Βαφτίζεται η κακοκαιρία «Τηλέμαχος» εις το όνομα της βλακείας, της αμερικανιάς και του μιμητισμού!
Βαφτίζεται η κακοκαιρία «Τηλέμαχος» εις το όνομα της βλακείας, της αμερικανιάς και του μιμητισμού!

Βρε δεν πάει να εκνευρίζεται ο κόσμος που του βαπτίζουν τις κακοκαιρίες και να σχολιάζει στα social media τι την θέλουμε την αμερικανιά; Το βιολί τους αυτοί!

Νονός; Ο κος Κώστας Λαγουβάρδος, ο μετεωρολόγος του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, σύμφωνα με το neakriti.gr.

Επίσης είναι και υπεύθυνος της γνωστής ιστοσελίδας meteo.gr, οπότε αν τα προγνωστικά είναι άρες μάρες, ή αλλάζουν λίγες ώρες πριν την πραγματική καιρική κατάσταση, είναι γιατί ο κος Λαγουβάρδος είναι πολύ απασχολημένος με βαφτίσια και δεν έχει προλάβει να την ενημερώσει.

Αφού οι επιστήμονες συσκεφθούν και στη βάση των προγνωστικών δεδομένων που διαθέτουν καταλήξουν στο ότι ένα επερχόμενο βαρομετρικό χτυπάει “κόκκινο”, ο κ. Λαγουβάρδος επιλέγει όνομα κατά το δυνατόν από την ελληνική μυθολογία και βεβαίως, όπως μας αποκάλυψε, με προτίμηση, λόγω καταγωγής, από το κρητικό πάνθεον. Άλλωστε δεν ήταν τυχαίο που το πρώτο όνομα που δόθηκε ήταν εκείνο της Αριάδνης, για να σηματοδοτήσει στην ιστορία μία από τις πιο έντονες κακοκαιρίες που έχει πλήξει τη χώρα, αναφέρει η κρητική ιστοσελίδα, με καμάρι για το τέκνον της.

Η πρακτική αυτή, όπως εξηγεί ο κ. Λαγουβάρδος, ξεκίνησε στις Ηνωμένες Πολιτείες, ώστε να “βαφτίζονται” οι επικίνδυνοι τροπικοί κυκλώνες που θα μπορούσαν να αποτελέσουν την πηγή σημαντικών καταστροφών, και ακολούθησε η βρετανική μετεωρολογική υπηρεσία, το γνωστό Metoffice, το οποίο προχώρησε στα “βαφτίσια” σημαντικών βαρομετρικών.

Ε… στην απέξω αυτής της μακακίας θα μείνουμε εμείς; Πως θα θυμάστε εξάλλου, πόσοι πνίγηκαν σε εκείνη την πλημμύρα, ξεπάγιασαν σε εκείνον τον χιονιά, εξαφανίστηκαν στον τάδε κυκλώνα κλπ κλπ κλπ – είναι μέρος της εκπαίδευσης των πολιτών και της τρομοκρατικής καιρικής προπαγάνδας. Δύσκολο να λες, «στο χιονιά του 2019…», αλλά εύκολο να λες, θυμάσαι την Αριάδνη; Ε… ξανάρχεται!

Έτσι από αύριο, αναμένεται νέο κύμα κακοκαιρίας, ο «Τηλέμαχος», λέει ο Νονός, με ψυχρότερες αέριες μάζες να κινούνται προς τη χώρα μας, με χιονοπτώσεις σε περιοχές με πολύ χαμηλό υψόμετρο και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Κατά τις προβλέψεις θα ρίξει χιόνι και στην Αττική, αλλά δεν θα έχει τόση διάρκεια όσο η «Σοφία», και επίσης τα φαινόμενα δεν θα είναι γενικευμένα, αλλά θα απασχολήσουν τις περιοχές από το ύψος της Θεσσαλίας και νοτιότερα.

Χιονιάς χωρίς Θεσσαλία γίνεται; Σε παρακαλώ! Είναι και το βορειότερο τμήμα της Ελλάδας, έτσι δεν είναι; Άμα χαρίσεις την Μακεδονία στους Σκοπιανούς, τι μας έμεινε στο Βορρά; Η Θεσσαλία μπρε!

Εν πάση περιπτώσει, πάντα άξιος κε Λαγουβάρδε, και αρχίστε να βαφτίζετε και τις επισκέψεις της Αφρικάνικης σκόνης, γιατί θα έχουμε διπλωματικό θέμα με τους δυο πόλους. Θα παραπονεθεί ο Νότιος ότι γίνονται διακρίσεις υπέρ του Βορείου. Ε, δεν κάνει… δεν κάνει!

Δικαιοσύνη στο Νοτιά ΤΩΡΑ, αφού το μισό χρόνο έρχεται ο ένας και τον άλλο μισό ο άλλος!

Η Γάτα

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications