Η «Αδερφή» Της Βουγιουκλάκη Που Έγινε Διάσημη Όταν Τραγούδησε Με Τη Φωνή Της Χωματά

Όταν έκανε το κινηματογραφικό της ντεμπούτο στην ταινία «Τζένη, Τζένη» ξεχώρισε αμέσως για την γλυκύτητα και την ομορφιά της. Είχε μεγάλα γαλανά μάτια, ξανθά μαλλιά και μαγνήτιζε τον φακό.

Το πραγματικό της όνομα ήταν Ελεωνόρα Βαλσαμίδου, όμως έγινε γνωστή ως Νόρα Βαλσάμη. Από τα πρώτα της βήματα στον κινηματογράφο έπαιξε στο πλευρό σπουδαίων ηθοποιών, όπως η Τζένη Καρέζη και η Ρένα Βλαχοπούλου.

Είχε γεννηθεί στο Κάιρο της Αιγύπτου όπου πέρασε τα παιδικά της χρόνια. Μόλις τελείωσε το σχολείο έκανε μαθήματα χορού και αποφάσισε να γίνει ηθοποιός. Σπούδασε υποκριτική στη Δραματική Σχολή του Γιώργου Θεοδοσιάδη.

Στα 15 της χρόνια εμφανίστηκε στην ταινία του Κλέαρχου Κονιτσιώτη, «Ο καζανόβας» και δύο χρόνια μετά ανέβηκε πρώτη φορά στο σανίδι. Το 1966 έγινε διάσημη όταν ο Φίνος αποφάσισε να βάλει στην ταινία «Τζένη Τζένη» ορισμένα πλάνα της που είχε τραβήξει από μια οντισιόν. Η Βαλσάμη εμφανιζόταν σε μια σκηνή να τραγουδά με τη φωνή της Καίτης Χωματά.

Τα επόμενα χρόνια συνέχισε να εμφανίζεται στον κινηματογράφο κυρίως με δεύτερους ρόλους, ώσπου το 1967 ο Φίνος της έδωσε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία «Τα δύο πόδια σε ένα παπούτσι», την οποία σκηνοθετούσε ο Ερρίκος Ανδρέου με το ψευδώνυμο Δημήτρης Μήκας, με τον οποίο η ηθοποιός είναι παντρεμένη μέχρι σήμερα.

Η Βαλσάμη εμφανίστηκε στον ελληνικό κινηματογράφο, λίγο πριν από τη δύση του, όμως πρόλαβε να κάνει αίσθηση και να γίνει διάσημη. Εργάστηκε συνολικά 9 χρόνια στον κινηματογράφο και έπαιξε σε 20 ταινίες, ανάμεσα τους «Η θεία μου η χίπισσα», «Ο Κατεργάρης», «Για ποιον χτυπά η κουδούνα».

Ήταν στενή φίλη με την Αλίκη Βουγιουκλάκη, και είχε συγκλονιστεί από τον θάνατό της. Όπως είχε πει: «Με πέθανε και μένα, τα κόκκαλα μου, η μέση μου, το κεφάλι μου με πονούσαν. Το σκέφτομαι κι ακόμα δεν το πιστεύω».

Η ηθοποιός είχε αποκαλύψει ότι η Βουγιουκλάκη τής έστελνε πάντα κάρτες στις πρεμιέρες της: «Έχω κάτι κάρτες που μου έστελνε σε πρεμιέρες.. μου έγραφε »Εύχομαι να σκίσεις, η αδερφή σου»… Μου λείπει πολύ…»

Η Νόρα Βαλσάμη μετά τον κινηματογράφο έπαιξε σε σειρές της ΥΕΝΝΕΔ και του ANT1 και αφοσιώθηκε στο θέατρο. Σήμερα ζει μόνιμα στη Σύρο μαζί με τον σύζυγό της.

Δείτε την εμφάνιση της στην ταινία Τζένη Τζένη:

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications