Oμολογία Κυρ.Μητσοτάκη: «Θα σεβαστώ την Συμφωνία των Πρεσπών» (βίντεο)

Πριν λίγες ημέρες, ο Κ. Μητσοτάκης προχώρησε σε μια δήλωση που πέρασε στα ψιλά, στο φόρουμ των Δελφών

Ειδική αναφορά έγινε στη Συμφωνία των Πρεσπών και ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε τις βασικές του θέσεις: «Το 70% των Ελλήνων πιστεύουν ότι είναι κακή συμφωνία. Το πρόβλημα δεν είναι μόνο το όνομα, όταν προέκυψε το θέμα, ο κ. Τσίπρας δεν έβαλε τη ΝΔ στον διάλογο και ξαφνικά κατέληξε σε μία συμφωνία που καμία προηγούμενη κυβέρνηση δεν είχε δεχθεί, καθώς περιλαμβάνει μακεδονική γλώσσα και εθνότητα. … Κανείς δεν εξήγησε γιατί δεν έχουν την εθνικότητα της Βόρειας Μακεδονίας. … Η κυβέρνηση δεν σεβάστηκε τις ευαισθησίες των Μακεδόνων, όποιον διαφωνεί του λένε ότι είναι φασίστας ή ακροδεξιός. … Με τη Συμφωνία είμαστε σε αχαρτογράφητα νερά. Θέλω συμφωνία άλλα όχι μία συμφωνία που θα αποσταθεροποιήσει την Ελλάδα, και υπάρχει μεγάλος κίνδυνος αποσταθεροποίησης από τα αισθήματα που κυριαρχούν στην Βόρειο Ελλάδα. … Δεν υπάρχει πρόβλεψη για τη προστασία των εμπορικών σημάτων των εταιριών».

Όσο για το τι θα κάνει αν γίνει πρωθυπουργός, απάντησε: «Είναι μία επικυρωμένη συμφωνία και θα την σεβαστώ, αν υπάρχουν περιθώρια να την βελτιώσω προς όφελος της χώρας μου θα τα εκμεταλλευτώ. … Επίσης η Ελλάδα επιφυλάσσεται όλων των συμφερόντων της αναφορικά με την πορεία της Βόρειας Μακεδονίας στην ΕΕ».

Ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι παρά τα καλά λόγια από το εξωτερικό ο κ. Τσιπρας δεν είναι ηγέτης, δεν λύνει προβλήματα και προσέθεσε «περιμένω τον κ. Τσίπρα να αρχίσει να ξεδιπλώνει το πρόγραμμά του όσο πλησιάζουν οι εκλογές και οι Έλληνες θα του πουν ευχαριστώ δεν θα πάρω».

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications