Υπουργός Άμυνας Αλβανίας: Οι στρατιώτες μας είναι στρατιώτες των ΗΠΑ

Η υπουργός Άμυνας της Αλβανίας, Όλτα Τζάσκα στην επίσημη επίσκεψή της στο Πεντάγωνο, η δεύτερη μέσα σε ένα χρόνο, έγινε δεκτή από τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ, Πάτρικ Σανάχαν.

Η Τζάσκα χαρακτήρισε τις ΗΠΑ ως ένα μεγάλο φίλο και σύμμαχο του αλβανικού λαού. Σύμφωνα με αυτήν, η τύχη της περιοχής θα ήταν διαφορετική χωρίς την υποστήριξη του στρατηγικού συμμάχου.

«Επιτρέψτε μου να εκφράσω την ευγνωμοσύνη της αλβανικής κυβέρνησης που παραμένει σταθερή η υποστήριξη της αμερικανικής κυβέρνησης στις βασικές μεταρρυθμίσεις που αναλαμβάνουμε να οικοδομήσουμε για ισχυρότερους δημοκρατικούς θεσμούς και να ενισχύσουμε το κράτος δικαίου σύμφωνα με όσα γράφει το Βαλκανικό Περισκόπιο echedoros-a.gr.

Ειδικά, για τη μεταρρύθμιση του δικαστικού μας συστήματος, το οποίο είναι ζωτικής σημασίας για τη διαδικασία ένταξης στην ΕΕ.

»Ελπίζουμε ότι εντός του τρέχοντος έτους θα αρχίσουμε να εργαζόμαστε για την πρώτη αεροπορική βάση της Συμμαχίας στην περιοχή της Κουσόβα, μια εξέλιξη που πιστεύω ότι αναγνωρίζει το ρόλο της Αλβανίας ως σταθεροποιητή στην περιοχή και αυξάνει τη στρατηγική μας σημασία για τη Συμμαχία στο σύνολό της, δήλωσε η Αλβανίδα υπουργός.

Διαβεβαίωσε τον ανώτερο αξιωματούχο των ΗΠΑ ότι η Αλβανία θα συνεχίσει να είναι άξιος σύμμαχος.

«Μπορείτε πάντα να υπολογίζετε σε εμάς όποτε μας χρειαστείτε. Οι στρατιώτες μας είναι στρατιώτες σας», είπε χαρακτηριστικά.

Η ίδια τόνισε ότι στόχος της αλβανικής κυβέρνησης είναι να διαθέσει για την άμυνα το 2% του ΑΕΠ.

Όσον αφορά τον ρωσικό κίνδυνο στην περιοχή, οι δύο ανώτεροι αξιωματούχοι της άμυνας, Αλβανίας και Ηνωμένων Πολιτειών δήλωσαν ότι οι δύο χώρες είναι ισχυροί εταίροι ακόμη και εν όψει αυτού του κινδύνου.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στην Ουάσιγκτον, Αλβανίδα υπουργός Άμυνας, Όλτα Τζάσκα, δήλωσε ότι έχει μια καλή είδηση, τη συμφωνία με το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ για τον εκσυγχρονισμό των Ενόπλων Δυνάμεων, ιδιαίτερα της Πολεμικής Αεροπορίας με τη χορήγηση τριών ελικοπτέρων «Black Hawk».

Η συμφωνία προβλέπει επίσης τη συντήρηση των ελικοπτέρων και τη συνεχή εκπαίδευση των Αλβανών πιλότων και τεχνικών.

javanews.al

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications