ΌΤΑΝ ΕΝΑΣ ΛΑΟΣ ποτίζει κώνειο το Σωκράτη, όταν φυλακίζει τον Μιλτιάδη και εξορίζει το Θουκυδίδη και τον Αριστοφάνη.

Από σχόλιο στο facebook:

Όταν ένας λαός χρειάζεται να απειληθεί από τον Κολοκοτρώνη με το ιστορικό ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΎΡΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΥΣ για να ξεσηκωθεί εναντίων του δυνάστη του.

Όταν ένας λαός δολοφονεί τον Ανδρούτσο τη Μπουμπουλίνα το Καποδίστρια και κλείνει φυλακή τον Κολοκοτρώνη. Όταν πετάει στη ζητιανιά τη Μαντώ Μαυρογενους και τον Νικηταρά.

Όταν ικετεύει να μπει σε μια ένωση που ηγεμονευει η χώρα που μόλις πριν λίγες δεκαετίες είχε υποφέρει τα πάνδεινα απ αυτήν.Όταν αυτός ο λαός πετάει ότι έχει δικό του και υιοθετεί ΑΣΥΖΗΤΗΤΊ ότι του επιβάλει η Δύση.

Όταν ένας λαός εξακολουθεί να ονομάζει τους μεγαλύτερους δρόμους του με ονόματα δυναστών και όχι του ΑΡΙΣΤΟΤΈΛΗ του ΠΛΆΤΩΝΑ του ΛΕΩΝΊΔΑ του ΚΟΛΟΚΟΤΡΏΝΗ και του ΠΑΠΑΦΛΈΣΣΑ.

Όταν ένας λαός ακούει καθημερινά τους Τούρκους να διεκδικούν τη Θράκη και το Αιγαίο και δε σηκώνεται όρθιος να του βροντοφωναξει πως η ΜΙΣΉ ΤΟΥΡΚΊΑ ΕΊΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΉ. Όταν ανέχεται πολιτικά τζάκια να καθορίζουν τη τύχη του. Όταν δέχεται να του λέει τις ειδήσεις η ανιψιά του Μητσοτακη.

Όταν ανέχεται η περιουσία της Εκκλησίας του να ξεπερνάει το ΕΝΑ ΤΡΙΣ. Όταν ένας λαός δεν έχει ακομα κρεμάσει στο σύνταγμα όλους αυτούς που μπροστά στη προσωπική τους καταξίωση δε δίστασαν να χρεοκοπήσουν και να ξεπουλήσουν τη χώρα του.

Όταν ένας λαός επανεκλέγει πρωθυπουργό αυτόν που μόλις δύο μήνες πριν, τον είχε εξαπατήσει με εκείνο το δημοψήφισμα της ντροπής. Όταν ένας λαός ψηφίζει πάντα με μοναδικό κριτήριο το προσωπικό του συμφέρον και πότε το κοινωνικό.

Όταν σε καθε δύσκολη στιγμή εγκαταλείπει τη χώρα του όπως οι αρουραίοι το πλοίο που βυθίζεται.

Όταν δέχεται αδιαμαρτύρητα να πληρώνει εισιτήριο για να μπει στα μουσεία του και να ανέβει στην Ακρόπολη όπως και οι τουρίστες.Όταν ένας λαός χαρίζει τα ονόματα της πατρίδας του σε γειτονικές χώρες.

Όταν ένας λαός χαρίζει ΕΚΑΤΟ ΔΙΣ ΕΥΡΏ στις τράπεζες και μετά χάνει το σπίτι του στους πλειστηριασμούς. Όταν δίνει ΤΡΕΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ σε χιλιάδες ανθρώπους και την ίδια στιγμή πετάει στο δρόμο και την ανέχεια χιλιάδες άλλους.

Όταν επιμένει κάθε χρόνο να βγάζει απ τα σχολεία του χιλιαδες πτυχιούχα αμόρφωτα γίδια στη κοινωνία, που το μονο που ξέρουν ειναι να γράφουν.

Όταν ένας λαός έχει εγκαταλείψει την Υγεία του στα ραντεβού των Νοσοκομείων τις ανύπαρκτες ειδικότητες τις κλειστές εντατικές τα φακελάκια των γιατρών και τα χαλασμένα ασθενοφόρα.

Όταν ένας λαός δέχεται να πρέπει να πληρώνει 100 ΕΥΡΩ για να μπορεί να έχει πρόσβαση στη δικαιοσύνη.

Όταν ένας λαός πατάει like σε σελίδες συμμοριτών νομίζοντας ότι ειναι ανεξάρτητες και διαδίδει και τα ψέμματα τους που στερούνται λογικής ως δεδομένα.

Τότε αυτός ο λαός δεν κινδυνεύει να καταστραφεί: ΕΙΝΑΙ ΉΔΗ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΕΝΟΣ.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications