Χάρη στη Cyntoia Brown που είχε καταδικαστεί επειδή σκότωσε τον βιαστή της
Χάρη στη Cyntoia Brown που είχε καταδικαστεί επειδή σκότωσε τον βιαστή της

Μετά από 15 χρόνια φυλάκισης, η 30χρονη πια Cyntoia Brown, η οποία είχε σκοτώσει στα 16 της τον άντρα που είχε πληρώσει να πάει μαζί της, πήρε χάρη από τον κυβερνήτη του Τενεσί και επρόκειτο να αποφυλακιστεί

Η ιστορία της Cyntoia Brown ήρθε στο προσκήνιο καθυστερημένα μετά από ένα ντοκιμαντέρ. Από τότε όλο και περισσότεροι άνθρωποι ανάμεσά τους βουλευτές, γερουσιαστές αλλά και μεγάλα ονόματα της αμερικανικής ποπ κουλτούρας,όπως η Ριάνα και η Κιμ Καρντάσιαν, άρχισαν να κοινοποιούν την ιστορία της Cyntoia, μιας γυναίκας θύμα trafficking από όταν ήταν παιδί, η οποία συνελήφθη το 2004 στα 16 της δηλαδή χρόνια, επειδή είχε το κουράγιο να σκοτώσει τον 43χρονο άντρα που την είχε αγοράσει για τον ικανοποιήσει σεξουαλικά.

Το 2011 ο Daniel Birman, έκανες ένα ντοκιμαντέρ στο οποίο παρουσίαζε όλο το παρασκήνιο της λεκτικής, ψυχικής και σωματικής κακοποίησης που είχε υποστεί η Cyntoia όταν ήταν μόλις παιδί.

Ήδη από όταν ήταν στην οικογένειά της,η σωματική και λεκτική κακοποίηση ήταν καθημερινό φαινόμενο προς τις γυναίκες.

Η μάνα και η γιαγιά της ήταν επίσης θύματα. Η ίδια δεν είχε καμιά ελπίδα. Αργότερα, την προήγαγε ένας ονόματι «ο κόφτης των λαρυγγιών».

Παρόλο που η ίδια σκότωσε με όπλο ουσιαστικά τον 43χρονο Johnny Mitchell Allen όταν ο ίδιος την αγόρασε και την έφερε σπίτι του για να ικανοποιήσει τις σεξουαλικές του ορέξεις, η «δικαιοσύνη» της πολιτεία του Τενεσί όχι μόνο δεν της αναγνώρισε το δικαίωμα στην αυτοάμυνα, αλλά την καταδίκασε ως ενήλικη για τα εγκλήματα της πορνείας και της δολοφονίας, ενώ η ίδια ήταν 16χρονών και της επέβαλλε 51 χρόνια φυλακή!

Σήμερα, μετά από το τεράστιο κύμα συμπαράστασης αλλά και τη δημοσιοποίηση της ιστορίας της, ο κυβερνήτης του Τενεσί, έδωσε χάρη στην 30χρονη πλέον Cyntoia, μετά από 15 χρόνια φυλακής. Έτσι στις 7 Αυγούστου, η Cyntoia θα αποφυλακιστεί.

Η ίδια όλα αυτά τα χρόνια βοηθάει νέους με προβλήματα- όπως και τα δικά της-ενώ προσπαθεί να πάρει το πτυχίο της. Δηλώνει ότι είναι έτοιμη να συνεχίσει το έργο της και να αλλάξει την ζωή της μια για πάντα.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications