Ο Ινδικός Στράτος σε  tweet λέει ότι βρήκε ίχνη του θρυλικού «Yeti» - VIDEO

Ένα tweet από τον ινδικό στρατό έχει εξαπολύσει μια θύελλα της διαμάχης. Αναφέρει ότι μια ινδική στρατιωτική αποστολή βρήκε ίχνη που ανήκουν στο θρυλικό Yeti.

Ο επίσημος λογαριασμός Twitter της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Πληροφόρησης του ινδικού στρατού έγραψε ότι οι στρατιώτες είχαν βρει ίχνη του Yeti, επίσης γνωστό ως χιονάνθρωπο.

Ο λογαριασμός του ινδικού στρατού έχει περίπου έξι εκατομμύρια οπαδούς και το tweet του μοιράστηκε σε διάφορα μέσα ενημέρωσης.

Μια ομάδα του ινδικού στρατού έκανε την υποτιθέμενη εύρεση στις 9 Απριλίου κοντά στο στρατόπεδο Makalu κοντά στα Ιμαλάια του Νεπάλ.

Συμμετείχαν στην πρώτη ινδική αποστολή στο όρος Makalu, την πέμπτη υψηλότερη κορυφή στον κόσμο που βρίσκεται νότια του όρους Everest . Αυτό θεωρείται μία από τις πιο προκλητικές και επικίνδυνες κορυφές των Ιμαλαΐων, αφού το βουνό είναι περίπου 29.000 πόδια ψηλό (8.485 μ.).

Ενώ περπατούσαν μέσα στο χιόνι, η μονάδα 26 ατόμων συναντούσε αυτό που ισχυριζόταν ότι ήταν ίχνη του Yeti. Τα υποτιθέμενα ίχνη βρέθηκαν στο χιόνι στην άκρη ενός βουνού στο Εθνικό Πάρκο Makalu, κοντά στα σύνορα με το Θιβέτ.

Το Yeti είναι μια φιγούρα του Νεπάλ και έχει περιγραφεί ως μισός άνθρωπος και μισός πίθηκος. Η ιστορία του Yeti έγινε γνωστή στο υπόλοιπο κόσμο αφού ένας Άγγλος εξερευνητής δημοσίευσε φωτογραφία του αποτυπώματος του πλάσματος. Το Yeti αργότερα έγινε γνωστό και ως "χιονάνθρωπος" και ειναι μέρος της λαϊκής κουλτούρας στην περιοχή.

Η ιστορία του είναι ότι το Yeti εμφανίστηκε για πρώτη φορά σε έναν θρησκευτικό ερημίτη στο Νεπάλ και τον βοήθησε να επιβιώσει, πριν από 300 χρόνια. Υπήρξαν πολλές εμφανίσεις του Yeti, όλες σχεδόν στο Εθνικό Πάρκο Makalu-Barun, στο ίδιο μέρος που η στρατιωτική αποστολή έκανε την "ανακάλυψη" της.

Πολλοί προσπάθησαν να εντοπίσουν το πλάσμα κατά καιρούς, συμπεριλαμβανομένου του κατακτητή του Όρους Everest, Sir Edmund Hillary, αλλά όλοι δεν βρήκαν τίποτα.

Σύμφωνα με το BBC , ένας καθηγητής της Οξφόρδης, πιστεύει ότι η πιο πιθανή "εξήγηση" είναι ότι το ζώο είναι ένα υβρίδιο των πολικών αρκούδων με τις κοινές αρκούδες.

Η θύελλα στα κοινωνικά δίκτυα ήταν τόσο μεγάλη που ο στρατός έκανε δήλωση στην εφημερίδα Times of India. Υποστήριξαν ότι έδωσαν τις φωτογραφίες σε επιστήμονες. Ισχυρίστηκαν επίσης ότι είχαν κάνει το tweet για να «διεγείρουν την επιστημονική κοινότητα και να αναζωπυρώσουν το ενδιαφέρον για το Yeti», αναφέρει το BBC.

©AETOS NEWS

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications