Κεραυνός έπεσε στην Ακρόπολη – Τέσσερις τραυματίες (vid)

Ένας κεραυνός που έπεσε το απόγευμα στην Ακρόπολη, είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν τέσσερις άνθρωποι

Ο κεραυνός διέλυσε το αλεξικέραυνο και το κουβούκλιο, όπως είπε στα ΜΜΕ ο Γ. Μαυρικόπουλος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων.

Οι τραυματίες, δύο τουρίστες – μία Φινλανδή και ένας Κορεάτης – τραυματίστηκαν από τα τζάμια, ενώ δύο γυναίκες υπάλληλοι του Υπουργείου Πολιτισμού, 24 και 52 ετών αντίστοιχα, μεταφέρθηκαν για καρδιολογικό έλεγχο στον Ευαγγελισμό, όπου θα παραμείνουν για παρακολούθηση και νοσηλεία.

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοίνωσε: «κλειστός θα παραμείνει ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης για το υπόλοιπο της ημέρας για λόγους ασφαλείας λόγω πτώσης κεραυνού στο αλεξικέραυνο κοντά στο Ερέχθειο. Η πτώση του κεραυνού είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά από γυάλινα θραύσματα δύο αρχαιοφύλακες που βρίσκονταν μέσα σε δύο κοντινά φυλάκια και δύο επισκέπτες του αρχαιολογικού χώρου, που βρίσκονταν έξω από τα φυλάκια».

Όπως συμπληρώνει η ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ, «όλοι τους διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός και σύμφωνα με την ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας οι δύο επισκέπτες αποχώρησαν ήδη από το νοσοκομείο, αφού πρώτα τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Οι δύο αρχαιοφύλακες παρέμειναν στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους. Παράλληλα», συνεχίζει η ανακοίνωση, «η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού ενημέρωσε σχετικά τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Σημειώνεται ότι δεν προκλήθηκαν ζημιές στα μνημεία του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης».

Μια μάρτυρας αναφέρει
«Ήταν γεμάτη αίματα. Είχαν καεί τα μαλλιά της. Προσπαθούσε να σηκωθεί» […] «Με χτύπησε μία λάμψη. Έπεσα κάτω. Ήμουν στο φυλάκειο, έβρεχε. Πώς βγήκα δεν ξέρω, με βοήθησε ένας κινέζος. Είμαι καμένη», περιγράφει η μία από τις δύο τραυματισμένες αρχαιοφύλακες, που μάλιστα μόλις πρόσφατα ανέλαβε υπηρεσία, με οκτάμηνη σύμβαση.

Οι νεαροί τουρίστες μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Alpha, δύο τουρίστες περιέγραψαν τα όσα τρομακτικά έζησαν στην Ακρόπολη. Όπως είπαν, ο κεραυνός χτύπησε έναν βράχο, και κομμάτια αυτού πετάχτηκαν.Ανέφεραν επίσης ότι ήταν κοντά σε μία από τους τραυματίες, η οποία ήταν μέσα στα αίματα και με καμμένα μαλλιά

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications