Ποδαρικό με κύμα ψύχους σε όλη τη χώρα – Χιόνια, καταιγίδες και έντονες βροχοπτώσεις η πρώτη μέρα του 2019
Ποδαρικό με κύμα ψύχους σε όλη τη χώρα – Χιόνια, καταιγίδες και έντονες βροχοπτώσεις η πρώτη μέρα του 2019

Έντονες χιονοπτώσεις και τσουχτερό κρύο μας επιφυλάσσει ο καιρός την πρώτη ημέρα του 2019 σε όλη την χώρα και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στους δρόμους εξαιτίας των χιονοπτώσεων.

Στη Δυτική Ελλάδα τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες στο νότιο Ιόνιο, χιόνια στα ορεινά-ημιορεινά καθώς και σε περιοχές της Ηπείρου και της Δυτικής Στερεάς με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 300 με 500 μέτρα) και σταδιακή βελτίωση από τα βόρεια.

Στην υπόλοιπη χώρα βροχές η χιονόνερο, ισχυρές καταιγίδες στις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και χιόνια στα ορεινά-ημιορεινά της Θεσσαλίας, της Στερεάς, της Ευβοίας και της Πελοποννήσου. τη νύχτα τα φαινόμενα θα εξασθενίσουν.

Οι άνεμοι στα νοτιοανατολικά νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ. Στα υπόλοιπα βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 και στα πελάγη τοπικά 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση το απόγευμα από τα δυτικά.

Η θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα. παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρός στα βόρεια.

Έκλεισε λόγω χιονόπτωσης ο δρόμος προς Πάρνηθα

Κλειστή είναι από τις 7 σήμερα το πρωί, η λεωφόρος Πάρνηθος, λόγω χιονόπτωσης.Για λόγους ασφαλείας η Τροχαία διέκοψε την κυκλοφορία των οχημάτων στον δρόμο για την Πάρνηθα από το τελεφερίκ και πάνω, όπου μέχρι και τη νύχτα γινόταν με αντιολισθητικές αλυσίδες, όπως αναφέρει το Αθηναικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

 

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications