Νεκρό μωρό στο Αίγιο: Οι ιστολογικές εξετάσεις θα «μιλήσουν» - Ποιες κατηγορίες θα αντιμετωπίσει

Νέα τροπή φαίνεται πως παίρνει η υπόθεση του βρέφους που βρέθηκε νεκρό σε κάδο σκουπιδιών στο Αίγιο. Η 35χρονη θα έπαιρνε εξιτήριο χθες από το νοσοκομείο του Ρίο, τελικά όμως θα παραμείνει και θα εξεταστεί από νευρολόγο όπως αναφέρθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR.

Η γυναίκα δεν έχει συλληφθεί μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης.

Ο εισαγγελέας δεν έχει ασκήσει δίωξη σε βάρος της, αφού πρέπει να ολοκληρωθεί η προανάκριση.

Όλα θα εξαρτηθούν από τις ιστολογικές εξετάσεις.

Εάν δείξουν ότι το παιδί γεννήθηκε νεκρό, τότε θα κατηγορηθεί για περιύβριση νεκρού, που είναι πλημμέλημα.

Εάν, όμως, δείξουν ότι γεννήθηκε ζωντανό, τότε η μητέρα μπορεί να έρθει αντιμέτωπη ακόμη και με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας.

Το βρέφος βρέθηκε σε μια σακούλα σε κάδο στον συνοικισμό Νικόλαου Πλαστήρα του Αιγίου.

Η αποκάλυψη έγινε μετά από ανώνυμη καταγγελία στην αστυνομία που πήγε στην οδό Χρυσοστόμου Σμύρνης κι εντόπισε τη σακούλα με το μακάβριο εύρημα.

Το μωρό βρήκε γυναίκα υπάλληλος του Δήμου στον τομέα της Καθαριότητας, στον πάτο του κάδου η οποία στη θέα που αντίκρισε δεν άντεξε και λιποθύμησε, σύμφωνα με πληροφορίες.

Στη δικογραφία που παραμένει «ανοικτή», περιλαμβάνονται καταθέσεις μαρτύρων που πιστοποιούν πως η γυναίκα ήταν έγκυος χωρίς ωστόσο να γνωρίζουν πώς, πού, πότε και κάτω από ποιες συνθήκες γέννησε.

Τα αποτελέσματα της νεκροψίας - νεκροτομής στο βρέφος και η ταυτοποίηση του DNA.

Μετά τη διενέργεια εξέτασης DNA όπου ταυτοποιήθηκε η γενετική σχέση βρέφους και 35χρονης, η γυναίκα επέμενε πως ούτε γέννησε, ούτε πέταξε το μωρό στον κάδο απορριμμάτων.

Η 35χρονη, σύμφωνα με τα όσα είπε στους αστυνομικούς, διατηρούσε σχέση με έναν νεότερο άνδρα από τον περασμένο Ιούλιο. Φέρεται να είχαν ερωτική επαφή μόνο μία φορά. Μετά εκείνος εξαφανίστηκε.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications