Η φωτογραφία της νεκρής Τζένης Καρέζη 23 χρόνια μετά τον θάνατό της!

Ανατριχιάζει η νεκρή Τζένη Καρέζη 23 χρόνια από τον θάνατο της δημοφιλούς ηθοποιού!

Στη μνήμη της ιδρύθηκε, τη χρονιά του θανάτου της, το ίδρυμα Τζένη Καρέζη.

Το ίδρυμα Τζένη Καρέζη είχε σκοπό την παρηγορητική αγωγή των ασθενών που πάσχουν από καρκίνο και χρόνιες καταληκτικές νόσους και τη με κάθε μέσο ανακούφισή τους από τον πόνο.

Τον Οκτώβριο του 1954 κάνει την πρώτη της εμφάνιση στο θέατρο, στο έργο «Ωραία Ελένη», δίπλα στην Μελίνα Μερκούρη και τον Βασίλη Διαμαντόπουλο. Την ίδια χρονιά παίζει στο πλάι της Κατίνας Παξινού, στο έργο του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα «Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα».

Το 1955 εμφανίζεται στην πρώτη κινηματογραφική της ταινία, σαν πρωταγωνίστρια μάλιστα, στην ταινία «Λατέρνα, φτώχεια και φιλότιμο». Η ταινία θα σημειώσει μεγάλη επιτυχία, κάτι που θα δώσει το έναυσμα να γυριστεί και η συνέχεια με της, με το Λατέρνα, φτώχεια και γαρίφαλο το 1957. Η ταινία αυτή, θα αποτελέσει το πρώτο σίκουελ στον Ελληνικό κινηματογράφο.

Στο Εθνικό θέατρο θα μείνει μέχρι το 1959. Από το 1960 θα στραφεί στο ελεύθερο θέατρο, συγκροτώντας θιάσους με όλα σχεδόν τα διάσημα ονόματα του ελληνικού θεάτρου όπως, ο Κώστας Μουσούρης. Παράλληλα με την εμπορική άνθιση του Ελληνικού κινηματογράφου, η Τζένη Καρέζη καθιερώνεται ως μια από τις μεγαλύτερες σταρ της Ελλάδας.

Ο Τύπος της εποχής θα την χρήσει ως «το αντίπαλο δέος» της Αλίκης Βουγιουκλάκη. Ωστόσο η μεγαλύτερη δύναμη της Καρέζη βρισκόταν πάντα στο θέατρο, ενώ αντίθετα της Αλίκης, στον κινηματογράφο.

Δείτε τη φωτογραφία της νεκρής Τζένης Καρέζη, που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο:

 

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications