Εκτέλεσε 30 ανθρώπους σε τζαμί σε ζωντανή μετάδοση

Μακελειό στην Νέα Ζηλανδία – 28χρονος μπήκε σε τζαμί και εκτέλεσε 30 ανθρώπους σε ζωντανή μετάδοση στο facebook. Eπίθεση και σε δεύτερο τζαμί με την πρωθυπουργό της χώρας να κάνει λόγο για 40 νεκρούς. Σύμφωνα με την αστυνομία έχουν γίνει 4 συλλήψεις

Το περιστατικό συνέβη σε τζαμί στην πόλη Κράιστσερτς όπου ο δράστης ανοίγει πυρ κατά αθώων, σκορπώντας θάνατο. Το βίντεο προκαλεί σοκ. Σύμφωνα με πληροφορίες οι τραυματίες ξεπερνούν τους 40.

Οι εικόνες είναι σκληρές και σοκαριστικές. Ο ένας από τους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης στη Νέα Ζηλανδία, έχοντας κάμερα τοποθετημένη στο κράνος του, μετέδιδε live μέσω Facebook τη στιγμή της επίθεσης. Το video έχει διάρκεια 17 λεπτών.

Η Dailymail μεταδίδει ένα βίντεο το οποίο υποστηρίζει ότι δείχνει τη στιγμή της άφιξης του ενόπλου στο ένα από τα δύο τζαμιά. Στο βίντεο φαίνεται ο άνδρας να βγάζει από το πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου του όπλα και να φτάνει στην είσοδο του τζαμιού.

Στο ίδιο βίντεο ο Τάραντ φέρεται να μπαίνει από δωμάτιο σε δωμάτιο στο τζαμί και να πυροβολεί συνεχώς. Η πρώτη φάση της φονικής επίθεσής του κράτησε 3 λεπτά με τον ίδιο να επιστρέφει αφού πήρε νέα πυρομαχικά προκειμένου να δει αν υπάρχουν επιζήσαντες.

Πολλές φορές, όπως φαίνεται στο 17λεπτο video, στέκεται πάνω από τους τραυματίες, σε απόλυτη ηρεμία οπλίζει ξανά και πυροβολεί πολλές φορές τα θύματά του για να είναι σίγουρος πως τους έχει σκοτώσει.

Στη συνέχεια, βγαίνει από το τζαμί, φαίνεται να πυροβολεί άλλους δυο ανθρώπους, πηγαίνει στο αυτοκίνητο για να πάει άλλο όπλο και καθώς επιστρέφει στο τέμενος περνά από ένα σορό πτωμάτων και πυροβολεί τα θύματα στο κεφάλι για να είναι ξανά σίγουρος ότι έχουν πεθάνει και δεν θα μείνει κανείς τους ζωντανός!

Η πρώτη επίθεση σημειώθηκε στις 13:40 (τοπική ώρα) στο τζαμί Μαστζίντ Αλ Νουρ που βρίσκεται στο πάρκο Χάγκλεϊ. Λίγη ώρα αργότερα τοπικά μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο και για νέα επίθεση σε τζαμί στην περιοχή Λίνγουντ. Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι ο ένας από τους δράστες των επιθέσεων φόραγε στολή παραλλαγής, αλεξίσφαιρο και κράνος και χρησιμοποίησε αυτόματο τουφέκι όταν άνοιξε πυρ μέσα στο ένα από τα τεμένη, στο κέντρο της πόλης.

Η New Zealand Herald μεταδίδει ότι το όνομα του ενός εκ των δραστών είναι Μπρέντον Τάραντ (Brenton Tarrant). Κατά το ίδιο δημοσίευμα ο Τάραντ είναι 28 ετών και είναι Αυστραλός.

Η τοπική αστυνομία επιβεβαίωσε επίσης, ότι λίγη ώρα μετά τις δύο επιθέσεις εντοπίστηκε ένα αυτοκίνητο μάρκας Σουμπαρού μέσα στο οποίο υπάρχει εκρηκτικός μηχανισμός χωρίς μέχρι στιγμής να έχει επιβεβαιωθεί αν συνδέεται με τα περιστατικά των πυροβολισμών.

«Υπάρχουν επίσης πληροφορίες για αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς που είχαν τοποθετηθεί σε αυτοκίνητα, τους οποίους μπορέσαμε να εξουδετερώσουμε», είπε ο επικεφαλής της αστυνομίας Μάικ Μπους σε δημοσιογράφους στην Ουέλινγκτον.

 

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications