8 Ιαν 2019

Χάρη στη Cyntoia Brown που είχε καταδικαστεί επειδή σκότωσε τον βιαστή της

Χάρη στη Cyntoia Brown που είχε καταδικαστεί επειδή σκότωσε τον βιαστή της

Μετά από 15 χρόνια φυλάκισης, η 30χρονη πια Cyntoia Brown, η οποία είχε σκοτώσει στα 16 της τον άντρα που είχε πληρώσει να πάει μαζί της, πήρε χάρη από τον κυβερνήτη του Τενεσί και επρόκειτο να αποφυλακιστεί

Η ιστορία της Cyntoia Brown ήρθε στο προσκήνιο καθυστερημένα μετά από ένα ντοκιμαντέρ. Από τότε όλο και περισσότεροι άνθρωποι ανάμεσά τους βουλευτές, γερουσιαστές αλλά και μεγάλα ονόματα της αμερικανικής ποπ κουλτούρας,όπως η Ριάνα και η Κιμ Καρντάσιαν, άρχισαν να κοινοποιούν την ιστορία της Cyntoia, μιας γυναίκας θύμα trafficking από όταν ήταν παιδί, η οποία συνελήφθη το 2004 στα 16 της δηλαδή χρόνια, επειδή είχε το κουράγιο να σκοτώσει τον 43χρονο άντρα που την είχε αγοράσει για τον ικανοποιήσει σεξουαλικά.

Το 2011 ο Daniel Birman, έκανες ένα ντοκιμαντέρ στο οποίο παρουσίαζε όλο το παρασκήνιο της λεκτικής, ψυχικής και σωματικής κακοποίησης που είχε υποστεί η Cyntoia όταν ήταν μόλις παιδί.

Ήδη από όταν ήταν στην οικογένειά της,η σωματική και λεκτική κακοποίηση ήταν καθημερινό φαινόμενο προς τις γυναίκες.

Η μάνα και η γιαγιά της ήταν επίσης θύματα. Η ίδια δεν είχε καμιά ελπίδα. Αργότερα, την προήγαγε ένας ονόματι «ο κόφτης των λαρυγγιών».

Παρόλο που η ίδια σκότωσε με όπλο ουσιαστικά τον 43χρονο Johnny Mitchell Allen όταν ο ίδιος την αγόρασε και την έφερε σπίτι του για να ικανοποιήσει τις σεξουαλικές του ορέξεις, η «δικαιοσύνη» της πολιτεία του Τενεσί όχι μόνο δεν της αναγνώρισε το δικαίωμα στην αυτοάμυνα, αλλά την καταδίκασε ως ενήλικη για τα εγκλήματα της πορνείας και της δολοφονίας, ενώ η ίδια ήταν 16χρονών και της επέβαλλε 51 χρόνια φυλακή!

Σήμερα, μετά από το τεράστιο κύμα συμπαράστασης αλλά και τη δημοσιοποίηση της ιστορίας της, ο κυβερνήτης του Τενεσί, έδωσε χάρη στην 30χρονη πλέον Cyntoia, μετά από 15 χρόνια φυλακής. Έτσι στις 7 Αυγούστου, η Cyntoia θα αποφυλακιστεί.

Η ίδια όλα αυτά τα χρόνια βοηθάει νέους με προβλήματα- όπως και τα δικά της-ενώ προσπαθεί να πάρει το πτυχίο της. Δηλώνει ότι είναι έτοιμη να συνεχίσει το έργο της και να αλλάξει την ζωή της μια για πάντα.

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


0σχόλια:

Χάρη στη Cyntoia Brown που είχε καταδικαστεί επειδή σκότωσε τον βιαστή της
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications