Τα πρώτα βομβαρδιστικά B-52 φτάνουν στη Μέση Ανατολή από τις ΗΠΑ

Την Κυριακή, ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας, Τζον Μπόλτον, ανακοίνωσε την ανάπτυξη του USS Abraham Lincoln και μιας επιχειρησιακής ομάδας βομβαρδιστικών στην περιοχή Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ, με σκοπό να στείλει μήνυμα στην Τεχεράνη.

Την Τρίτη, ο αμερικανικός στρατός ανακοίνωσε ότι αριθμός των στρατηγικών βομβαρδιστικών αεροπλάνων B-52 Stratofortress θα χρησιμοποιηθούν στη Μέση Ανατολή ανταποκρινόμενα σε αυτό που ο Αμερικανός αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Πάτρικ Σάναχαν χαρακτήρισε «ενδείξεις αξιόπιστης απειλής από τις δυνάμεις του ιρανικού καθεστώτος».

​Η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ κυκλοφόρησε φωτογραφίες των βομβαρδιστικών Β-52Η που ανατέθηκαν στην 20η Μοίρα Αποστολών Βομβαρδισμού που έφτασε στην περιοχή αρμοδιότητας της CENTCOM (AOR).

Σύμφωνα με την περιγραφή, τα Boeing Stratofortresses «μπορούν να εκτελέσουν στρατηγική επίθεση, κοντινή αεροπορική υποστήριξη, αναχαίτιση, επιθετικές εναντίον του αέρα και ναυτικές επιχειρήσεις για τη στήριξη της σταθερότητας στην περιοχή».

Νωρίτερα, το Πεντάγωνο δημοσίευσε ένα βίντεο που δείχνει τέσσερα πυρηνικά βομβαρδιστικά βομβαρδιστικά Β-52 που απογειώνονται για τη Μέση Ανατολή.

​Τα Stratofortress αναχώρησαν από τη αεροπορική βάση Μπάρκσντειλ στη Λουιζιάνα την Τρίτη καθοδόν προς την Αεροπορική Βάση του Al Udeid στο Κατάρ, σύμφωνα με την έκθεση του Fox News.

Το Ιράν χαρακτήρισε την κίνηση των ΗΠΑ ως πράξη «ψυχολογικού πολέμου».

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications