Ο Εμπειρογνώμονας σύγκρινε τα λέιζερ μάχης της Ρωσίας και των ΗΠΑ

Σε 2-3 χρόνια, θα είναι γνωστό αν τα Ρωσικά ή τα Αμερικανικά όπλα λέιζερ έχουν στην πραγματικότητα τα καλύτερα χαρακτηριστικά. Αυτό είπε ο επικεφαλής του Γραφείου Στρατιωτικής-Πολιτικής Ανάλυσης, Αλεξάντερ Mikhailov , σε συνέντευξή του στην Izvestia.

Νωρίτερα, στις 23 Απριλίου, η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ δοκίμασε μια πρωτότυπη μονάδα λέιζερ για να καταστρέψει τους πυραύλους που εκτοξεύθηκαν στον αέρα. Οι δοκιμές έλαβαν χώρα στην περιοχή “White Sands” στο New Mexico γράφει το περιοδικό “The Drive”
Μέχρι στιγμής, είναι πρόωρο να μιλήσουμε για τη σύγκριση των όπλων λέιζερ μεταξύ Ρωσίας και Ηνωμένων Πολιτειών, ανέφερε με σιγουριά ο Mikhailov.

«Η Ρωσία προς αυτή την κατεύθυνση έχει το συγκρότημα Peresvet «, το οποίο είναι ικανό ήδη να καταστρέψει τόσο τις υποδομές εδάφους του εχθρού όσο και τους εναέριους στόχους και ακόμη και να απενεργοποιήσει τους διαστημικούς δορυφόρους», ανέφερε ο εμπειρογνώμονας.

Την ίδια στιγμή, το Υπουργείο Αμύνης της Ρωσίας δεν έχει ακόμη εκφράσει τα τακτικά και τεχνικά χαρακτηριστικά του συγκροτήματος. Λεπτομερέστερες πληροφορίες σχετικά με το φάσμα των στόχων και των συνθηκών χρήσης «Peresvet» θα εμφανιστούν πιο κοντά στο τέλος του έτους 2019, όταν το συγκρότημα θα αναλάβει τακτικό στρατιωτικό καθήκον, ανέφερε ο εμπειρογνώμονας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι εταιρείες Northrop Grumman και Lockheed Martin εργάζονται στην κατεύθυνση των λέιζερ στις ΗΠΑ.
«Είναι γνωστό ότι η Αμερικανική εγκατάσταση λέιζερ σύμφωνα με τα σχέδια του Πενταγώνου θα χρησιμοποιήσει την ενέργεια τουλάχιστον των 150 κιλοβάτ.
Η πηγή ενέργειας που χρησιμοποιείται στο Ρωσικό συγκρότημα «Peresvet» εξακολουθεί να είναι απόρρητη, «-κατέληξε o Mikhailov.

Σημειώνεται ότι το Αμερικανικό πρωτότυπο του συστήματος λέιζερ αναπτύχθηκε στο πλαίσιο της ιδέας SHIELD ( Self-Protect High Energy Laser Demonstrator), η οποία προβλέπει τη δημιουργία όπλων λέιζερ για τα μαχητικά αεροσκάφη έως το 2020.

Το σύστημα λέιζερ αναμένεται να αυξήσει την επιβιωσιμότητα των στρατιωτικών αεροσκαφών και να χτυπήσει τους πυραύλους αέρος-αέρος και εδάφους-αέρος που εκτοξεύτηκαν κατά του αεροσκάφους.

Φωτογραφία: RIA Novosti/Υπουργείο Αμύνης της Ρωσικής Ομοσπονδίας!

Οι λεπτομέρειες των δοκιμών δεν αποκαλύπτονται.
Ωστόσο, σύμφωνα με το περιοδικό The Drive, οι πύραυλοι είχαν πέσει με επιτυχία.
Πέρυσι, το Πεντάγωνο ανακοίνωσε την ανάπτυξη της πυραυλικής άμυνας Griffin και συστήματα ικανά να απενεργοποιήσουν τα ηλεκτρονικά του εχθρού με ακτινοβολία μικροκυμάτων.

tokoutsavaki - iz.ru

Post A Comment:

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications