Αντιδράσεις για την επίθεση σε ομάδα ΔΙΑΣ στην Αθήνα και τον τραυματισμό αστυνομικού

Ευτυχώς δεν είχαμε τίποτα χειρότερο, δήλωσε εκπρόσωπος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων μετά τον τραυματισμό συναδέλφου του κοντά στα Εξάρχεια. «Στο ίδιο έργο θεατές», σχολίασε η ΝΔ.

Τις συνεχείς επιθέσεις κατά αστυνομικών δυνάμεων στα Εξάρχεια, κατήγγειλε ο Νίκος Ρήγας, γενικός γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων, μιλώντας στην δημόσια τηλεόραση.

Χθες, τραυματίστηκε ένας αστυνομικός από επίθεση αγνώστων στα Εξάρχεια, κατά τη διάρκεια καταδίωξης από αστυνομικούς μιας ύποπτης μοτοσυκλέτας. Ο κ. Ρήγας, είπε ότι ευτυχώς ο συνάδελφός του τραυματίστηκε ελαφρά «δεν είχαμε τίποτα χειρότερο».

«Πραγματικά μας κάνει μεγάλη εντύπωση η ετοιμότητα κάποιων ατόμων εκεί που όταν κάποιος τραπεί σε φυγή από έλεγχο αστυνομικών μπορούν άμεσα 10, 20, 30 άτομα, σε λεπτά, σε δευτερόλεπτα να επιτεθούν στις αστυνομικές δυνάμεις», τόνισε ο κ. Ρήγας.

Πρόσθεσε επίσης, ότι οι αστυνομικοί, είναι η μόνη ομάδα εργαζομένων που εν καιρό ειρήνης έχει τόσους τραυματισμούς και πως οι συνάδελφοί του προσπαθούσαν να κάνουν τη δουλειά τους, δηλαδή να ελέγξουν δηλαδή εάν ύποπτο όχημα «το οποίο δυστυχώς δεν μπόρεσαν να ελέγξουν».

ΝΔ: Στο ίδιο έργο θεατές
Με αφορμή την νέα επίθεση κατά αστυνομικών, ο Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της ΝΔ, Μάξιμος Χαρακόπουλος, έστρεψε τα βέλη του κατά της κυβέρνησης.

«Στο ίδιο έργο θεατές για μια ακόμη φορά στη… Μονμάρτη της Αθήνας. Οι γνωστοί άγνωστοι του άβατου των Εξαρχείων, εκμεταλλευόμενοι την ανοχή στην ανομία που επιδεικνύει συστηματικά το ηγετικό δίδυμο του, κατ' όνομα μόνον, υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, χτύπησαν βάναυσα τους αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ, με αποτέλεσμα ένας εξ αυτών να βρίσκεται στο νοσοκομείο», δήλωσε ο κ. Χαρακόπουλος.

Πρόσθεσε ότι όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες, με την καταδρομική επίθεση σε καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας, την επίθεση στα ίδια τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, τις διάφορες «παρεμβάσεις» υπέρ του αρχιδολοφόνου της 17 Νοέμβρη Κουφοντίνα, αποδεικνύουν απλώς την επικινδυνότητα της κυβερνητικής πολιτικής σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση των περιθωριακών ομάδων που δρουν στην Αθήνα αλλά και σε όλη την Ελλάδα.

sputniknews

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications