Κάθε πολίτης κινδυνεύει να βρεθεί στη θέση του Αλεξάντερ Βίνικ και του Σωρρα όσο οι Υπόλοιποι σιωπούν.

Η πρόταση του εισαγγελέα για το αίτημα του «Mr. Bitcoin». Ζητάμε να εφαρμοσθεί το Σύνταγμα τόνισε η συνήγορός του Ζ. Κωνσταντοπούλου.

Απορριπτική ήταν η πρόταση της εισαγγελέως στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά όπου εξετάζεται σήμερα το αίτημα για άρση της προσωρινής κράτησης του 39χρονου Ρώσου Αλεξάντερ Βίνικ, γνωστού ως «Mr bitcoin». Η εισαγγελέας υποστήριξε ότι χρονική διάρκεια της κράτησης του Αλ. Βίνικ εξαρτάται από τη διαδικασία των ενταλμάτων έκδοσης και δεν έχει το χαρακτήρα της προσωρινής κράτησης.

Το δικαστήριο διέκοψε για λίγα λεπτά ενώ αναμένεται η συνέχιση της διαδικασίας.

Η συνήγορος του Αλεξάντερ Βίνικ Ζωή Κωνσταντοπούλου σε δηλώσεις της τόνισε ότι «η πρόταση της εισαγγελέως σημαίνει στην ουσία ότι ένας άνθρωπος μπορεί να κρατείται επ’ αόριστον χωρίς δικαστική εγγύηση χωρίς απόφαση δικαστηρίου».

Πρόσθεσε ότι «αν μια τέτοια πρόταση γίνει δεκτή, κάθε Έλληνας πολίτης κινδυνεύει να βρεθεί στη θέση του Αλεξάντερ Βίνικ σε οποιαδήποτε χώρα του εξωτερικού» και συμπλήρωσε: «Εμείς ζητάμε να εφαρμοσθεί το ελληνικό Σύνταγμα που εγγυάται ότι καμία προφυλάκιση ανθρώπου δεν μπορεί να διαρκέσει περισσότερο από 18 μήνες κατά ανώτατο όριο.

Ο Αλεξάντερ Βίνικ κρατείται 20 μήνες και 15 ημέρες χωρίς να έχει καταδικαστεί από κανένα δικαστήριο, χωρίς να δικαστεί από κανένα δικαστήριο, χωρίς να ξέρει να απαντήσει στα παιδιά του που τον ρωτάνε πότε θα γυρίσεις μπαμπά, χωρίς να ξέρει να απαντήσει σε αυτή την απλή παιδική ερώτηση γιατί στα αλήθεια και ο ίδιος και εγώ ως συνήγορός του δεν γνωρίζουμε γιατί κρατείται, ούτε για πόσο».

«Αυτή η θέση είναι ανεπίτρεπτο να βαρύνει έναν άνθρωπο το 2019. Ο Κάφκα, όταν έγραφε τη “Δίκη” σίγουρα δεν φαντάστηκε ότι η διαστροφή η εκδικητικότητα το μίσος των μηχανισμών απέναντι στην ανθρώπινη ύπαρξη μπορεί να φτάσει σε αυτά τα επίπεδα που δοκιμάζει ο Αλεξάντερ Βίνικ και ο Αρτεμης Σωρρας μέσα από την κράτησή τους.

Το ότι ο ίδιος έχει πίστη στον εαυτό του και στις δυνάμεις του, είναι μία ένδειξη της ψυχικής του δύναμης. Δεν είναι όμως άδεια σε κανένα δικαστήριο να εξαντλεί και να εξουθενώνει τον άνθρωπο που έχει λευκό ποινικό μητρώο, που δεν κατηγορείται από καμία έννομη τάξη και δεν κατηγορείται καν από την ελληνική έννομη τάξη», κατέληξε η συνήγορός του.

e-synews

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications