Ανακάλυψαν Οργανική Ύλη Εξωγήινου Άνθρακα σε Επίγεια Πετρώματα στη Νότιο Αφρική

Μυστηριώδης οργανική ύλη που δεν ανήκει στη Γη έχει βρεθεί να «κρύβεται» σε ένα λεπτό στρώμα ιζηματογενούς πετρώματος, ηλικίας περίπου 3.300 εκατομμυρίων χρόνων, στη Νότια Αφρική, η οποία ενδεχομένως αποκαλύπτει την ύπαρξη εξωγήινου υλικό στον κόσμο μας.

Αυτή η παράξενη εξωγήινη οργανική ύλη έχει συσχετισθεί με νανοσωματίδια σπινέλιου εμπλουτισμένο με νικέλιο και χρώμιο, γεγονός που υποδηλώνει ότι υπήρχε μια βροχή από μικρομετεωρίτες κατά την αρχαϊκή περίοδο, η οποία έφερε αυτό το παράξενο υλικό στον πλανήτη μας.

Τα ιζήματα, που βρέθηκαν στο σχηματισμό Cherry Josefsdal, που είναι μέρος της περιοχής των βουνών Makhonjwa, διαθέτουν επίσης βιογενές ανθρακούχο υλικό.

Αυτή η συνύπαρξη εξωγήινης και βιογενούς ανθρακούχου ύλης στις ίδιες ιζηματογενείς καταθέσεις καταδεικνύει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η μελέτη για το ίχνος της εξαφανισμένης ζωής στον Άρη, σύμφωνα με το άρθρο που δημοσιεύτηκε στο Science Direct, όπως διαβάζουμε στο ufo-spain.com

Η ανακάλυψη υποστηρίζει την ιδέα ότι τα οργανικά χημικά με βάση τον άνθρακα, από το διάστημα, έδωσαν μερικά από τα κύρια υλικά για την πρώτη μορφή ζωής στον πλανήτη. Αυτή η περιοχή είναι γνωστή για τη φιλοξενία μερικών από τα παλαιότερα πετρώματα σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Ο κ. Frances Westall, από το Κέντρο Μοριακής Βιοφυσικής του CNRS, το επίσημο ερευνητικό κέντρο της Γαλλίας, δήλωσε στο New Scientist ότι αυτή είναι η πρώτη φορά που υπάρχουν πραγματικές ενδείξεις εξωγήινου άνθρακα σε επίγεια πετρώματα.

Σύμφωνα με τη θεωρία, η οποία δημοσιεύθηκε στο μέσο ABC, λίγο μετά την επίδραση του μετεωρίτη, το υλικό βάσης άνθρακα ρίχτηκε στον αέρα με τη μορφή σκόνης, το οποίο στη συνέχεια έπεσε στη Γη και θάφτηκε κάτω από ηφαιστειακή τέφρα. Αυτό το στρώμα τέφρας πρέπει να ήταν υπεύθυνο για να αναπτυχθούν οι συνθήκες που επέτρεψαν στον εξωγήινο άνθρακα να διατηρηθεί.

Αυτή η ανακάλυψη βοηθάει μέρος των επιστημονικών έργων που διεξάγονται για την ανίχνευση ιχνών ζωής στον Άρη, αλλά οδηγεί και στον δρόμο για τη δημιουργία της ζωής στη Γη και πώς θα μπορούσε να προέλθει από το διάστημα.

Παρακολουθήστε το παρακάτω βίντεο:

diadrastika

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications