«Έρχεται» κολοσσιαία σύγκρουση γειτονικού γαλαξία με τον δικό μας- Μπορεί να εξαφανιστεί η ζωή στη Γη

Ένας γειτονικός γαλαξίας κινείται προς τον δικό μας σε μια τροχιά κολοσσιαίας σύγκρουσης, που ενδέχεται να εκτινάξει τη Γη μακριά από την περιαστρική βιώσιμη ζώνη (Goldilocks zone) καθιστώντας την πολύ θερμή ή πολύ παγωμένη για να φιλοξενεί ζωή, προειδοποιούν επιστήμονες.

Η έρευνα των αστροφυσικών του Πανεπιστημίου Durham της βορειοανατολικής Αγγλίας προβλέπει ότι το Μεγάλο Νέφος του Μαγγελάνου μπορεί να πέσει πάνω στο γαλαξία μας και μολονότι η σύγκρουση δεν θα επηρεάσει άμεσα το ηλιακό μας σύστημα, θα πυροδοτήσει μια δευτερογενή αλυσίδα γεγονότων, εκτοπίζοντας άλλα άστρα από τη θέση τους κι αυξάνοντας έτσι τις πιθανότητες να εισέλθουν σε νέα βαρυτικά πεδία, που θα μπορούσαν να αλλάξουν την τροχιά πλανητών.

Η τεράστια σύγκρουση μπορεί να προκαλέσει μεγάλη καταστροφή στη γαλαξιακή μας γειτονιά και ενδεχομένως να «αφυπνίσει» τη μαύρη τρύπα του γαλαξία μας που είναι σε λήθαργο και ίσως διογκωθεί έως και δέκα φορές «καταπίνοντας» τα αέρια που την περιβάλλουν.

Σε μια τέτοια περίπτωση η μαύρη τρύπα θα εκπέμψει ακτινοβολία υψηλής ενέργειας στο διάστημα γύρω της. Αυτά τα κοσμικά «πυροτεχνήματα» δεν αναμένεται να πλήξουν τη Γη, αλλά υπάρχει πιθανότητα η σύγκρουση να εκσφενδονίσει μακριά το ηλιακό μας σύστημα.

Λόγος πανικού δεν συντρέχει, πάντως, τουλάχιστον προς το παρόν, αφού η σύγκρουση αναμένεται να γίνει σε δύο δισεκατομμύρια χρόνια -πολύ νωρίτερα από την σύγκρουση του γαλαξία μας με τον πλησιέστερό του, εκείνον της Ανδρομέδα σε περίπου οκτώ δισ. χρονια.

Η σύγκρουση του γαλαξία μας με εκείνον της Ανδρομέδα, που έχει αποτελέσει θέμα ειδικών εκπομπών πολλών δικτύων ανά την υφήλιο, υπολογίζεται να συμβεί σε περίπου οκτώ δισεκατομμύρια χρόνια.

Γαλαξίες όπως ο δικός μας περιβάλλονται από άλλους μικρότερους γαλαξίες- δορυφόρους, που κινούνται γύρω τους χωρίς να τους επηρεάζουν επί πολλά δισ. χρόνια, αν και ενίοτε κινούνται προς το κέντρο και καταβροχθίζονται.

Το Μεγάλο Νέφος του Μαγγελάνου είναι ο φωτεινότερος από τους γαλαξίες- δορυφόρους που κινούνται κοντά στον δικό μας γαλαξία, καθώς απέχει «μόλις» 163.000 έτη φωτός.

Μέχρι τώρα οι επιστήμονες θεωρούσαν είτε ότι θα παραμείνει σε τροχιά για δισ. χρόνια ή θα εκτιναχθεί μακριά από το βαρυτικό πεδίο του δικού μας γαλαξία.

Αλλά η νέα έρευνα των Βρετανών αστροφυσικών που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Monthly Notices of the Royal Astronomical Society εκτιμά ότι το Μεγάλο Νέφος του Μαγγελάνου έχει διπλάσια σκοτεινή ύλη απ’ ό,τι πιστευόταν έως τώρα και λόγω του όγκου του χάνει γρήγορα ενέργεια, πράγμα που σημαίνει ότι είναι καταδικασμένος να πέσει πάνω στον δικό μας προκαλώντας μεγάλη καταστροφή.

Post A Comment:

1 comment

Ανώνυμοςείπε...

Όλοι οι μ@@@κες γίνανε προφήτες;
Προβλέπουν τι θα γίνει σε δύο δισεκατομμύρια χρόνια;
Η Δευτέρα παρουσία θα μας πουν ποτέ θα γίνει;Κάθε μπάμιας λέει το κοντό και το μακρύ του.
Προβλέψεις επί προβλέψεων τι έγινε πριν από 4000 χρόνια,τι θα γίνει μετά από ένα εκατομμύριο χρόνια και τρία πουλάκια κάθονται.
Και δυστηχως υπάρχουν πολλοί άλλοι ανεγκεφαλοι που τους πιστεύουν.
Γινανε όλοι Θεοί στην Θέση του Θεού!!!
Γι αυτό έχει πάρει και τον κατήφορο η ανθρωπότητα

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications