Μπανγκλαντές: Την έκαψαν ζωντανή επειδή «άνοιξε το στόμα της»

Κατήγγειλε τον διευθυντή της σχολής της για παρενόχληση και αυτός έδωσε εντολή να καεί ζωντανή!

Σοκαρισμένη είναι η κοινή γνώμη στο Μπανγκλαντές από τον τραγικό θάνατο της 19χρονης που κάηκε ζωντανή έπειτα από εντολή του διευθυντή της σχολής της τον οποίο είχε κατηγορήσει για παρενόχληση.

Ο θάνατος της Νούσρατ Τζαχάν Ράφι η οποία είχε καταγγείλει παρενόχληση ,έχει ξεσηκώσει έντονες διαμαρτυρίες και διαδηλώσεις στο Μπανγκλαντές με τον πρωθυπουργό, Σέιχ Χασίνα, να δεσμεύεται να λογοδοτήσουν στην δικαιοσύνη όλοι οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση.

Το άτυχο κορίτσι απομονώθηκε από άνδρες, μεταξύ των οποίων και συμμαθητές της, στην ταράτσα της ισλαμικής σχολής που φοιτούσε και της ζήτησαν να αποσύρει τη μήνυση για σ@ξουαλική παρενόχληση που είχε υποβάλει εναντίον του διευθυντή της σχολής.

Όταν αρνήθηκε να αποσύρει τη μήνυση για σ@ξουαλική παρενόχληση την περιέλουσαν με βενζίνη και της έβαλαν φωτιά, με την αστυνομία να ανακοινώνει πως ένας από τους 17 συλληφθέντες για την υπόθεση κατηγόρησε τον διευθυντή της σχολής ότι ζήτησε τη δολοφονία της Νούσρατ.

«Τους είπε να ασκήσουν πίεση στη Νούσρατ Τζαχάν Ράφι για να αποσύρει τη μήνυση και αν αρνιόταν να την σκοτώσουν», δήλωσε ο Μοχάμαντ Ίκμπαλ, ο αστυνομικός που έχει αναλάβει την υπόθεση. Η Νούσρατ είχε υποβάλει μήνυση για παρενόχληση στα τέλη Μαρτίου.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Ίκμπαλ δήλωσε πως τουλάχιστον πέντε από τους συλληφθέντες, εκ των οποίων και τρεις συμμαθητές της Νούσρατ, την είχαν δέσει προτού την περιλούσουν με βενζίνη. «Το σχέδιό τους ήταν να το κάνουν να φανεί σαν αυτοκτονία. Όμως απέτυχαν καθώς το φουλάρι με το οποίο την είχαν δέσει κάηκε, με αποτέλεσμα να απελευθερωθούν τα πόδια και τα χέρια της Νούσρατ Τζάχαν Ράφι και εκείνη να καταφέρει να κατέβει από την ταράτσα”, εξήγησε. Το άτυχο κορίτσι είχε υποστεί εγκαύματα στο 80% του σώματός της και υπέκυψε στο νοσοκομείο στις 10 Απριλίου, όμως είχε επαναλάβει τις κατηγορίες σε βάρος του διευθυντή της σχολής.

«Με άγγιξε», δήλωσε στο βίντεο, αναγνωρίζοντας και κάποιους από τους δράστες της επίθεσης εναντίον της. «Θα πολεμώ ενάντια σε αυτό το έγκλημα μέχρι την τελευταία μου πνοή», πρόσθεσε.Μπροστά στο κύμα αγανάκτησης που προκάλεσε ο φόνος αυτός, η Σέιχ Χασίνα δεσμεύθηκε ότι «κανένας από τους υπεύθυνους δεν θα γλιτώσει από τον νόμο».

Όμως ενώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων καταγγέλλουν την απροθυμία των αρχών του Μπανγκλαντές να ερευνούν τις υποθέσεις βιασμού ή σ#ξουαλικής επίθεσης.

«Ο φρικτός φόνος μιας γενναίας γυναίκας που ζητούσε δικαιοσύνης δείχνει σε ποιο βαθμό η κυβέρνηση του Μπανγκλαντές δεν τηρεί τις υποχρεώσεις της σε ό,τι αφορά τα θύματα επιθέσεων», εκτίμησε σε ανακοίνωσή της η Μινάκσι Γκανγκούλι διευθύντρια για τη νότια Ασία του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications