Γιατί στην Ισλανδία πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι υπάρχουν ξωτικά;
Γιατί στην Ισλανδία πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι υπάρχουν ξωτικά;

Σύμφωνα με μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε το 2007 από το Πανεπιστήμιο της Ισλανδίας, περίπου το 62% του πληθυσμού πιστεύει ότι αυτά τα όντα είναι πραγματικά.

Όταν ήταν 9 χρονών, ο Jófríður Ákadóttir τιμωρήθηκε γιατί ενόχλησε έναν ξωτικό.
Τουλάχιστον αυτό πιστεύει. «Συνηθίζαμε να παίζουμε υπήρχε ένας μεγάλος βράχος.Μια μέρα, κατάφερα να ανέβω στην πέτρα. Οι φίλοι μου με προειδοποίησαν ότι δεν πρέπει να ασχοληθώ με τα ξωτικά. Όταν κατέβηκα άρχισα να αιμορραγώ στο εσωτερικό του στόματός μου. Έτρεξα στο σπίτι κλαίγοντας και ποτέ δεν ξανά άγγιξα αυτό το βράχο. »

Η ιστορία του Ákadóttir δεν είναι μοναδική. Η Ισλανδία είναι γεμάτη με τις ιστορίες ξωτικών (μικρού ανθρώπου πλάσματα με μυτερά αυτιά) ή (υπερδιάστατα όντα σαν τους ανθρώπους, που ονομάζεται huldufólk στα ισλανδικά)η νεράιδες.

Πιστεύεται ότι είναι ειρηνικά πλάσματα που συνυπάρχουν με τους ανθρώπους και έχουν ίδιες καθημερινές δραστηριότητες όπως η αλιεία, η γεωργία,και μερικές φορές να βοηθούν τους ανθρώπους που διαφορετικά θα πέθαιναν χωρίς την παρέμβασή τους.

Άλλη μια ιστορία από ασθενή του καρκίνου σε προχωρημένο στάδιό, περιγράφει ένας άλλος που τον κάνει να αναρωτιέται αν τα huldufólk (ξωτικά) είναι κάτι παραπάνω από φαντασιώσεις.

"Μια νύχτα, η μητέρα μου ξύπνησε και είδε μια νοσοκόμα και δύο γιατρούς να πηγαίνουν στο δωμάτιο που ηταν γιαγιά μου", θυμάται. "Ένας από τους γιατρούς είπε:" Λοιπόν, νομίζω ότι αυτό θα είναι εντάξει. " Στη συνέχεια η μητέρα μου ζήτησε από τη γιαγιά μου: "Μίλησες με τους γιατρούς χθες το βράδυ;"
Η γιαγιά είπε "Ποιοι γιατροί; οι γιατροί δεν ήρθαν εδώ την νύχτα. " Μετά από αυτό, είχε μια θαυματουργή ανάκαμψη .

Το Skarphéðinsson ειναι ιδρύματα της Ισλανδίας που ερευνά το θέμα των μαγικών πλασμάτων, και έχει συνομιλήσει με περισσότερους από 900 Ισλανδούς που ισχυρίζονται ότι έχουν συναντήσει έναν ξωτικό.

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν στα ξωτικά της Ισλανδίας επειδή ήμαστε απομονωμένοι.
Ο δυτικός πολιτισμός έφθασε στην Ισλανδία το 1941, όταν ο αμερικανικός στρατός κατέλαβε τη χώρα.
Τότε άρχισε να σβήνουν τα ξωτικά .

"Η μαγική σκέψη είναι πραγματικά ένα πλεονέκτημα για τον άνθρωπο", λέει ο θεραπευτής Pam Shaffer. "Η πίστη σε ξωτικά ή huldufólk μπορεί να επεκτείνει την όραση για τον κόσμο και τους ορίζοντές σας".
Είναι δύσκολο να καθορίσετε πόσοι Ισλανδοί πιστεύουν πραγματικά στα ξωτικά, η πίστη έχει συνδεθεί με τον αυξανόμενο τουρισμό στη χώρα.

Το 2013, μια ομάδα με επικεφαλής τον Ragnhildur Jonsdottir διαμαρτύρονταν για το έργο του αυτοκινητόδρομου που θα μειώσει τα σπίτια μιας huldufólk κοινότητας που βρίσκεται σε ένα μέρος με βράχους απομεινάρια λάβας (πιστεύεται ότι τα ξωτικά ζουν σε μεγάλα βράχια που βρίσκονται στις παραλίες).

Η κατασκευή σταμάτησε ενώ η κυβέρνηση ζήτησε φιλική λύση και αλλαγή στα σχέδια.
Ο G Pétur Matthíasson, της εταιρίας Highway Administration της Ισλανδίας δήλωσε :«Βλέπουμε τα βράχια, όχι μέσα από την πίστη σε ξωτικά, αλλά πιστεύουμε ότι τα ξωτικά είναι μέρος της πολιτιστικής μας κληρονομιάς . Εξάλλου, σε έναν πληθυσμό περίπου 340.000 ανθρώπων είναι σημαντικό να σεβαστούμε τις πεποιθήσεις και τις αξίες τους για να διατηρήσουμε την ειρήνη».

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications