Οι  «μπάλες του Θεού» παράξενοι στρογγυλοί βράχοι σε ένα νησί της Αρκτικής
Οι παράξενοι στρογγυλοί βράχοι σε ένα νησί της Αρκτικής

Παράξενοι και απόλυτα στρογγυλεμένοι βράχοι

Περιγράφεται από ορισμένους ως «μπάλες του Θεού» και έχουν ανακαλυφθεί στο ακατοίκητο νησί που βρίσκεται στο Αρκτικό Κύκλο στο αρχιπέλαγος των Franz Josef.

Φαίνεται ότι αυτές οι σφαιρικές πέτρες είχαν διασκορπιστεί στο νησί εσκεμμένα.

Ωστόσο, το μικρό νησί είναι εντελώς ακατοίκητο για χιλιάδες χρονιά και δεν έχει καμία ένδειξη ότι έχουν εγκατασταθεί εκεί άνθρωποι, πράγμα που σημαίνει ότι οι επιστήμονες που μελετούν την περιοχή, πιστεύουν ότι δεν μπορεί να έχουν δημιουργηθεί τεχνητά από τον άνθρωπο.

Το μυστήριο μεγαλώνει
Οι παρόμοιες σφαιρικές πέτρες στο νησί Heiss, έχουν βρεθεί και σε άλλα μέρη όπως στο Volgograd τη Νέα Ζηλανδία, την Κίνα, τη Βοσνία και τη Νότια Αφρική. Σύμφωνα με τον Ρώσο ερευνητή Βίκτορ Μποϊάρσκι, οι σφαίρες είναι κατασκευασμένες από μαλακό ψαμμίτη.

Το υλικό από το οποίο αποτελούνται οι σφαίρες είναι το μόνο πράγμα που οι γεωλόγοι μπορούν να συμφωνήσουν όταν ασχολούνται με αυτές τις μυστηριώδεις πέτρες.

Σύμφωνα με τον Konstantin Zaikov του Πανεπιστημίου της Αρκτικής, αυτές οι συναρπαστικές πέτρες σχηματίστηκαν χιλιάδες χρόνια πριν από κρυσταλλώδη ψαμμίτη που μετέπειτα λόγο μαγνητισμού κόλλησαν κόκκοι της άμμου πάνω τους. Με την πάροδο του χρόνου, οι κόκκοι της άμμου σκλήρυναν και δημιούργησαν μια πυκνή σφαιρική πέτρα.

Ωστόσο, αυτό το συμπέρασμα έρχεται σε αντίθεση με τον Αυστριακό γεωλόγο Sepp Fridhubera. Ο Fridhubera δηλώνει ότι το στρογγυλεμένο σχήμα των λίθων υποδηλώνει ότι σχηματίστηκε κάτω από το νερό και είναι πιθανό ότι ένας οργανικός πυρήνας στο κέντρο των λίθων συνέβαλε στο σφαιρικό σχήμα τους.

Οι παράξενοι στρογγυλοί βράχοι σε ένα νησί της Αρκτικής

Αυτές οι θεωρίες είναι απλά οι πιο δημοφιλείς στους γεωλογικούς κύκλους. Υπάρχουν δεκάδες θεωρίες που κυκλοφορούν σχετικά με τι θα μπορούσε να έχει προκαλέσει αυτό το εκπληκτικό φαινόμενο.

Είναι ενδιαφέρον ότι όλοι αυτοί οι "επιστήμονες" υποθέτουν ότι οι πέτρες έχουν δημιουργηθεί φυσικά. Ωστόσο, το περίεργο σχήμα των λίθων δείχνει ότι δημιουργήθηκαν απο κάποιους για κάποιο σκοπό. Αυτό δημιουργεί περισσότερες ερωτήσεις σχετικά με αυτές τις εκπληκτικές "μπάλες του Θεού".

©ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΕΤΟΣ

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications