Μαδούρο: Τα βίντεο αποδεικνύουν ότι δεν είναι ανθρωπιστικοί οι στόχοι των ΗΠΑ (βίντεο)
Μαδούρο: Τα βίντεο αποδεικνύουν ότι δεν είναι ανθρωπιστικοί οι στόχοι των ΗΠΑ (βίντεο)

Το ένα από τα τρία βίντεο δείχνει ότι μέσα στο φορτηγό που πυρπολήθηκε στα σύνορα με την Κολομβία, υπήρχαν σιδερόβεργες, καλώδια και καρφιά εκτός από τρόφιμα και φάρμακα.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, παρουσίασε σε δημοσιογράφους στο Καράκας, τρία βίντεο που όπως είπε αποδεικνύουν ότι τα «εγκλήματα» που διέπραξε η αντιπολίτευση της χώρας στις 23 Φεβρουάριου.

Το πρώτο βίντεο, που ξεκινά στο 2:17, δείχνει ανθρώπους με καλυμμένα τα πρόσωπά τους να ρίχνουν μολότοφ κατά της αστυνομίας. Το δεύτερο βίντεο, που ξεκινά στο 9:26 δείχνει τις πρώτες ύλες για την κατασκευή μολότοφ.

Το τρίτο βίντεο, στο 16:05 δείχνει ότι έχει απομείνει από φορτηγό με ανθρωπιστική βοήθεια που όπως είπε ο Μαδούρο για την πυρπόλησή του ευθύνονται «εγκληματίες του (προέδρου της Κολομβίας) Ιβάν Ντούκε».

Το βίντεο αυτό δείχνει ότι το φορτηγό περιέχει σιδερόβεργες, καλώδια και καρφιά, και όπως ισχυρίστηκε ο Μαδούρο αποδεικνύεται ότι η Κολομβία και οι ΗΠΑ δεν έχουν «ανθρωπιστικές επιδιώξεις» όταν στέλνουν φορτηγά στη Βενεζουέλα.

Είδαμε μέσα στην «ανθρωπιστική βοήθεια» περιεχόμενο που επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς ότι τα «τρόφιμα και φάρμακα» συνοδεύονται από άλλα πράγματα, έγραψε η ανταποκρίτρια του Telesur Μαντελέιν Γκαρσία στο Twitter.

​Ο Βενεζουελάνος υπουργός Εξωτρικών, Χόρχε Αρεάζα δήλωσε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ότι το φορτηγό που πυρπολήθηκε στα σύνορα της Βενεζουέλας με την Κολομβία στις 23 Φεβρουαρίου, δεν περιείχε μόνο φαγητό και φάρμακα αλλά και υλικά για την κατασκευή οδοφραγμάτων που προορίζονταν για την «ακραία αντιπολίτευση».

Πρόσθεσε επίσης ότι το φορτηγό τυλίχθηκε στις φλόγες από μολότοφ που έπεσαν από την πλευρά της Κολομβίας.

Ο Αρεάζα είπε επίσης ότι οι ένοπλες δυνάμεις της Βενεζουέλας έκαναν χρήση χημικών και όχι όπλων προκειμένου να περιοριστούν τα επεισόδια που «ξεκίνησαν από την Κολομβία». Πρόσθεσε μάλιστα ότι η πλειοψηφία των τραυματισμένων κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων ήταν στρατιώτες και αστυνομικοί.

 

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications