Tο BBC λογοκρίνει αστροφυσικό μόλις δηλώνει ότι τα ραδιοφωνικά σήματα ίσως αποστέλλονται από εξωγήινους
Tο BBC λογοκρίνει αστροφυσικό μόλις δηλώνει ότι τα ραδιοφωνικά σήματα ίσως αποστέλλονται από εξωγήινους

Πριν από λίγες μέρες, μια ομάδα επιστημόνων από τον Καναδά κατάφερε να ανιχνεύσει μια νέα ομάδα ταχείας ραδιοφωνικής έκρηξης (ή, γρήγορες ραδιενεργές εκρήξεις)

Μέχρι τώρα ήταν αδύνατον να προσδιοριστεί η προέλευση αυτών των σημάτων. Μερικοί επιστήμονες πιστεύουν ότι θα μπορούσαν να εκπέμπονται από μεγάλα αντικείμενα στο διάστημα , όπως μαύρες τρύπες ή τα αστέρια νετρονίων, ωστόσο τίποτα δεν επιβεβαιώνεται. Άλλοι επιστήμονες, αντιθέτως, υποδηλώνουν ότι αυτά τα ραδιοσήματα θα μπορούσαν να μεταδοθούν από έναν εξωγήινο πολιτισμό , μέσω μιας τεχνολογίας που δεν μπορούμε να καταλάβουμε ακόμα.

Το δίλημμα ειναι ότι δεν γνωρίζουμε την προέλευση αυτών των σημάτων σε αντιπαράθεση στην επιστημονική κοινότητα. Από τη μία πλευρά, μια ομάδα δηλώνει ότι τα FRB προκαλούνται φυσικά. Ωστόσο, υπάρχει μια άλλη ομάδα ερευνητών που πρότειναν μια πολύ διαφορετική προέλευση και ενδεχομένως από άλλους πολιτισμούς.

Το γεγονός ότι μερικοί επιστήμονες «λένε» αυτό που το απαγορεύει το «σύστημα» έχει ήδη προκαλέσει προβλήματα στο παρελθόν και τώρα φαίνεται ότι έχει συμβεί ένα νέο.

Λογοκρισία στο BBC
Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στο BBC, η Δρ Ελίζαμπεθ Pearson διακόπηκε από την παρουσιάστρια του προγράμματος, ακριβώς τη στιγμή που έλεγε ότι θα μπορούσαν να είναι σημάδια από προηγμένο εξωγήινο πολιτισμό.

Η Δρ Pearson είπε στο BBC πριν την διακόψουν: Στη συνέχεια, με αυτές τις γρήγορες εκρήξεις ραδιοσημάτων , ειδικά αυτοί που επαναλαμβάνονται, είναι η δεύτερη φορά που το βλέπουμε, ελπίζουμε να καταλάβουμε λίγο καλύτερα από τι είναι. Ας ελπίσουμε ότι όταν εξετάζουμε τις νέες εκπομπές ραδιοσημάτων να μπορούμε να διαπιστώσουμε αυτά τα φαινόμενα. Μία από τις ελαφρώς σαφέστερες θεωρίες είναι ότι θα μπορούσε να είναι ένας προηγμένος εξωγήινος πολιτισμός, είναι μια περίπτωση που δεν μπορούμε να αποκλείσουμε.

Την ίδια στιγμή, η Joanna Gosling, οικοδεσπότης του BBC, απάντησε: Λοιπόν, ξέρετε, προφανώς, λέτε ότι αυτή είναι μια από τις πιο σημαντικές θεωρίες, αυτή είναι που είναι στα αυτιά όλων, αυτός είναι ο τίτλος, ευχαριστώ. "

Μετά από αυτό ήθελε να προσθέσει κάτι περισσότερο και πρόλαβε να πει μόνο τη φράση: «Ναι, είναι ...» και διακόπηκε από τον κεντρικό υπολογιστή του BBC και πάλι, και η εικόνα και ο ήχος κόπηκαν, προς έκπληξη όλων των θεατών.

Όπως αναμενόταν, αυτό το περιστατικό έχει προκαλέσει ένα κύμα κριτικής στα κοινωνικά δίκτυα. Οι ερευνητές έχουν καταγγείλει δημοσίως το BBC και το έχουν συνδέσει με τα καθεστωτικά μέσα ενημέρωσης και το έκαναν για να κρύψουν την αλήθεια. Αξίζει να σημειωθεί ότι ένας αστροφυσικός εξετάσει δημοσίως το εξωγήινη ενδεχόμενο. Και αμέσως το καθεστώς να την διακόψει!

Έχουμε ήδη δει πριν από λίγες ημέρες τον διευθυντή του Τμήματος Αστρονομίας στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ , Avi Loeb να δηλώνει ότι το Oumuamua θα μπορούσε να είναι ένας ανιχνευτής από εξωγήινους.

©ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΕΤΟΣ

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications