Η 109χρονη γυναίκα λέει το «μυστικό» της μακροζωίας της

Το περασμένο Σάββατο, η κάτοικος της Βόρειας Καρολίνας Annie Wilson έκλεισε τα 109. Όταν ένας δημοσιογράφος την ρώτησε τι είδους "μυστική φόρμουλα" την βοήθησε να ζήσει τόσα χρόνια και να εξακολουθεί να ειναι υγιείς και δυνατή, η Annie απάντησε ότι δεν έχει κανένα μυστικό.

Πίνω ένα ποτήρι κρασί κάθε Παρασκευή και το κάνω εδώ και πολλά χρόνια .

Η Annie Wilson έχει ζήσει όλη της τη ζωή στη Βόρεια Καρολίνα και σύμφωνα με αυτήν: άπλα ζω και αυτό είναι όλο.

Η Annie μεγάλωσε σε μια μικρή φάρμα στην πόλη Matthews και οι γονείς της είχαν 10 παιδιά, συμπεριλαμβανομένων 8 αγοριών.

Ο σύζυγος της πέθανε το 1993 και όλοι οι αδελφοί και η αδερφή της είναι ήδη νεκροί.

Η Eni Wilson γιόρτασε τα 109 γενέθλιά της με νεότερους φίλους και φίλες της.

Λόγω της ηλικίας της, η Annie Wilson είναι διάσημη στην τοπική κοινωνία, και η περίπτωσή της για άλλη μια φορά διαταράσσει τους επιστήμονες που εξακολουθούν να μην καταλαβαίνουν γιατί κάποιοι άνθρωποι πεθαίνουν από την ηλικία των 50 ετών, ενώ άλλοι ζουν περισσότερο από εκατό.

Είναι ήδη γνωστό ότι οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να ζήσουν περισσότερα χρονιά από τους άνδρες και οι λευκοί άνθρωποι ευρωπαϊκού γένους έχουν 70% περισσότερες πιθανότητες να φτάσουν σε τόσο μεγάλη ηλικία από άλλες φυλές.

Δεν έχω καμιά στεναχώρια, δεν ξέρω τι θα πει πλήξη ούτε μοναξιά. Ζω σε ένα αγρόκτημα σαν μια μεγάλη οικογένεια πολλά χρονιά και έκανα μονο ότι ήταν απαραίτητο πάντα.

Μια άλλη γυναίκα Jessie Gallan που έφτασε 109 χρονών είχε μιλήσει στο παρελθόν με σιγουριά και αυτοπεποίθηση για το ποιο θεωρεί η ίδια πως είναι το μαγικό μυστικό της μακροζωίας.

Όλα ξεκίνησαν τον 2005 όταν το Holiday Retirement ένας οργανισμός στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής ξεκίνησε μία πολύ μεγάλη έρευνα με στόχο να μιλήσει με όλους τους Αμερικανούς που είχαν συμπληρώσει το 100ο έτος της ηλικίας τους, αναζητώντας την απάντηση στο ποιος ή ποιοι είναι τελικά οι τρόποι να ζήσουμε όσα περισσότερα χρόνια μπορούμε.

Δεν ήταν καθόλου λίγοι εκείνοι που είπαν πως το κλειδί για να ζήσεις πολλά-πολλά χρόνια είναι η οικογένεια σου, ενώ άλλοι είπαν πως το να ζεις την κάθε μέρα στο έπακρο είναι σίγουρα ο δρόμος που θα σε οδηγήσει σε μία γεμάτη, μακριά ζωή. Ωστόσο η πιο εντυπωσιακή και πολυσυζητημένη απάντηση στην έρευνα δόθηκε από την Gallan, που έχει μία εντελώς δικιά της εκδοχή στο ποιος είναι ο απόλυτος τρόπος να περάσεις τα 100.

Η Jessie που πριν πεθάνει το 2015 πρόλαβε να σβήσει 109 κεράκια γεννήθηκε και πέρασε τα παιδικά της χρόνια σε ένα χωριό της Σκωτίας, το Kintore, στην φάρμα της οικογένειας της. Διάγοντας από πολύ μικρή ηλικία μία πραγματικά ελεύθερη ζωή ανάμεσα στα ζώα και τα 5 αδέλφια της η Gallan μεγάλωσε απλά χωρίς τις πολυτέλειες και τις συναστροφές της αστικής ζωής.

Παρόλο που πήγε σχολείο για μερικά χρόνια η Jessie γρήγορα τα παράτησε και έπιασε δουλειά σε διάφορα σπίτια σαν οικιακή βοηθός, καταλήγοντας να δουλεύει για μία πολύ εύπορη οικογένεια της Σκωτίας.

Η ίδια η Gallan βέβαια πριν πεθάνει έδωσε τους υπεύθυνους της μεγάλης έρευνας σχετικά με τη μακροζωία το δικό της μυστικό για το τι πρέπει να κάνει μία γυναίκα αν θέλει αν ζήσει πολλά χρόνια. «Να μείνει μακριά από τους άντρες,» είχε πει η 109χρονη τότε γυναίκα. «Είναι μεγαλύτερο μπελάς απ' ό,τι φαντάζεστε και προκαλούν περισσότερα προβλήματα από καλό».

Φυσικά η Jessie είχε κάνει και ένα σχόλιο σχετικά με την διατροφή της παρακινώντας τον κόσμο που θέλει να φτάσει τα 100 να τρώει περισσότερο χυλό βρώμης. «Πραγματικά το λατρεύω. Τρώω κάθε μέρα για ολόκληρη τη ζωή μου».

©AETOS NEWS

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications