Από 3 ετών και χωρίς… «πατέρα» και «μητέρα»– Σάλος στην Ευρώπη με αυτά που αποφασίζουν για τις οικογένειες (BINTEO)
Από 3 ετών και χωρίς… «πατέρα» και «μητέρα»– Σάλος στην Ευρώπη με αυτά που αποφασίζουν για τις οικογένειες (BINTEO)

Τα «γεγονότα» τρέχουν και καλά θα κάνουμε να τα λάβουμε σοβαρά υπόψη μας…

Τα σχολεία στη Γαλλία πρόκειται να αντικαταστήσουν τις λέξεις «μητέρα» και «πατέρας» με το «Γονιός 1» και «Γονιός 2», όπως πιθανόν θα έχετε διαβάσει.

Αυτό θα συμβεί μετά από την υλοποίηση τροπολογίας που πέρασε από τη γαλλική βουλή μέσα στην εβδομάδα και στέλνει μήνυμα πως έπεται η Ελλάδα, η οποία, αν μη τι άλλο, διατηρεί την αριστερότερη κυβέρνηση της Ευρώπης.

Το νέο είναι πως η τροπολογία πέρασε στο πλαίσιο ευρύτερου σχεδίου ανοικοδόμησης του αποκαλούμενου «σχολείου της εμπιστοσύνης» και προβλέπει υποχρεωτική συμμετοχή στο σχολείο τρίχρονων παιδιών.

Τα παιδιά δηλαδή θα τίθενται από τριών χρονών υπό την επίβλεψη και εκπαίδευση του αριστερόστροφου κράτους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Η πρόταση για εξάλειψη των όρων «μητέρα» και «πατέρας» υπέρ πιο περιεκτικών και όχι καθοριζόμενων από το φύλο λέξεων βρίσκεται στο επίκεντρο διαμάχης από το 2013 πριν ακόμα και από το ζήτημα του γάμου μεταξύ ομοφυλόφιλων.

Μήπως έτσι όμως πλήττεται η παραδοσιακή οικογένεια και ανοίγει ο δρόμος για μια νέα κοινωνία;

Υπάρχουν ευτυχώς αντιδράσεις!

«Όταν ακούω ανθρώπους να λένε ότι πρόκειται για παλαιό μοντέλο, θέλω να τους υπενθυμίσω ότι σήμερα από το σύνολο των γάμων, πολιτικών ή θρησκευτικών, το 95% είναι μεταξύ ζευγαριών άντρας — γυναίκα», σχολίασε ο βουλευτής των Δεξιών, Χαβιέρ Μπρετόν, ενώ ο συνάδελφός του Φαμπιέν Ντι Φιλίππο κατηγόρησε την κίνηση ως «τρομακτική ουτοπία».

Πάντως δεν είναι μόνο οι συντηρητικοί που αμφισβητούν την αποτελεσματικότητα του νέου νόμου. Ο πρόεδρος του AFDH, της οργάνωσης για γονείς του ίδιου φύλου, Αλεξάντρ Ούρβιτς, προβληματίζεται ότι μπορεί να δημιουργήσει «γονική ιεραρχία».

«Ποιος είναι ο γονιός νούμερο 1 και ποιος ο γονιός νούμερο 2» διερωτάται προσθέτοντας ότι ίσως θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί το λιγότερο αμφιλεγόμενο «πατέρας, μητέρα και νομικός εκπρόσωπος».

Το ελπιδοφόρο είναι πως η τροπολογία μπορεί ακόμα να απορριφθεί από την πλειονότητα της Γερουσίας αλλά τότε θα επιστρέψει στη γαλλική Εθνοσυνέλευση για περισσότερη εξέταση.

πηγή

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications