Κλειστά σχολεία την Τρίτη (08/01): Δείτε αναλυτικά για όλη τη χώρα
Κλειστά σχολεία την Τρίτη (08/01): Δείτε αναλυτικά για όλη τη χώρα

ανονικά θα λειτουργήσουν, την Τρίτη 8 Ιανουαρίου, τα σχολεία και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί του δήμου Πειραιά. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του δήμου, σε περίπτωση που οι καιρικές συνθήκες και οι μετεωρολογικές προβλέψεις επιβάλλουν τη μη λειτουργία τους και σε συνεννόηση με την Περιφέρεια Αττικής, θα υπάρξει άμεση ενημέρωση.

Την ίδια στιγμή, σε πολλούς δήμους από τους 66 της Περιφέρειας Αττικής έχει μέχρι στιγμής ληφθεί η απόφαση να μείνουν την Τρίτη (08/01) κλειστά τα σχολεία, ενώ σε μια σειρά άλλων δήμων -πέριξ του κεντρικού τομέα του Περιφέρειας- γίνονται συζητήσεις μεταξύ διευθυντών σχολείων και τοπικών Αρχών, προκειμένου να αποφασισθεί εάν τελικά θα λειτουργήσουν ή όχι τα σχολεία την Τρίτη.

Συγκεκριμένα:

Π.Ε. Κεντρικού Τομέα Αθηνών κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία των Δήμων:
Δήμος Ηλιούπολης
Δήμος Γαλατσίου
Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας- Χαλκηδόνας

Δήμος Βύρωνα
Δήμος Καισαριανής
Ζωγράφου
Δάφνη-ΥμηττούΣτον βόρειο τομέα, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη κ. Γιώργο Καραμέρο, τα σχολεία που θα μείνουν κλειστά είναι στους εξής δήμους:
Αγίας Παρασκευής
Βριλησίων
Νέου Ηρακλείου
Νέας Ιωνίας
Κηφισιάς
Παπάγου
Χολαργού
Πεντέλης
Φιλοθέης - Ψυχικού
Χαλανδρίου
Λυκόβρυσης-ΠεύκηςΠ.Ε. Νότιου Τομέα Αθηνών κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία των Δήμων:
Δήμος Αλίμου
Δήμος Ελληνικού- Αργυρούπολης
Μοσχάτου-Ταύρου
Νέας Σμύρνης
Αγίου Δημητρίου
Π.Ε. Δυτικού Τομέα Αθηνών κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία των Δήμων:
Αγίων Αναργύρων-Καματερού
Πετρούπολης
ΧαϊδαρίουΠ.Ε. Ανατολικής Αττικής κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία των Δήμων:
Δήμος Αχαρνών
Δήμος Λαυρεωτικής
Δήμος Μαραθώνα και για 9/1/2019
Δήμος Παιανίας
Δήμος Σπάτων -Αρτέμιδας
Δήμος Ωρωπού
Δήμος Διονύσου
Δήμος Σαρωνικού
Δήμος Κρωπίας
Δήμος Παλλήνης
Δήμος Μαρκοπούλου Μεσογαίας
Δήμος Ραφήνας-ΠικερμίουΠ.Ε. Δυτικής Αττικής κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία των Δήμων:
Δήμος Μεγαρέων
Δήμος Ελευσίνας
Δήμος Μάνδρας- Ειδυλλίας
Δήμος Φυλής
Δήμος ΑσπροπύργουΠ.Ε. Νήσων κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία των Δήμων
Δήμος Σπετσών
Δήμος Σαλαμίνας

Κλειστά σχολεία λόγω χαμηλών θερμοκρασιών και παγετού στους δήμους της Δυτ. ΘεσσαλίαςΚλειστές θα παραμείνουν σχολικές μονάδες λόγω των καιρικών συνθηκών, σε δήμους των νομών Τρικάλων και Καρδίτσας.

Πιο συγκεκριμένα:
Δήμος Αργιθέας: O δήμαρχος Αργιθέας, Λάμπρος Τσιβόλας ύστερα και από την εισήγηση της σχολικής επιτροπής, αποφάσισε, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ότι λόγω της έκτακτης επιδείνωσης των καιρικών φαινομένων (χιονόπτωση, ολικός παγετός) τα σχολεία του δήμου (νηπιαγωγείο και δημοτικά) θα παραμείνουν την Τρίτη (08/01) κλειστά.

Δήμος Μετεώρων: Στον δήμο Μετεώρων δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης, λόγω παγετού. Για τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση, όπως γίνεται γνωστό από τη δημοτική αρχή.

Δήμος Πύλης: Την Τρίτη (08/01), μετά από απόφαση του δημάρχου Πύλης, Κώστα Μαράβα, θα παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία του δήμου Πύλης λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών και του παγετού. Για τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση.

Δήμος Σοφάδων: Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και οι παιδικοί σταθμοί του δήμου Σοφάδων την Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019, λόγω του ισχυρού παγετού, σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση από τη δημοτική αρχή.

Δήμος Καρδίτσας: Από τον δήμο Καρδίτσας, ανακοινώνεται ότι την Τρίτη 8 Ιανουαρίου λόγω του ισχυρού παγετού που αναμένεται να είναι ολικός, (θερμοκρασία υπό το μηδέν καθ' όλη τη διάρκεια του 24ωρου) όλα τα σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης θα παραμείνουν κλειστά. Οι παιδικοί σταθμοί του δήμου θα λειτουργήσουν κανονικά.

Δήμος Μουζακίου: Λόγω παγετού, όλα τα σχολεία του Δήμου Μουζακίου θα παραμείνουν κλειστά την Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019.
Δήμος Παλαμά: Λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών και του ισχυρού παγετού που επικρατεί στον δήμο, τα σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης θα παραμείνουν κλειστά την Τρίτη 8/1 για την ασφάλεια των μαθητών. Για την λειτουργία ή όχι των σχολείων την Τετάρτη 9/1 ο δήμος Παλαμά θα επανέλθει με νέα ανακοίνωση.

Δήμος Λίμνης Πλαστήρα: Κλειστά θα παραμείνουν την Τρίτη (08/01) τα δύο σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σε Κρυονέρι και Μεσενικόλα στον δήμο Λίμνης Πλαστήρα, λόγω παγετού.

Δήμος Φαρκαδόνας: Την Τρίτη (08/01) δεν θα λειτουργήσει κανένα νηπιαγωγείο, δημοτικό σχολείο, γυμνάσιο, λύκειο ούτε οι παιδικοί σταθμοί στο δήμο Φαρκαδόνας λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών και του παγετού που επικρατεί στην περιοχή.

Κλειστά τα σχολεία στον δήμο Τρικκαίων
O δήμος Τρικκαίων ανακοινώνει ότι δεν θα ανοίξουν τελικά τα σχολεία την Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019. Παρά την προεργασία που είχε γίνει για την κακοκαιρία, ειδικά τα παλιά κτήρια αντιμετωπίζουν ζητήματα με τη θέρμανση, αν και οι καυστήρες λειτούργησαν.

Έτσι, κανένα σχολείο πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δεν θα λειτουργήσει σε όλον τον δήμο Τρικκαίων. Αντιθέτως, θα λειτουργήσουν κανονικά οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί και το ΚΔΑΠ ΜΕΑ, ενώ κλειστά θα είναι τα άλλα ΚΔΑΠ του δήμου.

Κλειστά σχολεία και στο νομό Ηλείας
Κλειστά θα παραμείνουν την Τρίτη (08/01/2019) τα σχολεία σε πέντε δημοτικές ενότητες των δήμων Αρχαίας Ολυμπίας και Ανδρίτσαινας - Κρεστένων, στην Ηλεία, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ειδικότερα, με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας, Γιώργου Γεωργιόπουλου, θα παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στις δημοτικές ενότητες Φολόης, Λασιώνος και Λαμπείας του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας και στις δημοτικές ενότητες Ανδρίτσαινας και Αλιφείρας του δήμου Ανδρίτσαινας - Κρεστένων.

Επίσης, σύμφωνα με την ίδια απόφαση, δεν πραγματοποιηθεί η μεταφορά μαθητών που διαμένουν στις παραπάνω δημοτικές ενότητες και φοιτούν σε σχολεία, όπως Ειδικά, ΕΠΑΛ κ.α., εκτός των προαναφερόμενων περιοχών.

Κλειστά τα σχολεία σε Κεφαλονιά και Ιθάκη
Η νέα επιδείνωση των καιρικών φαινομένων επηρέασε το νησί της Κεφαλονιάς, όπου με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη, Παναγή Δρακουλόγκονα, την Τρίτη (08/01) θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία σε Κεφαλονιά και Ιθάκη, λόγο των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών και του παγετού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλονιάς, «τη Δευτέρα, 07.01.2019, τις πρώτες απογευματινές ώρες, αναμένεται χιονόπτωση στα ορεινά των νησιών μας (Κεφαλονιά-Ιθάκη) που θα επηρεάσει τη βατότητα του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου σε ορισμένα (ορεινά) σημεία του».

Δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία σε Φλώρινα και Καστοριά
Η κακοκαιρία οδηγεί σε κλειστά σχολεία, την Τρίτη (08/01), τουλάχιστον σε Φλώρινα και Καστοριά.

Με απόφαση του δημάρχου Φλώρινας, Γιάννη Βοσκόπουλου, και σύμφωνα με το neaflorina.gr, τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Φλώρινας, θα παραμείνουν κλειστά την Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή. Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Κλειστά θα είναι όλα τα σχολεία του νομού Καστοριάς την Τρίτη 8 Ιανουαρίου. Σύμφωνα με την υπ’ αρίθμ. 1153/11-04/01/2019 απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Σωτήρη Αδαμόπουλου, τα σχολεία όλων των βαθμίδων της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς και των τριών Δήμων, θα παραμείνουν κλειστά στις 08 Ιανουαρίου, λόγω της παρέλασης του Καστοριανού Καρναβαλιού.

Κλειστά σε Σέρρες και Κιλκίς
Με απόφαση του δημάρχου θα είναι κλειστά την Τρίτη (08/01) και στο Κιλκίς τα σχολεία.
Η απόφαση αναφέρει ότι θα είναι κλειστά όλα τα σχολεία τόσο της πρωτοβάθμιας όσο και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Τα παιδιά δεν θα κάνουν μαθήματα, ωστόσο οι σχολικές μονάδες θα λειτουργούν εφόσον είναι ασφαλής η πρόσβαση και με απόφαση του διευθυντή κάθε μονάδας θα παρίσταται συγκεκριμένος αριθμός εκπαιδευτικών.
Κλειστά θα παραμείνουν την Τρίτη (08/01) τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας αλλά και της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στις Σέρρες λόγω παγετού και πολύ χαμηλών θερμοκρασιών.

Πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία στη Φθιώτιδα
Κλειστά θα είναι τα σχολεία όλων των Δημοτικών Ενοτήτων στους Δήμους Μακρακώμης, Δομοκού, Αμφίκλειας - Ελάτειας, Στυλίδας, Λοκρών και στο Δήμο Μώλου - Αγ. Κων/νου, εξαιτίας του χιονιού αλλά κυρίως του πάγου που υπάρχει στους δρόμους.Από το Δήμο Λαμιέων κλειστά θα είναι τα σχολεία την Τρίτη (08/01) μόνο στην Υπάτη. Στη Λαμία και τις άλλες Κοινότητες του Δήμου Λαμιέων θα λειτουργήσουν κανονικά.

Δεν θα γίνουν μαθήματα στο δήμο Βόλβης
Ο παγετός που επικρατεί και η επικίνδυνη ολισθηρότητα, οδήγησαν τον δήμο Βόλβης στην απόφαση να κρατήσει κλειστά όλα τα σχολεία.
Έτσι δεν θα λειτουργήσουν ούτε οι παιδικοί σταθμοί, ούτε τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά, ούτε όμως και τα γυμνάσια και τα λύκεια.
Λόγω του συνεχιζόμενου ψύχους, ο δήμος Βόλβης συνιστά στους δημότες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως απαραίτητες.
Για τις έκτακτες περιπτώσεις, οι πολίτες μπορούν να καλούν στις τηλεφωνικές γραμμές: 23970 61900 και 6906 418225.
Κλειστά θα παραμείνουν και όλα τα σχολεία της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης, καθώς και της Ορεστιάδας και του Διδυμότειχου.

Ο χιονιάς κλείνει τα σχολεία στα Φάρσαλα
Απόφαση για να διακοπούν τα μαθήματα όλων των Σχολικών Μονάδων του Δήμου Φαρσάλων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, την 8η και 9η Ιανουαρίου 2019 ημέρα Τρίτη και Τετάρτη αντίστοιχα, εξέδωσε ο δήμαρχος Φαρσάλων, Αρ. Καραχάλιος. Η απόφαση ελήφθη λόγω παγετού και αδυναμίας μετακίνησης μαθητών και εκπαιδευτικών.

Πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία στη Θεσσαλονίκη
Κλειστά θα μείνουν την Τρίτη (08/01) αρκετά σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε αρκετές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών και του παγετού.

Σε ό,τι αφορά την Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης, δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία στο Δήμο Λαγκαδά (όπως επίσης και οι δομές των ΙΕΚ, του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ), τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) και οι παιδικοί σταθμοί), όπως επίσης και τα σχολεία στους Δήμους Βόλβης, Δέλτα και Ωραιοκάστρου, καθώς και το 25ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου.

Σε ό,τι αφορά το Δήμο Θέρμης τα σχολεία θα είναι ανοιχτά στις Δημοτικές Ενότητες Θέρμης (δηλαδή σε Θέρμη, Τριάδι, Ν. Ραιδεστό, Ταγαράδες και Ν.Ρύσιο), και Βασιλικών (δηλαδή σε Βασιλικά, Αγ. Αντώνιο, Αγ. Παρασκευή και Σουρωτή εκτός από το σχολείο της Περιστεράς). Στη δημοτική Ενότητα Μίκρας ανοιχτό θα είναι μόνο το 2ο ΓΕΛ Μίκρας (κτήριο ΙΕΚ Θέρμης). Κλειστά θα είναι τα σχολεία σε όλη την Δημοτική Ενότητας Μίκρας (Κάτω Σχολάρι, Καρδία, Πλαγιάρι, Τρίλοφος) εκτός του 2ου ΓΕΛ Μίκρας (κτήριο ΙΕΚ Θέρμης) το οποίο θα λειτουργήσει κανονικά.

Χωρίς κανένα πρόβλημα λειτουργούν οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Θέρμης και τα περισσότερα ΚΔΑΠ.
Στο Δήμο Χαλκηδόνας τα σχολεία όλων των βαθμίδων, καθώς και οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί θα λειτουργήσουν με μια ώρα καθυστέρηση. Κλειστά θα μείνουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων στις Δημοτικές Κοινότητες Βαθυλάκκου, Ν. Μεσήμβριας και στις Τοπικές Κοινότητες Αγχιάλου και Ξηροχωρίου.

Κλειστά θα παραμείνουν επίσης τα σχολεία στη Δημοτική Ενότητα Χορτιάτη (Χορτιάτη, Ασβεστοχώρι, Εξοχή και Φίλυρο) του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη. Κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολεία σε Πυλαία και Πανόραμα και οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί σε όλο τον δήμο.

Στον δήμο Νεάπολης - Συκεών δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία σε Συκιές και Πεύκα και θα ανοίξουν σε Νεάπολη και Άγιο Παύλο. Σε όλες τις δημοτικές ενότητες θα λειτουργήσουν οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί.Για προληπτικούς λόγους θα παραμείνουν κλειστά στα σχολεία στον δήμο Καλαμαριάς και θα ανοίξουν κανονικά στις 9 Ιανουαρίου.
Κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί στον δήμο Παύλου Μελά.

Εξάλλου, ανοιχτά θα είναι την Τρίτη (08/01) τα σχολεία του δήμου Θεσσαλονίκης καθώς, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο αντιδημαρχος Αθλητισμού και Παιδείας, Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης, «η διεύθυνση εκπαίδευσης και αθλητισμού και οι υπηρεσίες καθαριότητας βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με τους διευθυντές των σχολείων προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που έχουν εντοπιστεί κυρίως στους αυλειους χωρους απο τον παγετό». Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, οι διευθυντές όλων των σχολείων έχουν προμηθευτεί αλάτι, ενώ όπου υπάρχει δυνατότητα να χρησιμοποιούνται και υδροφόρες με αλατόνερο.

Στις υπόλοιπες περιφερειακές ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας, κλειστά θα είναι όλα τα σχολεία στους νομούς Κιλκίς και Πέλλας, καθώς και τα σχολεία στους Δήμους Βέροιας και Αλεξάνδρειας Ημαθίας, ενώ στις 9.15 θα ανοίξουν τα σχολεία στο Δήμο Νάουσας. Στη Χαλκιδική, κλειστά θα μείνουν τα σχολεία στους Δήμους Κασσάνδρας, Νέας Προποντίδας, Πολυγύρου και Αριστοτέλη. Σε ό,τι αφορά την Πιερία ανακοινώθηκε ότι κλειστά θα είναι τα σχολεία στο Δήμο Κατερίνης.

Κλειστά σχολεία και στα Ιωάννινα
Κλειστά θα παραμείνουν την Τρίτη (08/01) όλα τα σχολεία (Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης) μετά από σύσκεψη των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου και των φορέων της Εκπαίδευσης στα Ιωάννινα.

Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προγνώσεις, η θερμοκρασία την Τρίτη το πρωί θα πέσει στους -11 βαθμούς Κελσίου κάτι που από μόνο του καθιστά απαγορευτικό το άνοιγμα των σχολείων.

Με αποκλειστικό γνώμονα την ασφάλεια των μαθητών λοιπόν, αποφασίστηκε να μη λειτουργήσει καμία σχολική μονάδα για την Τρίτη 8 Ιανουαρίου.

Λόγω του παγετού, τα σχολεία στους Δήμους Ζαγορίου, Ζίτσας και Κεντρικών Τζουμέρκων δεν θα ανοίξουν την Τρίτη (08/01) και θα εξεταστούν οι καιρικές συνθήκες για την επόμενη ημέρα. Λόγω ψύχους στον Δήμο Κόνιτσας τα σχολεία θα λειτουργήσουν με μία ώρα καθυστέρηση.

Κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία του Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη Τρίτη και Τετάρτη (09/01), λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, του παγετού και των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί στις μετακινήσεις των οχημάτων, με απόφαση του δήμου.

Δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία στον δήμο Οροπεδίου ΛασιθίουΚλειστά την Τρίτη (08/01) λόγω της κακοκαιρίας τα σχολεία στον δήμο Οροπεδίου Λασιθίου με απόφαση του δημάρχου Οροπεδίου Λασιθίου Γιάννη Στεφανάκη.

Όλες οι σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στον δήμο την Τρίτη 8 Ιανουαρίου θα παραμείνουν κλειστές λόγω της κακοκαιρίας, που πλήττει τις τελευταίες ώρες την περιοχή, με πυκνή χιονόπτωση και χαμηλές θερμοκρασίες.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications