Έκλεψαν ολόκληρο κοπάδι πρόβατα λίγο πριν από το Πάσχα

Λίγες μόνο ημέρες πριν από τη Μεγάλη Εβδομάδα και την Ανάσταση ένας 36χρονος κτηνοτρόφος στην Ιεράπετρα, παραλίγο να δει τα πρόβατα από το κοπάδι να κάνουν… «φτερά»

Η ζωοκλοπή πραγματοποιήθηκε σε περιοχή του Δήμου Ιεράπετρας, όταν άγνωστοι έκλεψαν από αγροτεμάχιο που ανήκε στον 36χρονο κτηνοτρόφο 74 πρόβατα.

Οι δύο δράστες μετέφεραν τα πρόβατα σε διαφορετικό χώρο και, τα ξημερώματα της Δευτέρας, την ώρα που τα φόρτωναν σε φορτηγό έγιναν αντιληπτοί από τον κτηνοτρόφο και τράπηκαν σε φυγή.

Οι δράστες εντοπίστηκαν άμεσα από τους αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Λασιθίου και, έτσι, το μεσημέρι της Τρίτης συνελήφθησαν σε περιοχή του Δήμου Αγίου Νικολάου.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα neakriti, πρόκειται για δύο ημεδαπούς ηλικίας 19 και 30 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Ζωοκλοπής.

Όμως από την συνεχιζόμενη αστυνομική έρευνα και προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγίου Νικολάου προέκυψε η εμπλοκή και, ακόμη, ενός 29χρονου ημεδαπού στην υπόθεση της ζωοκλοπής, ο οποίος και συνελήφθη.

Το φορτηγό των δραστών κατασχέθηκε, ενώ τα κλεμμένα πρόβατα δόθηκαν πίσω στον ιδιοκτήτη τους.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αγίου Νικολάου, ενώ οι συλληφθέντες με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications