Ποινική δίωξη στον οδηγό φορτηγού για το επεισόδιο με πρόσφυγες στα Διαβατά (βίντεο)
Ποινική δίωξη στον οδηγό φορτηγού για το επεισόδιο με πρόσφυγες στα Διαβατά (βίντεο)

Δεν περίμενε κάνεις κάτι άλλο και παράνομοι δήθεν πρόσφυγες και παρακώλυση συγκοινωνιών Άρθρο 227:

Ποινική δίωξη για "βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη εκ προθέσεως", σε βαθμό κακουργήματος, ασκήθηκε εναντίον 26χρονου αυτοκινητιστή που κατηγορείται ότι συνεπλάκη με πρόσφυγες, όταν εκείνοι απέκλεισαν το δρόμο στα πλαίσια διαμαρτυρίας.

Σύμφωνα με μήνυση που υποβλήθηκε εναντίον του, κατηγορείται ότι τραυμάτισε "πρόσφυγα", ο οποίος νοσηλεύεται με κατάγματα σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης έτσι λένε .

Το μεσημέρι ο 26χρονος οδηγήθηκε ενώπιον της εισαγγελέως πλημμελειοδικών η οποία του απήγγειλε κακουργηματική δίωξη και τον παρέπεμψε να απολογηθεί σε ανακριτή, ενώ παρήγγειλε τη διενέργεια ιατροδικαστικής εξέτασης για τον τραυματισμένο πρόσφυγα.

Για το ίδιο επεισόδιο υπέβαλε μήνυση και ο αυτοκινητιστής, με βάση την οποία συνελήφθησαν τέσσερις πρόσφυγες και μετά την απαγγελία κατηγοριών εναντίον τους, για σωματικές βλάβες και παρακώλυση συγκοινωνιών, παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.

Η μήνυση στρέφεται και εναντίον του νοσηλευόμενου πρόσφυγα ο οποίος, λόγω της νοσηλείας δεν μετήχθη, όπως οι υπόλοιποι στα δικαστήρια.

Η ένταση προκλήθηκε όταν οδηγοί ζήτησαν να ανοίξει ο δρόμος, προκειμένου να διέλθουν με τα οχήματά τους από το σημείο και ακολούθησαν διαπληκτισμοί με διαμαρτυρόμενους πρόσφυγες και μετανάστες.

Σε έξι συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομία.

Διαμένοντες στη δομή είχαν αποκλείσει συμβολικά το μεσημέρι, για περίπου δύο ώρες, τη Συμμαχική Οδό, διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες θέρμανσης, ύστερα κι από την επιδείνωση του καιρού.

 

Post A Comment:

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications