Πώς γιόρτασε η βασίλισσα Ελισάβετ τα 93α γενέθλιά της

Τα 93α γενέθλιά της γιόρτασε την Κυριακή το ερπετό η βασίλισσα Ελισάβετ Β’, η γηραιότερη μονάρχης του πλανήτη. Η Ελισάβετ παρακολούθησε τη θεία λειτουργία της Κυριακής του Πάσχα για τους Καθολικούς στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, στον Πύργο του Ουίνσδορ.

Τη βασίλισσα συνόδευαν μέλη της οικογένειάς της, ανάμεσά τους οι εγγονοί της, πρίγκιπες Ουίλιαμ και Χάρι. Παρούσα ήταν και η σύζυγός του Ουίλιαμ, Κέιτ, όχι όμως και η σύζυγος του Χάρι, Μέγκαν Μαρκλ, η οποία βρίσκεται σε προχωρημένη εγκυμοσύνη.

Η βασίλισσα Ελισάβετ γεννήθηκε στις 21 Απριλίου 1926, ωστόσο οι επίσημοι εορτασμοί για τα γενέθλιά της διεξάγονται τον Ιούνιο και κορυφώνονται με μια εντυπωσιακή στρατιωτική παρέλαση στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, στην οποία συμμετέχουν και ιππείς.

Η Ελισάβετ στέφθηκε βασίλισσα στις 6 Φεβρουαρίου 1952, σε ηλικία 26 ετών.

Μολονότι η γέννησή της, το 1926, είχε δημιουργήσει δημόσιο ενδιαφέρον, η Ελισάβετ δεν αναμενόταν να γίνει βασίλισσα, καθώς ήταν τρίτη στη σειρά της διαδοχής στον θρόνο, πίσω από τον θείο της Εδουάρδο, πρίγκιπα της Ουαλίας, και τον πατέρα της.

Το 1936, όταν ο παππούς της Γεώργιος Ε΄ πέθανε και ο θείος της τον διαδέχτηκε στο θρόνο ως Εδουάρδος Η΄, η Ελισάβετ πέρασε στη δεύτερη θέση στη γραμμή της διαδοχής.

Ωστόσο, αργότερα τον ίδιο χρόνο ο Εδουάρδος αναγκάστηκε να παραιτηθεί, μετά από την κρίση που ξέσπασε όταν έκανε πρόταση γάμου στην διαζευγμένη Γουόλις Σίμπσον.

Ο πατέρας της Ελισάβετ έγινε βασιλιάς και εκείνη έγινε διάδοχος του θρόνου, καθώς οι γονείς της δεν απέκτησαν κανέναν γιο.

Η Ελισάβετ παντρεύτηκε το 1947 τον πρίγκιπα Φίλιππο της Ελλάδας και της Δανίας και δούκα του Εδιμβούργου, αποκτώντας μαζί του τέσσερα παιδιά.

Κατά τη διάρκεια του 1951, η υγεία του βασιλιά Γεωργίου ΣΤ΄ είχε επιδεινωθεί και η Ελισάβετ συχνά τον αντικαθιστούσε σε δημόσιες εκδηλώσεις.

Στις 6 Φεβρουαρίου του 1952 και ενώ η Ελισάβετ βρίσκονταν σε περιοδεία στην Κένυα, διαδόθηκε η είδηση για το θάνατο του βασιλιά. Στις 2 Ιουνίου 1953 σε τελετή που έγινε στο Αβαείο του Γουεστμίνστερ έγινε επισήμως η ενθρόνιση της βασίλισσας Ελισάβετ.

YΓ καλύτερα που οι μάζες τα θεωρούν αυτά "θεωρίες συνωμοσίας" και "χαζομάρες" γιατί αν μάθουν την αλήθεια και την πραγματικότητα θα επικρατήσει πανικός τουλάχιστον στους λογικούς όσοι έχουν απομείνει, (στα γκοιμ ότι και να πεις γκοιμ θα μείνουν άσε που αυτά ειναι πέρα από την κατανόηση τους και θα δείτε να τα χλευάζουν) ,θα επικρατήσει πανικός για το απλο λόγο ότι εδώ δεν μιλάμε για μια ιστορική αλήθεια πχ , η για κάτι κάπου μακριά που δεν άφορα κανέναν..(!) Γιαυτό και αυτοί που γνωρίζουν μιλάνε άπλα για ερπετά η ερπετοειδής έτσι αόριστα....

Post A Comment:

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications