Σε ανθρώπινο λάθος οφείλεται το «μπλακ-άουτ» στο Facebook - πράκτορας που παρακολουθεί ανεξάρτητες σελίδες θα έκανε την κουτσουκέλα!

Η λειτουργία του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης έχει πλέον αποκατασταθεί. Σε ανθρώπινο λάθος οφείλονται τα σοβαρά προβλήματα λειτουργίας που παρατηρήθηκαν επί σχεδόν 24 ώρες.

Σε ένα ανθρώπινο λάθος προγραμματισμού σε έναν υπολογιστή-εξυπηρετητή (server) του δικτύου του, κάτι που είχε αλυσιδωτές επιπτώσεις τύπου «ντόμινο», οφείλεται το πολύωρο πρόβλημα λειτουργίας που παρατηρήθηκε στο Facebook όπως έγινε γνωστό από το μεγαλύτερο μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Έρευνα από τις ΗΠΑ για την παραχώρηση προσωπικών δεδομένων από το Facebook σε εταιρείες

Εκτός από το Facebook, μπλακ άουτ συνέβη και σε πλατφόρμες που συνδέονται μαζί του και συγκεκριμένα, το Instagram, Whatsapp και Messenger επί σχεδόν 24 ώρες.

Οι αναλυτές, σύμφωνα με τους «Τάιμς της Νέας Υόρκης» και το BBC, επεσήμαναν ότι το συμβάν αποτελεί μια υπενθύμιση πως ακόμη και οι πιο ισχυρές εταιρείες του διαδικτύου, οι οποίες απασχολούν τους καλύτερους ειδικούς των υπολογιστών και διαθέτουν τεχνολογίες αιχμής, τελικά δεν μπορούν να αποφύγουν το ανθρώπινο λάθος και τις συνέπειες του, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ — ΜΠΕ.

Μετά τα προβλήματα λειτουργίας αλλά και τις πληροφορίες για έρευνα των αρχών των ΗΠΑ για την παραχώρηση προσωπικών δεδομένων σε εταιρίες, η μετοχή του Facebook βρέθηκε χθες σε κλοιό πιέσεων.

Τις δίκες τους σελίδες δεν παρακολουθεί κανένας πάντως ότι και να βάζουν στο facebook, πάρα το γεγονότος οτι όλες οι δίκες τους δήθεν έγκυρες πήγες ειναι εστίες μόνιμης διασποράς ψευδών ειδήσεων + ιστορίας + υποκρισίας κτλ κτλ, ακόμα και fake-ιστορίες σ@ξουαλικου περιεχόμενου για να μαζέψουν κόσμο βάζουν κάποιοι αδίσταχτοι σε ομάδες όλοι αυτοί δεν ενοχλήθηκαν από το facebook, ούτε κάτι δηθεν ανεξάρτητες οι οποίες ειναι δούρειοι ίπποι, πάρα μονο οι αναξιότητες πήγες με λίστα που έχουν φτιάξει και που έχουν δώσει στο facebook .

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications