Είναι τα Ερπετοειδή ο Πραγματικός Λόγος που Χτίστηκαν οι Πυραμίδες;

Ένας ενθουσιώδης με τα μυστήρια της Αιγύπτου και, φυσικά, των πυραμίδων της στο οροπέδιο της Γκίζας, έριξε μια συναρπαστική θεωρία στο τραπέζι στο γιατί ο αρχαίος πολιτισμός έχτισε αυτά τα μνημεία.

Όπως διαβάζουμε στην βρετανική express.co.uk, οι πυραμίδες στην αρχαία Αίγυπτο χτίστηκαν πριν από χιλιάδες χρόνια και αυτό αποτελεί πάντα ένα ζήτημα για πολλούς επιστήμονες.

Ωστόσο, ένας Αμερικανός συγγραφέας αποκάλυψε μια συναρπαστική θεωρία που θα μπορούσε να φωτίσει γιατί οι Αιγύπτιοι είχαν κίνητρο να ξεκινήσουν ένα από τα πιο φιλόδοξα οικοδομικά έργα στην ανθρώπινη ιστορία.

Στο ντοκιμαντέρ του 2007 του Amazon Prime’s: «Egypt: Quest for the Lord of the Nile«, ο παρουσιαστής Richard Bangs δήλωσε: «Ένας από τους λόγους μπορεί να είναι οι κροκόδειλοι».

Κατά τη διάρκεια των ετήσιων πλημμυρών, ο ποταμός Νείλος θα κατέστρεφε την αιγυπτιακή κοιλάδα φέρνοντας «γόνιμο έδαφος και πολλούς κροκόδειλους».

Σύμφωνα με ιστορικές αναφορές, ο Νείλος πλημμύριζε κάθε χρόνο από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο, σε μια εποχή που οι Αιγύπτιοι ονόμασαν Akhet – η Πλημμύρα.

Το λιώσιμο του χιονιού και η βαριά καλοκαιρινή βροχή στα βουνά της Αιθιοπίας έστελναν ένα χείμαρρο νερού, προκαλώντας την υπερχείλιση των τειχών του Νείλου στην Αίγυπτο στην επίπεδη ερημική γη.

Το ντοκιμαντέρ εξηγεί ότι πολλοί από τους Αιγυπτίους «εξισώνουν την παρουσία των κροκοδείλων με την αναγέννηση του νεκρού εδάφους». Ο κ. Bangs προτείνει ότι οι πυραμίδες χτίστηκαν ως χώρος για να κρατήσουν πολύτιμα αντικείμενα με την ελπίδα ότι θα μπορούσαν «να τα μεταφέρουν στη μετά θάνατον ζωή».

Θεωρεί ότι μπορεί στην πραγματικότητα να είναι δομές για μια μετά θάνατον ζωή.
Έχτισαν, λοιπόν, αυτά τα μνημεία και τα γέμισαν με πολύτιμα αντικείμενα από την καθημερινότητά τους με την ελπίδα ότι θα μπορούσαν να τα μεταφέρουν δίπλα τους στην μετά θάνατον ζωή.

Οι Αιγύπτιοι είχαν μεγάλο σεβασμό όσο και φόβο για τη δύναμη του κροκόδειλου, καθώς αποτελούσαν πραγματικό κίνδυνο γι ‘αυτούς.
Ο Νείλος, ο οποίος ήταν γεμάτος κροκόδειλους, ήταν σημαντικός για το βιοπορισμό της αρχαίας κοινωνίας. Αυτά τα ερπετά εκπροσωπήθηκαν από τον θεό Sobek.

Διαθέτοντας τη δύναμη και τη φύση ενός κροκόδειλου, οι κροκόδειλοι έγιναν σύμβολο της εξουσίας του Φαραώ. Οι μουμιοποιημένοι κροκόδειλοι τοποθετήθηκαν σε τάφους για να προστατεύσουν τους νεκρούς και να φέρουν τη δύναμη και τη γονιμότητα στο μέλλον.

Αν υποθέσουμε ότι αυτή η θεωρία θα μπορούσε να έχει μία κάποια υπόσταση, θα μπορούσε άραγε, το βαθύτερο σύμβολο του κροκόδειλου να αντιπροσωπεύει γενικότερα το σύμβολο των ερπετών; Κι αν το πάμε ένα βήμα πιο πέρα… ένα σύμβολο των ερπετοειδών;

Ερπετοειδή όντα που ήρθαν από άλλους πλανήτες και άστρα, με μεγάλη εξουσία πάνω στη γη, αλλά όταν αυτά «έφυγαν» συμβολοποιήθηκαν μέσα από την μορφή των κροκόδειλών, για την δύναμη ή τις ικανότητες που διέθεταν για την μετά θάνατον ζωή;…

diadrastika.com

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications