Ξανά τα ίδια :   τοξικές οι αρωματικές ουσίες στα ηλεκτρονικά τσιγάρα!!
Ξανά τα ίδια : τοξικές οι αρωματικές ουσίες στα ηλεκτρονικά τσιγάρα!!

Τελικά ειναι απίστευτο πόσο εύκολα κάνουν προπαγάνδα και χειραγωγούν την μάζα με κριτική σκέψη και αντίληψη (perception, Wahrnehmung) υπό το μηδέν, ομαδικά όλοι μαζί,αφού ο ένας κάνει copy paste από τον άλλον,τους έπιασε ο πόνος πάλι με τα ηλεκτρονικά τσιγάρα γιατί χάνουν έσοδα,πριν μερικά χρονιά έκαναν την μάζα να πιστεύει ότι με τα ηλεκτρονικά τσιγάρα πιάνουν νερό οι πνεύμονες αν ειναι δυνατόν ! και αυτοι που πιστεύουν αυτές τις ηλιθιότητες ψηφίζουν και έχουν "άποψη" = ότι τους έμαθαν, τι να πουν δηλαδή και αυτοί που μένουν σε περιοχές με ομίχλη,θα ειχαν πνίγει από την ομίχλη στην κυριολεξία,και θα κρεμόντουσαν ανάποδα ώστε να βγει το νερό από τους πνεύμονες κάθε τόσο . Διαβάστε τι γράφουν :

Έρευνα που δημοσιεύθηκε στο "επιστημονικό" περιοδικό Frontiers in Physiology εξετάζει την επίδραση των ηλεκτρονικών τσιγάρων σε δύο είδη λευκών αιμοσφαιρίων. Τα ευρήματα δείχνουν ότι οι ενώσεις που δίνουν στα ηλεκτρονικά τσιγάρα την γεύση τους είναι τοξικές, με ορισμένες γεύσεις να είναι χειρότερες από άλλες.

Παρά το γεγονός ότι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα (e-cigarettes) βοηθούν ορισμένους ανθρώπους να κόψουν το κάπνισμα των παραδοσιακών τσιγάρων, εντούτοις οι συσκευές περιέχουν πολλές άλλες χημικές ουσίες που δεν περιέχουν νικοτίνη και των οποίων οι επιπτώσεις στην υγεία εξακολουθούν να διερευνώνται.

Μερικές μελέτες έχουν καταλήξει, ότι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα μπορεί να έχουν δυσμενείς καρδιαγγειακές επιδράσεις και ότι μπορεί να επιβραδύνουν τον καρδιακό ρυθμό.

Τούτου λεχθέντος, μερικές από αυτές τις μελέτες είναι είτε παρατηρητικές -και ως εκ τούτου δεν μπορούν να εξηγήσουν την αιτιότητα- είτε προκύπτουν από πειράματα σε ποντίκια.

Πώς έγινε η υποτιθέμενη "έρευνα"
Έρευνα του 2018, ωστόσο, παίρνει αυτές τις ενδείξεις και τις αναλύει στο… εργαστήριο. Οι επιστήμονες του Ιατρικού Κέντρου του πανεπιστημίου του Ρότσεστερ στη Νέα Υόρκη έθεσαν ως στόχο να εξετάσουν την υπόθεση ότι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα που δεν περιέχουν νικοτίνη θα ήταν λιγότερο επιβλαβή από τα παραδοσιακά τσιγάρα.

Για τον σκοπό αυτό, οι ερευνητές με επικεφαλής τον δρ. Irfan Rahman επικεντρώθηκαν στο «ανοσοτοξικολογικό και οξειδωτικό στρες από αυτά τα αρώματα στα ηλεκτρονικά τσιγάρα σε δύο τύπους ανθρώπινων μονοκυτταρικών κυτταρικών σειρών».Το οξειδωτικό στρες είναι μια διαδικασία κατά την οποία παράγονται πλεονάζουσες ρίζες οξυγόνου, με αποτέλεσμα μια σειρά επιβλαβών επιδράσεων, συμπεριλαμβανομένης της αυξημένης τοξικότητας, της βλάβης στο DNA, ή ακόμα και τον καρκίνο!

Τα μονοκύτταρα είναι ένας τύπος λευκών αιμοσφαιρίων που παίζουν κρίσιμο ρόλο στην ανοσολογική αντίδραση του οργανισμού στη φλεγμονή. Ως εκ τούτου, τα αποτελέσματα της νέας μελέτης είναι καίριας σημασίας για την κατανόηση της σχέσης μεταξύ των ηλεκτρονικών τσιγάρων και του ανοσοποιητικού μας συστήματος.

Ηλεκτρονικά τσιγάρα: Κανέλα, βανίλια και βούτυρο οι πιο επικίνδυνες γεύσεις
Για να εκτιμηθεί η πιθανή απειλή για την υγεία από τις αρωματικές γεύσεις στα ηλεκτρονικά τσιγάρα (μέσω του οξειδωτικού στρες), οι ερευνητές μέτρησαν την παραγωγή των λεγόμενων αντιδραστικών ειδών οξυγόνου (reactive oxygen species – ROS).
“Υποθέσαμε, ότι τα αρωματικά χημικά που χρησιμοποιούνται στα ηλεκτρονικά τσιγάρα προκαλούν φλεγμονώδη απόκριση, κυτταρική τοξικότητα και παραγωγή ROS”, αναφέρουν χαρακτηριστικά.
Όπως αναμενόταν, τα τεστ κυτταροτοξικότητας έδειξαν ότι η θεραπεία με αυτές τις χημικές ουσίες αύξησε τη φλεγμονή και τη βλάβη των ιστών. Όλα αυτά έγιναν αυξάνοντας τα επίπεδα οξειδωτικού στρες.

Επίσης, “η ανάμιξη διαφορετικών αρωματικών γεύσεων είχε ως αποτέλεσμα αυξημένα επίπεδα κυτταροτοξικότητας και ROS σε σύγκριση με τις μεμονωμένες γεύσεις, γεγονός που υποδηλώνει ότι η ανάμιξη πολλαπλών γεύσεων είναι πιο επιβλαβής για τους χρήστες», προσθέτουν οι ερευνητές.
Οι συντάκτες καταλήγουν λέγοντας: “Τα δεδομένα μας υποδηλώνουν ότι τα αρώματα που χρησιμοποιούνται στα υγρά των ηλεκτρονικών τσιγάρων μπορούν να ενεργοποιήσουν μια φλεγμονώδη απόκριση στα μονοκύτταρα, με τη μεσολάβηση της παραγωγής ROS. Αυτό δείχνει μια πιθανή πνευμονική τοξικότητα και βλάβη ιστών στους χρήστες ηλεκτρονικών τσιγάρων”.

“Τα χημικά αρώματα κανέλας, βανίλιας και βουτύρου ήταν τα πιο τοξικά, αλλά η έρευνά μας έδειξε ότι η ανάμιξη υγρών με αρωματικές γεύσεις προκαλούσε μακράν την μεγαλύτερη τοξικότητα στα λευκά αιμοσφαίρια”. δρ. Thivanka Muthumalage, βασική ερευνήτρια και συγγραφέας της μελέτης

Ο δρ. Rahman σχολιάζει τη σημασία αυτών των ευρημάτων, λέγοντας:
“Επί του παρόντος, τα ηλεκτρονικά τσιγάρα χωρίς νικοτίνη δεν ρυθμίζονται από κάποια κεντρική Αρχή και τα ‘γοητευτικά’ ονόματα γεύσεων, όπως καραμέλα, κέικ, κανέλα κ.α. προσελκύουν τους χρήστες. Τα επιστημονικά ευρήματά μας δείχνουν ότι οι αρωματικές ουσίες στα ηλεκτρονικά υγρά μπορούν και πρέπει να ρυθμίζονται και ότι οι συσκευασίες στα αρωματικά υγρά πρέπει να αναγράφουν τον κατάλογο όλων των συστατικών. Καλούμε τους ρυθμιστικούς οργανισμούς να ενεργήσουν για την προστασία της δημόσιας υγείας”.

iatropedia.gr

Ξανά τα ίδια :υποτίθεται  ανακάλυψαν  τοξικές οι αρωματικές ουσίες στα ηλεκτρονικά τσιγάρα!!
Και το 2016 μια απο τα ίδια, για τα αρώματα στα τρόφιμα δεν τρέχει τίποτα, το πόρισμα αυτή την φορά :«ανοσοτοξικολογικό και οξειδωτικό στρες από τα αρώματα στα ηλεκτρονικά τσιγάρα» τρία πουλάκια κάθονται και λιάζονται!λες και μιλάνε σε μικρά παιδιά γνωστή τακτική αποβλάκωσης! άλλου γράφουν για το λεγόμενο οξειδωτικό στρες το προκαλούν ένα σορό αλλα πράγματα και αυτοί το παρουσιάζουν με τέτοιο τρόπο που να φαίνεται ότι ειναι αποκλειστικά τα ηλεκτρονικά τσιγάρα υπεύθυνα.. :https://www.onmed.gr/ygeia/story/335781/mipos-exeis-okseidotiko-stres-ti-einai-kai-pos-tha-to-antimetopiseis. Μήπως έχεις οξειδωτικό στρες;

Το οξειδωτικό στρες έχει διαπιστωθεί ότι σχετίζεται με την εμφάνιση ή επιδείνωση παθήσεων όπως ο καρκίνος, η αθηροσκλήρωση, τα καρδιαγγειακά νοσήματα, η αρθρίτιδα, η νόσος Αλτσχάιμερ, ο σακχαρώδης διαβήτης, η υπογονιμότητα, η οστεοπόρωση, το βρογχικό άσθμα, η νεφροπάθεια και οι πάθήσεις του θυρεοειδούς αδένα.

Προκαλεί πρόωρη γήρανση του οργανισμού ενώ οι κυριότεροι παράγοντες που ευθύνονται για την επιτάχυνσή του και τη μείωση της αντιοξειδωτικής ικανότητας του οργανισμού είναι:
-η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ
-η ρύπανση της ατμόσφαιρας και των τροφίμων από τα χημικά λιπάσματα
-οι συσκευασίες των τροφίμων
-το άγχος και το ψυχολογικό στρες
-η λήψη τροφών φτωχών σε αντιοξειδωτικά
-οι διαταραχές του ύπνου
-το κάπνισμα
-η καθιστική ζωή ή και η υπερβολική άθληση
-οι ορμονικές διαταραχές που παρουσιάζουν οι γυναίκες ή φάρμακα που παίρνουν όπως π.χ. για την εμμηνόπαυση και τα αντισυλληπτικά χάπια Μπλα Μπλα...... ΥΓ να κάνουν ανανέωση στο post και να βαλουν και τα ηλεκτρονικά τσιγάρα, δεν εχει όρια το δούλεμα που κανουν οι έγκυρες πήγες τους με τους εγκάθετους φερόμενους γιατρούς, τα ίδια και σε μια σωρεία άλλων θεμάτων άλλα μάλλον απευθύνονται σε ηλίθιους, γνωστοί και ως πρόβατα η Γκοιμ, και έχει γεμίσει ο κόσμος από δαύτους που παρασύρουν και τους άλλους στην ηλιθιότητα τους φαύλος κύκλος, αν δεν φύγουν από έγκυρες πήγες αυτοί οι ηλίθιοι μην περιμένετε να ξυπνήσει πότε η μάζα σε πολλά θέματα, το ίδιο ισχύει και για διάφορους πίσω απο ιστοσελίδες που κάνουν copy paste ότι βρουν :ηθικοί αυτουργοί στην αποβλάκωση της μάζας.

Post A Comment:

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications