Tα Φαντάσματα του καθεδρικού ναού της Παναγίας των Παρισίων

Ο κεντρικός ναός, το ρολόι, καθώς και ολόκληρη η οροφή και πολλά ξύλινα πατώματα καταστράφηκαν από την φωτιά.

Ο ναός έχει τις δικές του παραφυσικές ιστορίες για φαντάσματα. Όλοι όσοι ζουν στο Παρίσι, σίγουρα θα έχουν ακούσει ότι σε αυτή την πόλη υπάρχουν πολλά μέρη όπου μπορείς να συναντήσεις φαντάσματα, και η Παναγία των Παρισίων ηταν ένα από αυτά.

Ο καθεδρικός ναός χτίστηκε πριν σχεδόν 200 χρόνια, ξεκίνησε το 1163 και ολοκληρώθηκε το 1345. Ο θρύλος λέει ότι ένας από τους οικοδόμους που την έκτισε ήταν μάστερ στην κατασκευή κάστρων εκείνης της εποχής.

Από φόβο οτι δεν θα μπορούσε να παραδώσει το έργο στην ώρα του, ο κατασκευαστής αποφάσισε να ζητήσει από τον διάβολο βοήθεια. Τον κάλεσε και υπέγραψε σύμβαση μαζί του και ο Διάβολος τον βοήθησε να ολοκληρώσει την εργασία εγκαίρως. Ωστόσο, λίγες μέρες αργότερα ο κατασκευαστής ξαφνικά πέθανε ξαφνικά. Και από τότε, το φάντασμα του λέγεται ότι τριγυρνά συχνά στον κάτω όροφο του καθεδρικού ναού.

Μια άλλη παρόμοια ιστορία από τον 13ο αιώνα μιλάει για έναν νεαρό σιδερά με το όνομα Biscornet, ο οποίος προσλήφθηκε από την εκκλησία για να κάνει μεταλλικές διακοσμήσεις στην πόρτα του καθεδρικού ναού.

Είχε περισσότερη δουλειά απο όσο νόμιζε που έπρεπε να παραδώσει, και αυτός ο σιδηρουργός αποφάσισε επίσης να συνάψει σύμβαση με τον Διάβολο με αντάλλαγμα την ψυχή του.

Ο διάβολος τον βοήθησε να διακοσμήσει την πόρτα, αλλά όταν οι ιερείς πήγαν να επιθεωρήσουν το τελειωμένο έργο του, για κάποιο λόγο κανείς δεν μπορούσε να ανοίξει την πόρτα. Κάποιος από τους ιερείς είχε την ιδέα ότι τα κακά πνεύματα φταίνε γιαυτό και αποφάσισε να ψεκάσει την πόρτα με "ιερό νερό".

Και μόνο τότε άνοιξε η πόρτα. Αυτό το περιστατικό ελευθέρωσε επίσης την ψυχή του σιδερά από τη σύμβασή του με τον Διάβολο,αυτή η πύλη ονομάστηκε αργότερα καταραμένη,δεν είναι γνωστό σε ποια πόρτα αναφέρεται και αν υπάρχει μέχρι σήμερα.

Το 1882, μια νεαρή γυναίκα πήγε στον καθεδρικό ναό και ζήτησε την άδεια να ανεβεί σε έναν από τους δύο ψηλότερους πύργους, καθώς και να την συνοδεύσουν ενώ ανέβαινε τις σκάλες.

Σύμφωνα με αυτήν,ήθελε να προσευχηθεί εκεί. Οι φρουροί όμως την είδαν κάπως περίεργη και δεν την συνόδεψε κανένας,της έδειξαν άπλα από που να πάει για ανεβεί στο πύργο.

Όταν η γυναίκα ανέβηκε στον πύργο έδειξε τον πραγματικό λόγο της επίσκεψής της στο ναό, πήδηξε από κιγκλίδωμα του μπαλκονιού στο κενό. Το σώμα της έπεσε σε αιχμηρές "μύτες" του φράχτη που διαπέρασαν το σώμα της και έκοψαν το κεφάλι.

Λίγο μετά άρχισαν να βλέπουν το φάντασμα της στο πύργο από οπού είχε πέσει στο κενό, στον τελευταίο όροφο του πύργου, όπου λέγεται ότι περιπλανιέται άσκοπα χωρίς κεφάλι .

Το 1931 η Maria Antonietta Rivas Mercado Castellanos πήγε στον καθεδρικό ναό, ηταν χορεύτρια και συγγραφέας από το Μεξικό και ηταν πολύ διάσημη στην πατρίδα της εκείνη την εποχή.

Λίγο πριν πάει στον ναό ο Γάλλος εραστής της απέρριψε και αυτός ήταν ίσως ο λόγος για τον οποίο πήγε στο ναό, έβγαλε ένα πιστόλι και πυροβολικέ όντως του ναού.

Λίγα χρόνια αργότερα, ο μουσικός Louis Verne ενώ έπαιζε μουσική κατά τη διάρκεια δεξίωσης στον καθεδρικό ναό, ξαφνικά πέθανε . Στα επόμενα χρόνια, έλεγαν ότι έβλεπαν τα φαντάσματα ενός άντρα και μιας γυναίκα στον καθεδρικό ναό, και ίσως αυτά τα φαντάσματα να ήταν της Castellanos και του Verne.

©AETOS NEWS

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications