Το κορίτσι που γεννήθηκε χωρίς εγκέφαλο

Η έξιχρονη Lily Weatherell γεννήθηκε με μια εγκεφαλική ανωμαλία που ονομάζεται Υδροεγκεφαλοπάθεια . Σε αυτή την κατάσταση, το βρέφος στερείται εγκεφαλικών ημισφαιρίων και υπάρχει μόνο ένα πολύ λεπτό στρώμα μυελού, και ο υπόλοιπος χώρος καταλαμβάνεται από εγκεφαλονωτιαίο υγρό.

Πολλά παιδιά με τέτοια ανωμαλία πεθαίνουν σύντομα μετά τη γέννηση τους. Η Lily δεν πέθανε μετά τη γέννηση της ακόμη και μετά από αρκετούς μήνες, οι γιατροί είπαν ότι δεν θα μπορούσε ποτέ να κινηθεί και να εκφράσει τα συναισθήματα μόνη της.

Οι γονείς του κοριτσιού, ο 37χρονος Sienna King και ο 31χρονος Anthony Weatherell, ζουν στο Aylesbury του Μπακινχαμσάιρ στη Κεντρική Αγγλία . Οι γιατροί τους είπαν επίσης ότι η κόρη τους θα ήταν επίσης τυφλή και κουφή.

Ωστόσο, οι γονείς δεν εγκατέλειψαν την κόρη τους και αποφάσισαν να αντέξουν τις δυσκολίες που είχαν προκύψει. Το κορίτσι είναι σε θέση να αναγνωρίσει τα πρόσωπα των συγγενών της, να χαμογελά, να σηκωθεί στα πόδια της και ακόμη και πηγαίνει στο σχολείο δύο φορές την εβδομάδα.

Μου είπαν ότι δεν θα μπορούσε να κινηθεί καθόλου, αλλά τώρα έχω φωτογραφίες όπου κρατά τα χέρια της ανυψωμένα", λέει η μάνα του η Sienna King.

Η εικόνα στα αριστερά δείχνει έναν κανονικό εγκέφαλο και η εικόνα στα δεξιά δείχνει έναν εγκέφαλο με υδροεγκεφαλία. Το μπλε είναι το χαμένο τμήμα του εγκεφάλου:

Αφού γεννήθηκε δεν είχε ανοίξει τα μάτια της για μια ολόκληρη εβδομάδα και γι 'αυτό οι γιατροί νόμιζαν ότι ηταν τυφλή.

Η υδροαγκεφαλία δεν ανιχνεύεται με υπερήχους και ακόμη και μετά τον τοκετό δεν είναι άμεσα ορατή. Σύμφωνα με τον μαιευτήρα της, κατά πάσα πιθανότητα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ο εγκέφαλος της Lily είχε στέρηση οξυγόνου και συνεπώς δεν αναπτύχθηκε.

Στο κεφάλι της Lily υπάρχει μόνο μια λεπτή μεμβράνη εγκεφάλου με υγρό, και εκείνο το τμήμα του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνο για την αναπνοή και τις ζωτικές λειτουργίες του σώματος. Ο μετωπιαίος λοβός, το βρεγματικό, το ινιακό και το κροταφικό τμήμα του εγκεφάλου απουσιάζουν από αυτήν, και ευθύνονται για πολλά άλλα, συμπεριλαμβανομένων των συναισθημάτων, της μνήμης, της ομιλίας, του συντονισμού του σώματος και της αφής.

Η πιθανότητα να έχει ένα τέτοιο παιδί είναι 1 στα 250 χιλιάδες και εάν δεν πεθάνει αμέσως μετά τη γέννηση, τότε καθώς μεγαλώνει, εκτός από τα παραπάνω προβλήματα με όραση, κίνηση και ακοή, θα παρουσιάσει μυϊκή αδυναμία, κράμπες, οίδημα ή λοίμωξη των πνευμόνων. Και όλα αυτά με φόντο τη σοβαρή νοητική καθυστέρηση.

Η Lily τρώει μέσω σωλήνα και λαμβάνει φάρμακα και κανένας από τους γιατρούς και τους γονείς της δεν ξέρει πόσο θα ζήσει και τι θα συμβεί στο μέλλον..

AETOS NEWS

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications