Ανοίγουν τα διαγνωστικά κέντρα: Τέλος οι δωρεάν εξετάσεις με τον ΕΟΠΥΥ

Οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να πληρώνουν για το κόστος των εξετάσεων

Ανοίγουν αύριο Πέμπτη τα διαγνωστικά κέντρα μετά την απόφαση που πήρε σήμερα το Συντονιστικό Όργανο των Φορέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας να τροποποιήσει τη μορφή των κινητοποιήσεων.

Αυτό σημαίνει ότι από αύριο, για τα παραμπεπτικά του ΕΟΠΥΥ οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να πληρώνουν για το κόστος των εξετάσεων. Θα καταβάλλουν, δηλαδή την ασφαλιστική τιμή, όχι όμως το 15% της συμμετοχής, όπως αποφασίστηκε. Στη συνέχεια, με την απόδειξη θα πρέπει να διεκδικήσουν τα ποσά αυτά από τον Οργανισμό.

Σημειώνεται ότι εξαιρούνται από τη νέα αυτή μορφή κινητοποιήσεων οι ευπαθείς ομάδες, περιστατικά που αφορούν ασθενείς που βρίσκονται σε κίνδυνο ή αντιμετωπίζουν κάποιο οξύ πρόβλημα υγείας όπως καρκινοπαθείς καλ.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες με τον υπουργό Υγείας υπήρξαν έντονες διαφωνίες από την πλευρά των εκπροσώπων των διαγνωστικών εργαστηρίων καθώς όπως είπαν, υπήρχαν νομικά ζητήματα που θα έπρεπε να εξεταστούν σε βάθος.

Από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός είχε πει ότι παρουσιάστηκε μια βελτιωμένη δέσμη προτάσεων με βάση την οποία εκτός από τα 9 εκατομμύρια ευρώ που είχαν δοθεί ως προσαύξηση για το 2019 ενισχύεται με επιπλέον 30 εκατ. ευρώ ο κλειστός προϋπολογισμός των εργαστηρίων για το τρέχον έτος.

Όπως είχε εξηγηθεί για το 2018 δεν μπορεί να γίνει κάτι ανάλογο καθώς απαιτείται νομοθετική ρύθμιση και η βουλή έχει κλείσει.

Πηγή: parapolitika.gr

Ένα troll πάντως σε μια έγκυρη πηγή τους που σχολιάζει δήθεν ως άσχετος, έπιασε δουλειά σε "Αντικαρκινικό κέντρο" όπως έβαλε στο προφίλ του, θα μεγάλωσαν οι δουλείες φαίνεται, ειναι από αυτά τα troll που λένε ότι όλα ειναι "θεωρίες συνωμοσίας"! το γελοίο ειναι οτι μπορεί ο καθένας να δει ποιοι εκαναν την χώρα έτσι μεσώ internet αλλα δεν τους βλέπουν και διαβάζουν τις ιστοσελίδες ως έγκυρες πήγες ενώ ειναι γεμάτες ψέμματα και υποκρισία εκτός τις ασυναρτησίες των συμμοριτών!

Post A Comment:

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications