Περίεργα περιστατικά με δορυφόρους σε τροχιά μήπως γίνεται πόλεμος στο διάστημα;

Οι ανωμαλίες που συνδέονται με τους τεχνητούς δορυφόρους στην τροχιά της Γης γίνονται όλο και πιο συχνές, γεγονός που οδήγησε τους ερευνητές να μιλήσουν για τον ερχόμενο πόλεμο στο διάστημα.

Στα τέλη Μαρτίου 2019, η Ινδία ανέφερε ότι είχε "σκοτώσει" σκόπιμα τον δικό της δορυφόρο με πυραύλους. Έχει σχεδιαστεί για να αποδείξει τη στρατιωτική δύναμη και δυνατότητες της Ινδίας . Ο δορυφόρος Microsat-R εκτοξεύτηκε από την Ινδία τον Ιανουάριο του 2019 και βρισκόταν σε υψόμετρο 270 χλμ.

Λίγο αργότερα απο την έκρηξη του, ο Γραμματέας της Πολεμικής Αεροπορίας των Ηνωμένων Πολιτειών Heather Wilson δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα δείξουν σύντομα σε όλους τη δύναμή τους με αμερικανικούς στρατιωτικούς δορυφόρους κάτα της Ρωσίας και της Κίνας.

Η Wilson το είπε στην ομιλία του στο 35ο ετήσιο διαστημικό συμπόσιο στις 8 Απριλίου του 2019. Στο ίδιο συνέδριο, ο αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας των Ηνωμένων Πολιτειών, David Goldfein, απείλησε ότι τα ξένα κράτη θα "χτυπηθούν" εάν τολμήσουν να επιτεθούν στα αμερικανικά διαστημικά συστήματα.

Αυτές οι περίεργες δηλώσεις φαινόταν να έχουν μια έμμεση σχέση για το τι συνέβη με τον δορυφόρο επικοινωνιών Intelsat 29e.

Πριν από λίγες μέρες, το διεθνές δίκτυο ISON ανακάλυψε 13 θραύσματα σε τροχιά από αυτόν τον δορυφόρο. Και στις 15 Απριλίου, πριν από το συμβάν, αναφέρθηκε ότι ο δορυφόρος Intelsat 29e συμπεριφέρεται πολύ ασυνήθιστα και κινείται κατά μήκος ενός σπειροειδούς μονοπατιού.

Μια εβδομάδα νωρίτερα ειπώθηκε ότι ο δορυφόρος είχε κατεστραμμένο σύστημα πρόωσης και υπήρξε διαρροή καυσίμου. Ωστόσο δεν αναφέρθηκε τίποτα πως χάθηκε . Αργότερα δικαιολόγησαν την απώλεια του λέγοντας ότι συγκρούστηκε με ένα μικρό μετεωρίτη.

Λίγο αργότερα, οι Ρώσοι αστρονόμοι από το Ινστιτούτο του Irkutsk παρατήρησαν έναν περίεργο δορυφόρο σε τροχιά, ο οποίος, όπως ανέφερε το Sputnik News , κινούταν ασυνήθιστα μεταξύ άλλων δορυφόρων. Η ανακοίνωση αυτού του αντικειμένου δημοσιεύθηκε σε μια έκθεση την παραμονή της διάσκεψης της Μόσχας για το πρόβλημα των διαστημικών συντριμμιών.

Το αντικείμενο το παρατήρησε το Παρατηρητήριο Ηλιακής Ενέργειας Sayan με τη βοήθεια του οπτικού τηλεσκοπίου AZT-33IK.Δεν είναι γνωστό σε ποιους ανήκει ο συγκεκριμένος δορυφόρος.

Υπάρχουν αποδείξεις ότι τα τελευταία χρόνια η Ρωσία, η Κίνα και οι Ηνωμένες Πολιτείες δημιουργούν πειραματικούς και μυστικούς δορυφόρους, οι οποίοι πιστεύεται ότι έχουν τη δυνατότητα να συλλάβουν ή / και να ελέγχουν τους εχθρικούς δορυφόρους, καθώς και να παρακολουθούν τα μηνύματά τους.

©AETOS NEWS

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications