ATAK-2: το βελτιωμένο επιθετικό ελικόπτερο για τον τουρκικό Στρατό
ATAK-2: το βελτιωμένο επιθετικό ελικόπτερο για τον τουρκικό Στρατό

Ένα χρόνο μετά την δημοσίευση των πρώτων απεικονίσεων του τουρκικού επιθετικού ελικοπτέρου ΑΤΑΚ-2 στην ιστοσελίδα της κρατικής εταιρείας ΤΑΙ το Υφυπουργείο Αμυντικής Βιομηχανίας και η τουρκική εταιρεία υπέγραψαν τη σύμβαση ανάπτυξης του ελικοπτέρου.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της φιλοκυβερνητικής ιστοσελίδας Yeni Safak το πρωτότυπο του ελικοπτέρου πρόκειται να πραγματοποιήσει την πρώτη του πτήση το 2024 δηλαδή σε πέντε χρόνια από σήμερα.

Η εκτίμηση αυτή αν και ακούγεται αισιόδοξη είναι θεωρητικά υλοποιήσιμη δεδομένου ότι τα περισσότερα υποσυστήματα που θα ολοκληρωθούν στο νέο ελικόπτερο έχουν ήδη αναπτυχθεί ή αναπτύσσονται για να εξοπλίσουν τις νεώτερες παρτίδες του ελικοπτέρου Τ-129 ΑΤΑΚ. Από την άλλη πλευρά οι μηχανικοί της ΤΑΙ έχουν αποκτήσει σημαντική εμπειρία στην σχεδίαση και κατασκευή του Τ-129 ΑΤΑΚ το οποίο ως γνωστό βασίζεται στο ιταλικό ελικόπτερο Α-129Ι.

Ουσιαστικά οι Τούρκοι εξαγόρασαν από τους Ιταλούς την τεχνογνωσία που αυτοί απέκτησαν μετά από 50 χρόνια προσπαθειών και σήμερα μέσα σε λίγα χρόνια από την έναρξη των παραδόσεων των Τ-129 ΑΤΑΚ στο τουρκικό Στρατό μπορούν πλέον να αναπτύξουν το δικό τους ελικόπτερο το οποίο θα αποτελεί μια ριζικά αναβαθμισμένη έκδοση του υπάρχοντος σχεδίου του Τ-129 ΑΤΑΚ.

Πιο αναλυτικά το ελικόπτερο ΑΤΑΚ-2 θα έχει συνολικό μέγιστο βάρος απογείωσης 10 τόνους, θα μπορεί να επιχειρεί σε μέγιστος ύψος 20.000 πόδια, να επιτυγχάνει μέγιστη ταχύτητα 318,5 χλμ /ώρα και να επιχειρεί σε θερμοκρασίες μεταξύ -40 με +50 βαθμών Κελσίου.

Το ελικόπτερο θα διαθέτει στροφείο νέας τεχνολογίας που επιτυγχάνει μείωση του ηχητικού ίχνους το οποίο αναπτύσσεται από το ειδικό κέντρο ερευνών που έχουν ιδρύσει οι Τούρκοι για αυτο το τμήμα του ελικοπτέρου, δύο κινητήρες Turboshaft τύπου TS-1400 της τουρκικής εταιρείας ΤΕΙ οι οποίοι θα αποδίδουν 1370 ίππους έκαστος και θα είναι διαθέσιμοι για μαζική παραγωγή το 2024.

Το ελικόπτερο θα διαθέτει θωράκιση έναντι βολίδων των 12,7 χλστ τουλάχιστον σε περιοχές κρίσιμες για την ασφάλεια του και γύρω από το διθέσιο πιλοτήριο.

Ο εξοπλισμός του ελικοπτέρου θα περιλαμβάνει το σταθεροποιημένο συγκρότημα αισθητήρων ημέρας/νύκτας εξοπλισμένο με θερμική κάμερα τύπου CATS (COMMON APERTURE TARGETING SYSTEM) της κρατικής εταιρείας Aselsan για τον εντοπισμό και την πρόσκτηση στόχων, το χιλιοστομετρικό ραντάρ ελέγχου πυρός MILDAR της εταιρείας Meteksan Savunma του Πανεπιστημίου Bilkent τοποθετημένο σε μικρό θόλο στο κάτω τμήμα της ατράκτου του ΑΤΑΚ-2.

Επίσης, ένα σύστημα LIDAR δηλαδή ένα ραντάρ Laser στο κάτω τμήμα της ατράκτου του ελικοπτέρου που θα προειδοποιεί τους χειριστές του ελικοπτέρου για την ύπαρξη καλωδίων και λοιπών εμποδίων μπροστά από το ελικόπτερο τοποθετημένο μεταξύ του πυροβόλου και του MILDAR.

Επιπλέον το ελικόπτερο θα διαθέτει εκτός από την σουίτα αυτοπροστασίας του και ένα σύστημα Directional Infrared Counter Measures (DIRCM) για την εξουδετέρωση πυραύλων με αισθητήρα IR. Όσον αφορά τα λοιπά ηλεκτρονικά υποσυστήματα του ελικοπτέρου εκτιμάται ότι θα αποτελούν αναβαθμισμένη έκδοση των υπαρχόντων που εξοπλίζουν το ελικόπτερο Τ-129 ΑΤΑΚ. Βασικό στοιχείο του ΑΤΑΚ-2 είναι η τοποθέτηση του πυροβόλου των 30 χλστ σε σημείο πίσω από το ρύγχος.

Η επιλογή του συγκεκριμένου σημείου έγινε μετά από τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν με το πυροβόλο του Τ-129 το οποίο βρίσκεται ακριβώς στο ρύγχος του ελικοπτέρου και όπως αποδείχτηκε κατά την εκτέλεση των βολών δημιουργούσε προβλήματα στην σταθερότητα του ελικοπτέρου όταν αυτό ήταν σε αιώρηση.

Για το λόγο αυτό στο ΑΤΑΚ-2 επιλέχτηκε η διαμόρφωση που έχει επιλεγεί και στο AH-64 Apache δηλαδή η τοποθέτηση του ηλεκτρο-οπτικού αισθητήρα στο ρύγχος και το πυροβόλο ακριβώς κάτω από το πιλοτήριο. Το ΑΤΑΚ-2 θα διαθέτει έξι σημεία ανάρτησης οπλισμού στις δύο πτέρυγες του εκ των οποίων οι δύο στις άκρες των πτερύγων θα μπορούν να φέρου δύο πυραύλους FIM-92 Stinger έκαστο.

Στα άκρα μάλιστα των δύο πτερύγων θα βρίσκονται και οι αισθητήρες του συστήματος αυτοπροστασίας του ελικοπτέρου ενώ οι εκτοξευτές των αναλωσίμων βρίσκονται σε δύο ζεύξη στο κάτω τμήμα της ατράκτου.

Το ΑΤΑΚ-2 θα μπορεί να φέρει συμβατικές ρουκέτες των 2,75 ιντσών τις καθοδηγούμενες με δέσμη Laser ρουκέτες τύπου Cirit και τους αντιαρματικούς πυραύλους Mizrak-U με εμβέλεια 8 χλμ. Το συνολικό βάρος του οπλισμού που το ΑΤΑΚ-2 θα μπορεί να φέρει θα φτάνει τα 1.200 κιλά και μπορεί να περιλαμβάνει πλείστους συνδυασμούς οπλισμού.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications