Στην κοιλάδα του θανάτου, εμφανίστηκε ξαφνικά μια τεράστια λίμνη. Φωτογραφίες

Η Αμερικανική κοιλάδα του θανάτου θεωρείται το πιο ξηρό μέρος στη Γη και ένα από τα πιο καυτά μέρη.

Στις 10 Ιουλίου του 1913 σημειώθηκε η υψηλότερη θερμοκρασία +56,7 ° C. Η κοιλάδα είναι στην περιοχή της έρημου Mojave και της Μεγάλης λεκάνης στις δυτικές Ηνωμένες Πολιτείες στην πολιτεία της Καλιφόρνια, νοτιοανατολικά της οροσειράς της Σιέρα Νεβάδα .

Η κοιλάδα του Θανάτου είναι επίσης γνωστή για τις κινούμενες πέτρες της. Πρόσφατα, όμως, εμφανίστηκε ξαφνικά μια τεράστια λίμνη στην κοιλάδα.

Οι ακριβείς διαστάσεις της είναι ακόμη άγνωστες, αλλά πιθανώς έχει μήκος 16 χιλιόμετρα . Η λίμνη σχηματίστηκε στην περιοχή Salt Creek - στην ανατολική περιοχή του εθνικού πάρκου.

Ο φωτογράφος Elliot McGacken επισκέφθηκε αυτό το μέρος την άλλη μέρα και πήρε εντυπωσιακές φωτογραφίες. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η λίμνη σχηματίστηκε μετά από μια ισχυρή καταιγίδα που την περασμένη εβδομάδα έπληξε τη νότια Καλιφόρνια.

Ωστόσο, το φαινόμενο εξακολουθεί να προκαλεί μεγάλη έκπληξη.

Η μέση ετήσια βροχόπτωση κυμαίνεται από 40 mm σε περιοχές στη στάθμη της θάλασσας έως 380 mm στα βουνά. Αλλά για μια μέρα την περασμένη εβδομάδα, 213 χιλιοστά βροχής έπεσαν στην κοιλάδα.

Αυτό δεν είναι πολύ σε σύγκριση με τις βροχοπτώσεις σε αλλα μέρη, αλλά σε αντίθεση με άλλες περιοχές, η έρημος στην κοιλάδα του θανάτου έχει πολύ ξηρό και σκληρό έδαφος που δεν απορροφά το νερό.

©AETOS NEWS

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications