Άνθρωποι τους Επιτέθηκαν με φλεγόμενες μπάλες πίσσας (Μαμά Ελεφαντίνα προσπαθεί να Σώσει το Μικρό της)

Η φωτογραφία, απαθανατίστηκε από το φωτογράφο άγριας φύσης, Biplab Hazra και δείχνει ένα μικρό ελεφαντάκι και τη μητέρα του, να τρέχουν σ' ένα δρόμο της δυτικής Βεγγάλης στην Ινδία, με το μικρό να έχει πάρει φωτιά έπειτα από φλεγόμενες μπάλες πίσσας και κροτίδες που έχουν εκσφενδονιστεί από ένα αγριεμένο πλήθος κατοίκων

Ποια η αιτία της επίθεσης
Διάφορα πλάσματα έχουν αναγκαστεί να παραβιάζουν τα ανθρώπινα εδάφη ψάχνοντας για τροφή και ασφαλές σπίτι. Έτσι καταλήγουν να περνούν μέσα από πόλεις ή αγροτικά χωράφια, προσπαθώντας επειγόντως να βρουν άλλο σπίτι.

Παρόλα αυτά, οι άνθρωποι συχνά λαμβάνουν εξωφρενικά μέτρα για να μην αφήσουν τα πλάσματα να βλάψουν την ιδιοκτησία τους.

Τι ακριβώς συνέβη
Η φωτογραφία αυτή έχει τραβήξει τα βλέμματα, στην οποία φαίνονται οι εξαγριωμένοι κάτοικοι του Bishnupur να πετούν βόμβες μολότοφ σε μια μητέρα ελέφαντα και το παιδί της ώστε να τους αποτρέψουν από το να μπούνε στην περιοχή τους.
Τα πλάσματα συνεχίζουν να τρέχουν τρομοκρατημένα.

Κάποιοι νεαροί παίρνουν φωτογραφίες των άγριων ελεφάντων για να καταγράψουν το περιστατικό.
Αυτές οι θλιβερές εικόνες τραβήχτηκαν από τον Biplab Hazra, του οποίου ο στόχος είναι, να φέρει στο φως τα ζητήματα σχετικά με την κατάσταση των ελεφάντων, αφού χάνουν την περιοχή τους.

Ο κ. Hazra δηλώνει:
«Αυτό συμβαίνει στα εδάφη όπου οι χωρικοί πρέπει να σώσουν τα προϊόντα τους. Υπάρχουν πολλοί δρόμοι για ελέφαντες κοντά σε ανθρώπινα σπίτια.

Οι ελέφαντες χρειάζονται έως και 19 ώρες καθημερινής φροντίδας και παράγουν περίπου 100 κιλά λίπασμα. Ενώ οι κάτοικοι του χωριού κάνουν ότι καλύτερό μπορούν για να τους απομακρύνουν, το λίπασμα είναι μια βασική μέθοδος για την καλλιέργεια σπόρων. Επομένως είναι απαραίτητοι για να διατηρηθεί η ισορροπία των δασών και των αγρών.

Αυτό είναι ένα σημαντικό ζήτημα που πρέπει αντιμετωπιστεί κατάλληλα με την πρώτη ευκαιρία, καθώς η ποσότητα ινδικών ελεφάντων έχει μειωθεί ριζικά τον τελευταίο καιρό.

Post A Comment:

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications