν και παραμένει θεμέλιο ειρήνης και πόλος σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, επιζητώντας τη διασφάλιση της ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή εθνικού ενδιαφέροντος, χωρίς ωστόσο να είναι διατεθειμένη να προβεί σε εκπτώσεις αναφορικά με την προάσπιση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων».

Ο υπ. Αμυνας διεμήνυσε πως «δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να υπάρξει το παραμικρό ενδεχόμενο αμφισβήτησης της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, από την πλευρά της Τουρκίας».

Αποστολάκης: Δεν θεωρώ πιθανό η Τουρκία να κάνει γεωτρήσεις στην ελληνική υφαλοκρηπίδα
Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να κάνει η Τουρκία γεωτρήσεις στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, ο υπ. Αμυνας απάντησε πως δεν το θεωρεί πιθανό. «Κατά την εκτίμησή μου, βάσει και των πρόσφατων αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και της στάσης εν γένει των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και της διεθνούς κοινότητας, δεν θεωρώ πιθανό η Τουρκία να επιχειρήσει τη διενέργεια ερευνών στην ελληνική υφαλοκρηπίδα». Εσπευσε ωστόσο να προσθέσει:

«Σε κάθε περίπτωση, όπως επισημάνθηκε προσφάτως και από τον Πρωθυπουργό κ. Τσίπρα και όπως το αντιλαμβάνεται πλέον και ο τελευταίος Έλληνας, δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να υπάρξει το παραμικρό ενδεχόμενο αμφισβήτησης της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, από την πλευρά της Τουρκίας». Διαβεβαίωσε δε, «άπαντες με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις διαθέτουν και την επάρκεια και την ετοιμότητα για να προασπίσουν τα εθνικά δικαιώματα και συμφέροντα όταν και εφόσον αυτό απαιτηθεί».

«Σε θερμό επεισόδιο θα είμαστε μόνοι μας»
Ο κ. Αποστολάκης επανέλαβε ότι σε περίπτωση «θερμού επεισοδίου» η Ελλάδα θα είναι μόνη της. «Αυτό που έχουμε διαμηνύσει στους φίλους και συμμάχους μας είναι ότι πρέπει να αναζητηθούν τρόποι ώστε να σταματήσει η Τουρκία τις προκλητικές ενέργειες, διότι σε περίπτωση που ξεπεραστούν τα όρια, εκεί πλέον δεν θα υπάρχουν επιλογές, καθώς θα έχει δημιουργηθεί μια ιδιαζόντως δύσκολη κατάσταση.Αν, λοιπόν, οι σύμμαχοί μας θέλουν να βοηθήσουν να μη συμβεί κάτι τέτοιο, πρέπει να το κάνουν άμεσα.

Σε αυτήν ακριβώς τη βοήθεια προσβλέπουμε, όπως επίσης και στην αποτρεπτική ισχύ που προκύπτει από τις ισχυρές συμμαχίες που έχουμε οικοδομήσει τα τελευταία χρόνια. Παρόλα αυτά, έχω καταστήσει σαφές ότι κατ’ αρχήν πρέπει να υπολογίζουμε ότι θα είμαστε μόνοι μας και σας διαβεβαιώ ότι η απρόσκοπτη υλοποίηση και τα άριστα αποτελέσματα του συνολικού φάσματος των επιχειρησιακών και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων των Ενόπλων μας Δυνάμεων, μας αποδεικνύει ότι είμαστε σε θέση μόνοι μας να υπερασπιστούμε τα εθνικά μας δίκαια».

«Είμαστε στην εμβέλεια των S-400 αν τοποθετηθούν στο Αιγαίο»
Τέλος, χαρακτήρισε «πάρα πολύ σοβαρό» το ενδεχόμενο να αποκτήσει η Τουρκία τους S-400. «Είναι προφανές ότι η ισορροπία δυνάμεων μεταξύ των δύο χωρών έχει διαταραχθεί, και λόγω της μακράς περιόδου οικονομικής κρίσης που διήλθε η Ελλάδα.Είναι αυτονόητο πως δεν είναι ευχάριστο να αποκτά τέτοιες δυνατότητες η Τουρκία. Το θέμα των S-400 είναι πάρα πολύ σοβαρό.

Η τουρκική πλευρά επικαλείται ότι είναι ένα αμυντικό σύστημα, αλλά στη περίπτωση που αυτοί τοποθετηθούν στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο, η εμβέλεια τους καλύπτει και εμάς. Το αεροσκάφος F-35 είναι ένα αεροσκάφος 5ης γενιάς. Πρόκειται για μια εξαιρετική πλατφόρμα που για να αντιμετωπισθεί χρειάζονται σύγχρονα συστήματα εγκαίρου προειδοποιήσεως και εντοπισμού και το καλύτερο αντιβληματικό σύστημα. Βέβαια, πρέπει και εμείς, σταδιακά, να περάσουμε στη νέα γενιά αεροσκαφών» είπε ο υπ. Αμυνας. Διαβεβαίωσε πάντως πως «τηρουμένων των αναλογιών, οι Ένοπλες Δυνάμεις μας βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση».

Κάλο το παραμύθι αλλα δεν έχει δράκο! με κάτι τέτοια επι χρονιά πάνω από 10 όλοι μαζί ακόμη και ψευτοπατριώτες, μέχρι και άγιους επιστράτευσαν , έχουν κάνει την μαζα να νομίζει ότι θα γίνει πόλεμος με την Τουρκιά..(!) Όσο ο όχλος περιμένει να γίνει πόλεμος και κοιτάει προς τουρκιά οι συμμορίτες λυμαίνονται την χωρα πίσω από την πλάτη τους...

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications