Stern: Οι Δυτικοί ειδικοί υποτιμούν τον πύραυλο Ζιργκόν

Μόσχα, 2 Μαρ – RIA Novosti. Ο υπερηχητικός πύραυλος «Ζιρκόν» με βάση τη θάλασσα αποδείχθηκε πολύ ταχύτερος από ό,τι νόμιζαν οι Δυτικοί εμπειρογνώμονες. Αυτό λέει στο άρθρο του ο δημοσιογράφοςGernot Krumper, το οποίο δημοσιεύθηκε στο γερμανικό περιοδικό Stern.

“Δεδομένου ότι η ταχύτητα του πυραύλου είναι 11000 χιλιόμετρα την ώρα, πέντε λεπτά θα είναι αρκετά για να φτάσουν στο Πεντάγωνο και να το καταστρέψουν,”-ανέφερε στο άρθρο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, Δυτικοί ειδικοί θεώρησαν ότι η ταχύτητα του “Ζιργκόν” δεν θα υπερβεί τα 6000 χιλιόμετρα την ώρα.

Ωστόσο, ο πύραυλος ξεπέρασε αυτές τις προσδοκίες: η ταχύτητά του, καθώς και η εμβέλεια των 1.000 χιλιομέτρων, καθιστά αδύνατη την υποκλοπή.

“Μόνο τα ηλεκτρονικά συστήματα αεράμυνας και τα όπλα λέιζερ μπορούν να αντέξουν αποτελεσματικά τέτοιους πυραύλους”, κατέληξε ο Κράμπερ.

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν δήλωσε σε μήνυμα προς την ομοσπονδιακή συνέλευση στις 20 Φεβρουαρίου ότι ο νέος θαλάσσιος πύραυλος «Ζιργκόν» θα έχει ταχύτητα εννέα Mach και ακτίνα πτήσης πάνω από χίλια χιλιόμετρα. Θα οπλιστούν με αυτόν τον πύραυλο τόσο τα μελλοντικά όσο και τα κατασκευασμένα πλοία και υποβρύχια.

Σύμφωνα με τον Αντιναύαρχο συνταξιούχο, ήρωα της Ρωσίας, υποψήφιο των τεχνικών επιστημών VsevolodKhmyrov, οι πύραυλοι είναι εγγυημένο να χτυπήσουν τους στόχους σε πέντε λεπτά από απόσταση 500 χιλιομέτρων από την ακτή.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications