Φταίει η κεραία; - Σε ένα σχολείο της Καλιφόρνια, τρεις εκπαιδευτικοί και τέσσερα παιδιά έπαθαν καρκίνο

Μέσα σε τρία χρονιά στο Δημοτικό Σχολείο του Weston στο Ripon, στο νομό του San Joaquin της Καλιφόρνια, τρεις δάσκαλοι και τέσσερα παιδιά αρρώστησαν με σοβαρές μορφές καρκίνου.

Τόσο καρκίνος σε σύντομο χρονικό διάστημα αναμφίβολα κάτι φταίει στο μικρό σχολείο. Οι γονείς κατηγορούν τον μικρό πύργο κεραίας κυψελωτούς πομπού επικοινωνίας που είναι εγκατεστημένος στο σχολείο .

Την περασμένη Δευτέρα, περίπου 200 γονείς πήγαν στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του σχολείου και ζήτησαν άμεση δράση. Η αγανάκτηση των γονέων έφθασε στην στο αποκορύφωμα λόγω του γεγονότος ότι την περασμένη Παρασκευή ο τέταρτος φοιτητής νοσηλεύτηκε με μια θανατηφόρα μορφή καρκίνου.

Στη συνέχεια, ορισμένοι γονείς πήραν τα παιδιά τους από αυτό το σχολείο. Ο πατέρας του άρρωστου αγοριού,είπε ότι ένας περίεργος πόνος εμφανίστηκε στο στομάχι του γιου του πριν από ένα μήνα περίπου, και ζει απέναντι από το σχολείο και είναι στην ίδια πλευρά με τον πύργο.

Αρχικά, οι γονείς του νόμιζαν ότι το παιδί τραυματίστηκε στο παγοδρόμιο, αλλά στο νοσοκομείο η εξέταση αποκάλυψε καρκίνο του ήπατος.

"Υπάρχει λόγος για χημειοθεραπεία ή χειρουργικής επέμβασης ή ακόμη και για μεταμόσχευση ήπατος. Όλα είναι πολύ τρομακτικά." - λέει ο Richard Rex ο πατέρας του.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του σχολείου, μετρήθηκε η ακτινοβολία στον πύργο, η οποία έδειξε ότι λειτουργούσε κανονικά και ότι δεν υπήρχε τίποτα που να υπερβαίνει τα επιτρεπόμενα πρότυπα εκπομπών. Ωστόσο, τώρα βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις για τη μετακίνηση του πύργου σε άλλη θέση.

Η πρώτη περίπτωση καρκίνου ήταν το 2016, και το επόμενο έτος ένας άλλος έπαθε καρκίνο του εγκεφάλου. Η μητέρα του, Monica Feruli, υποψιάστηκε ότι η ακτινοβολία από τον πύργο φταίει και απαίτησε να τον αφαιρέσει η σχολική διοίκηση.

Σε απάντηση, έλαβε μια δήλωση ότι ο πύργος δεν παραβιάζει το κανόνα και ότι μια μελέτη της Αμερικανικής Εταιρείας Καρκίνου δεν επιβεβαιώνει ότι η ακτινοβολία από πύργους προκαλεί καρκίνους!

"Συνάντησα έναν γιατρό που μου είπε ότι αυτός ο όγκος ήταν 100% το αποτέλεσμα των επιβλαβών επιπτώσεων του περιβάλλοντος", λέει η Monica, προσθέτοντας ότι όταν μια ομάδα γονέων πραγματοποίησε ανεξάρτητες μετρήσεις ακτινοβολίας στον πύργο, διαπίστωσαν ότι υπερβαίνει τα αποδεκτά όρια, ( το κάθετος ψεύδεται; γίνονται αυτά?).

Για την τοποθέτηση του πύργου στην επικράτειά του, το σχολείο λαμβάνει 2.000 δολάρια μηνιαίως και η σύμβαση μίσθωσης ειναι για 25 χρόνια. Το δίδαγμα από αυτή την ιστορια ειναι ότι μπροστά στο χρήμα δεν υπολογίζουν τίποτα,και ότι δεν υπάρχει κρατικός φορέας που να μην ειναι ένα και το αυτό με το σύστημα. Επίσης βάζουν δήθεν ειδικούς παντού κατι άσχετους να λένε ότι θέλει, συχνό φαινόμενο και στην Ελλάδα ..

©AETOS NEWS

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications