Μέσα ένα μήνα στις παραλίες του Σαν Φρανσίσκο βρέθηκαν τέσσερις νεκρές φάλαινες από πείνα

Κάτι πολύ άσχημο συμβαίνει στον Ειρηνικό και ειναι δύσκολο για τις γκρίζες φάλαινες να βρουν ψάρια για να φάνε και πεθαίνουν από πείνα.

Τον περασμένο μήνα,γκρίζες φάλαινες εντοπίστηκαν στις παραλίες του Σαν Φρανσίσκο, εκ των οποίων οι τέσσερις ήταν εξαντλημένες και με άδειο στομάχι.

Και άλλες τρεις, σκοτώθηκαν πέφτοντας σε έλικες πλοίων. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η εξάντληση των φαλαινών υποδηλώνει ότι η συνηθισμένη τροφή τους έχει εξαφανιστεί.

Άρχισαν να ψάχνουν τροφή πιο κοντά στην ακτή και συνεπώς να πέφτουν σε πλοία.

Η μετανάστευση φαλαινών στο βορρά αρχίζει το χειμώνα από την περιοχή του Μεξικού και οι γκρι φάλαινες συνήθως κολυμπούν στην Καλιφόρνια τον Δεκέμβριο. Αυτές οι φάλαινες βρίσκονται στις παραλίες του Σαν Φρανσίσκο από τον Μάρτιο. Δηλαδή, είναι πολύ πίσω από το κανονικό τους πρόγραμμα.

Όταν οι επιστήμονες εξέτασαν τα πτώματα, διαπίστωσαν ότι το λίπος τους ήταν πολύ λεπτό και τα στομάχια τους ήταν τελείως άδεια.

Σύμφωνα με τον παθολόγο θαλάσσιων ζώων Padreig Dunan από το Κέντρο Θαλάσσιων Θηλαστικών της Καλιφόρνιας, αυτές οι φάλαινες έφαγαν πολύ λίγο το χειμώνα και επομένως δεν είχαν αρκετή δύναμη για να κάνουν ένα μεγάλο ταξίδι στο βορρά.

Κουφάρια γκρίζων φαλαινών έχουν βρεθεί κατά καιρούς στον κόλπο του Σαν Φρανσίσκο, αλλά φέτος ο αριθμός τους ξεπέρασε κάθε όριο.

Οι ερευνητές βρήκαν επίσης μια ομάδα ζωντανών φαλαινών, οι οποίες ηταν πολύ μακριά από την ακτή της Καλιφόρνιας, αν και αυτό το μήνα θα έπρεπε να ήταν στην περιοχή της Αλάσκας.

Εκτός από την ετήσια πορεία μετανάστευσης, οι γκρίζες φάλαινες προσεγγίζουν τις ακτές του Σαν Φρανσίσκο για αναπαραγωγή. Στις λιμνοθάλασσες της Baya γεννούν και στη συνέχεια κολυμπούν μαζί στην Αρκτική.

Οι ειδικοί λένε ότι είναι ένα πολύ ασυνήθιστο φαινόμενο να πεθαίνουν από την πείνα οι γκρίζες φάλαινες.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications