Facebook: Δύο ηχηρές παραιτήσεις έφερε η αλλαγή κατεύθυνσης! μάλλον για την λογοκρισία που γίνεται

Ο Κρις Κοξ, ένας από τους πρώτους μηχανικούς του Facebook, στενός φίλος του Μαρκ Ζάκερμπεργκ και θεωρούμενος υποψήφιος να τον διαδεχθεί στο τιμόνι του μέσου κοινωνικής δικτύωσης, ανακοίνωσε αιφνιδίως την αποχώρησή του. Ακόμη ένα υψηλόβαθμο στέλεχος, ο Κρις Ντάνιελς, επίσης παραιτήθηκε.

Η εξέλιξη σηματοδοτεί την έντονη διαφωνία κορυφαίων στελεχών του Facebook για την νέα στροφή του μέσου, που ανακοίνωσε πριν από λίγες ημέρες ο Ζάκερμπεργκ, και η οποία το θέλει να εστιάζει περισσότερο στα προσωπικά μηνύματα και λιγότερο στις δημόσιες αναρτήσεις.

Ο Κοξ είχε μόλις πριν από δέκα μήνες λάβει προαγωγή, αναλαμβάνοντας την εποπτεία των τριών κυρίων πλατφόρμων: Facebook, Instagram, WhatsApp και τη διεύθυνση του Facebook News Feed, του οποίου ο ρόλος υποβαθμίζεται στη νέα δομή που σχεδιάζει για το μέσο ο ιδρυτής του. O Ντάνιελς ήταν ο επικεφαλής της μονάδας WhatsApp. Αν και ο 36χρονος Κοξ δεν δήλωσε ξεκάθαρα τον λόγο της αποχώρησής του, τόνισε πως το νέο βήμα του Facebook χρειάζεται διαφορετική ηγεσία.

«Θα είναι ένα μεγάλο εγχείρημα και θα χρειαστούμε ηγέτες, που είναι ενθουσιασμένοι να δουν τη νέα κατεύθυνση του μέσου» ανέφερε σε ανακοίνωσή του και ευχαρίστησε τον Ζάκερμπεργκ που «δημιουργούσε αυτόν τον χώρο και για την ευκαιρία να εργαστεί στο πλευρό ενός αγαπητού φίλου για περισσότερα από δεκατρία χρόνια».

Πριν από μία εβδομάδα ο Ζάκερμπεργκ ανακοίνωσε τα σχέδιά του να προσφέρει τη δυνατότητα κρυπτογραφημένων μηνυμάτων σε όλα τα προϊόντα του, όπως και να δίνει τη δυνατότητα οι συνομιλίες να έχουν εφήμερο χαρακτήρα.

Με τον τρόπο αυτό θέλει να ενισχύσει την προστασία της ιδιωτικότητας, αλλά και την αίσθηση ότι οι συζητήσεις λαμβάνουν χώρο σε ένα σαλόνι σπιτιού και όχι στη δημόσια σφαίρα. Παράλληλα σχεδιάζει να προσφέρει περισσότερες υπηρεσίες, όπως πληρωμές και ηλεκτρονικό εμπόριο.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications