Ίμβρος: Μία σύλληψη και τρεις προσαγωγές για τη δολοφονία του 86χρονου Έλληνα

Η απανταχού Ιμβριακή Κοινότητα έχει συγκλονιστεί από την είδηση της στυγερής δολοφονίας του ηλικιωμένου συμπατριώτη μας Ζαφείρη Πιγνάρη, ο οποίος βρέθηκε νεκρός το βράδυ της Δευτέρας 13/5/2019 στην αγροικία όπου κατοικούσε στην περιφέρεια του Ευλάμπιου της Ίμβρου. Ο εκλιπών διατηρούσε παλαιότερα υφασματοπωλείο στην πρωτεύουσα του νησιού Παναγία, ήταν φιλήσυχος και αγαπητός σε όλους τους κατοίκους.

Η αντίδραση των τοπικών αρχών ήταν άμεση και τα μέχρι στιγμής διαθέσιμα στοιχεία δείχνουν ότι κίνητρο της αποτρόπαιης αυτής πράξης ήταν η ληστεία. Επειδή οι έρευνες των διωκτικών αρχών βρίσκονται σε εξέλιξη, δεν έχουμε ακόμη κάποια επίσημη ενημέρωση. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες έχουν προσαχθεί τρία άτομα προς ανάκριση.

Ο Δήμαρχος του νησιού κ. Ουνάλ Τσετίν επισκέφθηκε τον Μητροπολίτη Ίμβρου και Τενέδου κ. Κύριλλο στην έδρα της Μητρόπολης προκειμένου να εκφράσει τα συλλυπητήριά του και δήλωσε ότι η υπόθεση θα διαλευκανθεί και δεν θα διαταραχθεί η αρμονική συνύπαρξη των κατοίκων του νησιού. Παράλληλα ο Έπαρχος του νησιού κ. Εντέρ Φαρούκ Ουζούνογλου επέστρεψε εσπευσμένα στο νησί από το Τσανάκκαλε, την πρωτεύουσα του Νομού όπου υπάγεται η Ίμβρος.

Αμέσως μετά την ενημέρωση για το συμβάν από τον Πρόεδρο του Εκπαιδευτικού και Πολιτιστικού Συνδέσμου Ίμβρου και Διευθυντή του Ελληνικού Γυμνασίου-Λυκείου Ίμβρου κ. Ιωακείμ Καμπουρόπουλο, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ιμβρίων κ. Στέλιος Πούλαδος επικοινώνησε με τη σειρά του με τις αρμόδιες τοπικές αρχές καθώς και με τους συγγενείς του θύματος, ενώ ενημερώθηκαν οι ελληνικές διπλωματικές αρχές σε Κωνσταντινούπολη και Άγκυρα.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Ιμβριακής Ένωσης Μακεδονίας-Θράκης κ. Παύλος Σταματίδης που βρίσκεται στο νησί πρόκειται να επισκεφθεί αυτοπροσώπως τον Έπαρχο προκειμένου να ενημερωθεί για το συμβάν και τις έρευνες που διεξάγονται.

Ο Σύλλογος Ιμβρίων και η Ιμβριακή Ένωση Μακεδονίας-Θράκης καταδικάζουν την ειδεχθή αυτή εγκληματική πράξη που ξυπνά εφιαλτικές μνήμες από το παρελθόν και εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στους συγγενείς του αδικοχαμένου συμπατριώτη μας. Θεωρούν ωστόσο ότι το τραγικό αυτό όσο και μεμονωμένο περιστατικό δεν θα πρέπει να διαταράξει την προσήλωση στον στόχο της επανάκτησης των δεσμών μας με τη γενέτειρά μας και την επανεγκατάσταση όσο το δυνατόν περισσότερων Ιμβρίων.

Για το λόγο αυτό απευθύνουν έκκληση στις τοπικές αρχές να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τον άμεσο εντοπισμό των δραστών και την παραδειγματική τους τιμωρία, προκειμένου να αποκατασταθεί η ηρεμία και το αίσθημα ασφάλειας στο σύνολο του πληθυσμού του νησιού.

Σε μία σύλληψη και τρεις προσαγωγές υπόπτων έχει προχωρήσει η αστυνομία στην Ίμβρο για την άγρια δολοφονία του 86χρονου Έλληνα Ζαφείρη Πινάρη. Ο ηλικιωμένος έμπορος βρέθηκε νεκρός, δεμένος χειροπόδαρα πάνω στο κρεβάτι του, στην αγροικία που ζούσε, λίγο έξω από το χωριό Ευλάμπιο.

Ένας κοντινός του άνθρωπος που πήγε να του δώσει φαγητό χθες, ανησύχησε από το γεγονός ότι δεν απαντούσε όταν χτυπούσε την πόρτα του, και ειδοποίησε την αστυνομία, για να βρεθούν όλοι μπροστά στο αποτρόπαιο θέαμα του δολοφονημένου και άγρια βασανισμένου από τους φονιάδες του, άνθρωπο. Ήταν δεμένος χειροπόδαρα και με αίματα να καλύπτουν το πρόσωπό του.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, οι δράστες είχαν σκάψει σε διάφορα σημεία στην αγροικία και τον περιβάλλοντα χώρο, πιστεύοντας ότι ο μοναχικός ηλικιωμένος είχε κάπου κρυμμένες λίρες. Ο Ζαφείρης Πινάρης ήταν ευκατάστατος, αφού επί δεκαετίες διατηρούσε κατάστημα στο Ευλάμπιο.

Η σορός του ανθρώπου μεταφέρθηκε αρχικά στο νοσοκομείο της Ίμβρου και στη συνέχεια στο νεκροτομείο της Προύσας για τη διενέργεια νεκροτομής, που θα αποσαφηνίσει τις ακριβείς συνθήκες του θανάτου.
Τους εκπροσώπους της ελληνικής κοινότητας όμως, επισκέφθηκε μετά την αποκάλυψη της δολοφονίας ο δήμαρχος της Ιμβρου Ουνάλ Τσετίν.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες τουρκικών μέσων ενημέρωσης ο Ζαφείρης Πινάρης ήταν από τα πιο αγαπητά πρόσωπα στο Ευλάμπιο, ενώ επί σειρά ετών διατηρούσε κατάστημα στο χωριό. Το έγκλημα έγινε αντιληπτό όταν γείτονας πήγε φαγητό στον ηλικιωμένο και δεν του απάντησε. Τα συλλυπητήριά του εξέφρασε ο δήμαρχος της Ίμβρου.

Post A Comment:

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications