Το πρώτο ηλεκτρικό και αυτόνομο ηλεκτρικό επιβατικό αεροσκάφος της Boeing ολοκληρώνει την πρώτη του πτήση
Το πρώτο ηλεκτρικό και αυτόνομο ηλεκτρικό επιβατικό αεροσκάφος της Boeing ολοκληρώνει την πρώτη του πτήση

Η Boeing ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι το πρώτο αυτόνομο, 100% ηλεκτρικό όχημα επιβατηγό αεροσκαφος πραγματοποίησε την πρώτη πτήση δοκιμής.

Το όχημα ολοκλήρωσε την ελεγχόμενη κάθετη διαδικασία απογείωσης,και παρέμεινε αιωρούμενο στον αέρα για λίγα δευτερόλεπτα και στη συνέχεια προσγειώθηκε κάθετα στο χώρο δοκιμών της εταιρείας στο Manassas της Βιρτζίνια, περίπου 50 χιλιόμετρα από την Ουάσιγκτον. Επίσης τέθηκαν σε λειτουργία αυτόνομες λειτουργίες και συστήματα ελέγχου εδάφους.

Το πρωτότυπο της εταιρείας αεροναυπηγικής έρευνας Aurora Flight Sciences, θυγατρική του αεροδιαστημικού γίγαντα μετά την απόκτηση της το 2017, έχει ύψος 9,14 μέτρα και πλάτος 8,53 μέτρα. Η δομή της ατράκτου ενσωματώνει συστήματα πρόωσης και πτέρυγα για την επίτευξη αποτελεσματικής πτήσης (επίσης γνωστή ως κάθετη απογείωση και προσγείωση ή VTOL).

Ο διευθυντής τεχνολογίας της Boeing, Greg Hyslop, τόνισε:Σε ένα χρόνο, έχουμε προχωρήσει από μια απλή ιδέα σε ένα πρωτότυπο ικανό να πετάξει.

Η δοκιμή πραγματοποιήθηκε από την Boeing, που ηγείται των προσπαθειών της εταιρείας στην ανάπτυξη ενός ηλεκτρικού αυτόνομου σκάφους, με σκοπό να μεταφέρει μέχρι 226,8 κιλά εμπορευμάτων των οποίο το πρωτότυπο έκανε τις πρώτες δόκιμες προσομοίωσης το 2018 και πέρασε στις δοκιμές πτήσης φέτος.

"Αυτή είναι η εμφάνιση μιας επανάστασης και αυτό οφείλεται στην αυτονομία", δήλωσε ο John Langford, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Aurora Flight Sciences.

Η Boeing και άλλες εταιρείες, όπως η Airbus , θέλουν να δημιουργήσουν ένα είδος αστικής υπηρεσίας τύπου ταξί. Στα τέλη Απριλίου 2018 η Uber συνδέθηκε με την Aurora Flight Science να αναπτύξει ένα δίκτυο «ιπτάμενων ταξί» το επόμενο προϊόν Uber Air στην ιδιωτική εταιρεία μεταφορών σχεδιάζει να ξεκινήσει το 2023.

Ωστόσο, τα αεροσκάφη και τα ηλεκτρικά ταξί δεν είναι τα μόνα που διαθέτει η Boeing. Είναι επίσης ο κύριος χορηγός διαγωνισμού ύψους 2 εκατομμυρίων δολαρίων για μια σιωπηλή συσκευή προσωπικής πτήσης ικανή να μεταφέρει ένα μόνο άτομο 20 μιλιά ή και περισσότερο χωρίς ανεφοδιασμό ή επαναφόρτιση.

©AETOS NEWS

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications