Τέλος Μαρτίου Ανοίγει Με Λαμπερά Εγκαίνια Το Τζαμί Στον Βοτανικό !
Τέλος Μαρτίου Ανοίγει Με Λαμπερά Εγκαίνια Το Τζαμί Στον Βοτανικό !

Θα προσκληθούν να παραστούν ακόμη και ηγέτες ισλαμικών κρατών!

Ο χρόνος μετράει αντίστροφα για τη λειτουργία του πρώτου επίσημου ισλαμικού τεμένους στην Αθήνα, μετά το τέλος της μακραίωνης οθωμανικής κατοχής και τη δημιουργία του σύγχρονου ελληνικού κράτους το 1830.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Πρώτου Θέματος, η κυβέρνηση έχει επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου, ώστε να ολοκληρωθούν τις επόμενες μέρες οι εργασίες ανάπλασης του περιβάλλοντος χώρου, η διαμόρφωση και ο εξοπλισμός του εσωτερικού του τεμένους καθώς και η διαδικασία για την πρόσληψη του Ιμάμη. Πρόθεση αποτελεί να λειτουργήσει επίσημα ως το τέλος Μαρτίου, και σίγουρα πριν από το Πάσχα.

Η ίδια πηγή αναφέρει ότι στο Μέγαρο Μαξίμου υπάρχει σκέψη να δοθεί η δέουσα λαμπρότητα στα εγκαίνια του τεμένους με μια μεγάλη τελετή, στην οποία μάλιστα θα προσκληθούν να παραστούν ακόμη και ηγέτες ισλαμικών κρατών.

Οι θιασώτες της ιδέας αυτής υποστηρίζουν πως είναι μια καλή ευκαιρία να προβληθεί διεθνώς η εικόνα του ότι η Ελλάδα σέβεται πλήρως τα θρησκευτικά δικαιώματα, κατασκευάζοντας και λειτουργώντας κρατικό τέμενος, ενώ έτσι θα ενισχυθεί και το διεθνές προφίλ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ως συνέχεια της εικόνας που έχει πετύχει στο εξωτερικό μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ωστόσο υπάρχει και η ακριβώς αντίθετη άποψη, που θεωρεί πως δεν θα πρέπει να προσκληθούν ξένοι ηγέτες, αφού η λειτουργία του ισλαμικού τεμένους αποτελεί καθαρά εσωτερική υπόθεση της χώρας και δεν θα πρέπει να δοθούν προεκτάσεις που τρίτοι, όπως η Τουρκία και ο Ερντογάν, θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν.

«Θα είναι σαν να λέμε πως κάναμε το τέμενος γιατί μας πίεζαν οι ισλαμικές χώρες και όχι επειδή ήταν μια ανάγκη προς ικανοποίηση των θρησκευτικών αναγκών μιας μεγάλης κοινότητας που ζει στην Αττική», σχολίασε στο «ΘΕΜΑ» κυβερνητικός αξιωματούχος, επισημαίνοντας πως η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα στην Ευρώπη, όπου η Πολιτεία λειτουργεί ένα τέμενος, και δεν έχει καμία σχέση με τη Σαουδική Αραβία ή την Τουρκία που ανταγωνίζονται μεταξύ τους για έλεγχο των μουσουλμάνων μέσω των τζαμιών που κατασκευάζονται.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications