Στο Εφετείο η γυναίκα που έβαλε να σκοτώσουν τον πρώην άντρα της και τον έκρυψε σε καταψύκτη
Στο Εφετείο η γυναίκα που έβαλε να σκοτώσουν τον πρώην άντρα της και τον έκρυψε σε καταψύκτη

Αναβιώνει σήμερα ενώπιον του Μικτού Εφετείου της Αθήνας η υπόθεση της δολοφονίας ενός 63χρόνου ναυτικού, τον Ιανουάριο του 2025, το πτώμα του οποίου ‘’κρύφτηκε’’ σε έναν καταψύκτη για έναν ολόκληρο χρόνο.

Ιθύνων νους της υπόθεσης φέρεται η πρώην σύζυγος του, η 52χρόνη Βουλγάρα, Ανέλια Αλεξάνδροβα, η οποία κατηγορείται ότι οργάνωσε τη δολοφονία του, πληρώνοντας τρεις συμπατριώτες της για να διαπράξουν το έγκλημα. Στη μέση, ο ανήλικος γιος τους, καθώς η κατηγορούμενη καταγγέλλει πως το θύμα τον κακοποιούσε σ@ξουαλικά.

Το ιστορικό
Το έγκλημα έγινε στις αρχές Ιανουαρίου 2015 στην Καλλιθέα. Ο 63χρόνος ναυτικός πήγε στο διαμέρισμα της οδού Ευαγγελιστρίας στην Καλλιθέα. Εκεί τον περίμενε η πρώην σύζυγος του, μία φίλη της και οι τρεις δράστες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας που καλείται να εξετάσει το Μικτό Εφετείο της Αθήνας, ο άτυχος ναυτικός μόλις μπήκε στο διαμέρισμα φέρεται να δέχθηκε χτυπήματα στο κεφάλι και στη συνέχεια να δέθηκε χειροπόδαρα από τους δράστες, οι οποίοι ενδεχομένως τον ανάγκασαν να πιει αλκοολούχο ποτό στο οποίο είχαν ρίξει αγχολυτικά-υπνωτικά σκευάσματα. Τότε, ο 63χρόνος ναυτικός φέρεται να έπεσε σε λήθαργο και έπειτα του κάλυψαν το κεφάλι με πανί, το οποίο τύλιξαν με μονωτική ταινία.

Ο θάνατος του-όπως αναφέρεται στη δικογραφία-ήταν ασφυκτικός. Την Πρωτοχρονιά του 2015 ένας φίλος του ναυτικού ο οποίος τον περίμενε για φαγητό, ειδοποίησε τον αδελφό του ότι δεν εμφανίστηκε. Στις 15 Ιανουαρίου 2015 δηλώθηκε η εξαφάνιση του στην αστυνομία. Το αυτοκίνητο βρέθηκε εγκαταλελειμμένο στην οδό Ευαγγελιστρίας ωστόσο οι αστυνομικοί δεν αναζήτησαν το διαμέρισμα στο οποίο διέμενε η πρώην σύντροφος του και βρισκόταν στον ίδιο δρόμο.

Ακριβώς ένα χρόνο μετά, τον Ιανουάριο του 2016, ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος και ένας δικαστικός επιμελητής βρέθηκαν μπροστά σε ένα μακάβριο εύρημα καθώς εντόπισαν το πτώμα του άτυχου ναυτικού στον καταψύκτη!Οι υποψίες από την αρχή έπεσαν στην πρώην σύζυγο του η οποία είχε φύγει για την Βάρνα Βουλγαρίας μαζί με τον γιο της από τις 7 Ιανουαρίου 2015 έχοντας μαζί της-σύμφωνα με τις εκτιμήσεις-περίπου 300.000 ευρώ.

Η γυναίκα-αράχνη και οι έρευνες
Οι αστυνομικοί χρειάστηκαν περίπου πέντε μήνες για να εξιχνιάσουν το έγκλημα και να φτάσουν στη «γυναίκα-αράχνη».

Στην απολογία της κατά τη διάρκεια της πρωτόδικης δίκης, η κατηγορουμένη με δάκρυα στα μάτια αρνήθηκε ότι έχει οποιαδήποτε σχέση με τη δολοφονία του πρώην συζύγου της, αν και παραδέχθηκε ότι πράγματι είχε ζητήσει από τη νεαρή συγκατηγορουμένή της να βρεί κάποια πρόσωπα για να εκφοβίσουν τον πρώην συζύγό της.

Παράλληλα, μίλησε για σεξουαλική κακοποίηση του παιδιού της από τον πατέρα του, ρίχνοντας ευθύνες σε αρμόδιους εισαγγελείς και άλλες αρχές, που δεν έλαβαν σοβαρά τις καταγγελίες της. Η πρώτη που συνέλαβαν για την υπόθεση ήταν η συγκατηγορούμενη και φίλη της, Γιορντάνκα Στοίτσεβα.

Η κατηγορουμένη, προανακριτικά, είχε περιγράψει τη σκηνή του εγκλήματος και είχε αναφέρει πως βοήθησε τη συμπατριώτισσα της να βρει τους ‘’εκτελεστές’’ του συμβολαίου θανάτου.

Ωστόσο, στην απολογία της ενώπιον της ανακρίτριας και στη δίκη, έκανε στροφή 180 μοιρών και αρνήθηκε την εμπλοκή στην ανθρωποκτονία του άτυχου ναυτικού αν και παραδέχθηκε ότι η πρώην σύζυγος του ναυτικού, της είχε ζητήσει να βρει κάποια πρόσωπα που να μπορούν να εκφοβίσουν τον άνδρα της.

Αναζητείται και ένας 29χρονος Βούλγαρος
Όπως είπε η νεαρή κοπέλα, μετέφερε το αίτημα της συγκατηγορουμένη της, στον φίλο της και όλοι μαζί στη συνέχεια συναντήθηκαν, παρουσία και του ανήλικου παιδιού, για να το συζητήσουν. Η κατηγορουμένη ανέφερε πως η δική της γνώση για τα όσα έγιναν σταματάει σε αυτό το σημείο και πως και εκείνη έμαθε για το έγκλημα από τα ΜΜΕ.

Πρωτόδικα, η πρώην σύζυγος του ναυτικού κρίθηκε ένοχη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και της επιβλήθηκε ποινή ισόβιας κάθειρξης και διαρκή στέρηση των πολιτικών της δικαιωμάτων. Ακόμη, δικαστές και ένορκοι έκριναν ένοχη και την συμπατριώτισσα της, κατά μετατροπή όμως του κατηγορητηρίου για απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία.

Στη νεαρή κατηγορουμένη επιβλήθηκε κάθειρξη 18 ετών και πενταετή στέρηση των πολιτικών της δικαιωμάτων. Στον τρίτο κατηγορούμενο που είχε βρει τον καταψύκτη μέσα στον οποίο εντοπίστηκε η σωρός του άτυχου ναυτικού, επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τριών ετών με τριετή αναστολή για την κατηγορία της υπόθαλψης εγκληματία.

Με βάση τα στοιχεία της δικογραφίας για την υπόθεση αναζητείται και ένας 29χρονος Βούλγαρος, ενώ, τα στοιχεία των δύο άλλων ατόμων που φέρονται να συμμετείχαν στο έγκλημα δεν έχουν ταυτοποιηθεί.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications